АПРИЛско бебе расте и дебелей а мама в люлка го люлей

• 12 295
  • 282
  •   1
Отговори
# 105
  • София
За яслите-места няма в Русе, и то в най-отдалечените квартали. Вчера подадох в един филиал /яслата представлява един апартамент, няма градинка и не ги извеждат, в краен квартал-с една дума отвратителна/ и ми казаха, че може и да не стане за юни догодина.
Дея, desi- чувствам се щастливка с моето отслабване. Свалих 7 кг при раждането. Останалите 4 кг не знам как се свалиха самички, като имате впредвид, че ям много /ама много/ и всеки ден по барчетата ям паста, сладолед и вафличка. Явно, колкото и невероятно да ми се струва, кърменето при мен доста помага. Само от време на време се меря и установявам, че досега на всеки 3 седмици свалям към 1 кг. Даже не искам повече да свалям май.По-скоро ме притесняват коремчето и целулита. newsm78

# 106
  • София
Оф, забравих да ви питам - ядат ли си ръцете вашите бебоци!? Нашия направо ще ги оглозга! Още щом се нахрани започва! Четох че била признак за желание за сукане, незадоволин сукателен рефлекс, ама той сам спира да яде - аз не го спирам!

# 107
  • София
за захранването:
съгласна съм със Дея за зеленчуковите преди плодовите, доводите ми са пак свързани със инфото което четах покрай диабета, фруктозата и тн., за усвояването и разграждането и са нужни ензими който натоварват организма и тн. ( накратко захарите се намират много по рядко в природата затова организма си ги кътка така грижливо , свързано с теорията по долу, но днешния начин на хранене е основно на база въглехидрати а организма няма време да са адаптира към новитет условия)
за късното захранване:[/b] напоследък съм привърженик на еволюционата теория и като знам че на организма са нужни 2-5000 години да се приспособи към нови условия, при такива чудения просто се запитвам , аджаба, как са я карали последните 2-5000 години и какво точно очаква ( е заложено като генетична памет) организма на беба за да се развива най-спокойно без сътресения и изненади
не вярвам да са изтисквали сокчета, и не вярвам да съм им давали нещо друго освен мляко преди първите зъбки, а тогава да си ръфа всичко наред без готвено
вие как мислите?

# 108
Добре де, ама като се започне с пюретата, нали те веднага не заместват ядене, ами се дават по малко.Няколко лъжички и след това дохранване в кърма/АМ или как?

# 109
Оф, забравих да ви питам - ядат ли си ръцете вашите бебоци!? Нашия направо ще ги оглозга! Още щом се нахрани започва! Четох че била признак за желание за сукане, незадоволин сукателен рефлекс, ама той сам спира да яде - аз не го спирам!
Калоян доста си яде ръцете, а вече и само палеца си суче

# 110
Филипа, практикува се така - или се дават няколко лъжички преди кърменето, или се дават час след кърменето. Предпочита се второто, защото детето трябва да не губи апетит за млякото. Много е важно детето да поема достатъчно мляко за едно денонощие, защото растежът на костите зависи от калция в млякото, а не от витамините в пюренцата. До годинка храните се дават за запознаване с новия вкус и консистенция, а не като основно ядене.

# 111
Да, започва се от една лъжичка в обедното кърмене преди самото кърмене или известно време след него. И се увеличават - на 3 ден се дава 1/3 от това което трябва да яде като количество. Обаче как се определя колко трябва да изяде на дадена възраст незнам. И колко трябва да е рядко също незнам.

И ние си ядем юмрука, вече даже и само палеца си лапаме. Ама баща й като я види и получава удар, защото девер ми до 7 клас си е смукал пръста. Та имат опит деSimple Smile.

Последна редакция: чт, 29 юни 2006, 17:17 от galiabalq

# 112
Добре де, ама като се започне с пюретата, нали те веднага не заместват ядене, ами се дават по малко.Няколко лъжички и след това дохранване в кърма/АМ или как?

Дам и аз като Юлчето ще захраня с по две лъжички м/у сутрешното и обедното хапване и така докато стигнем да замести цяло обедно хранене  Rolling Eyes

eх_diabet_mama благодаря ти за инфото  Hug мисля,че е най правилно така  Peace и аз смятам да постъпя по този начин

petia_p_p едната програма е PhotoFrameShow ,а също става ArtEdges и Easy Frame Creator 1.2

PIXresizer за намаляне размера на цифрови снимки  Hug

# 113
не вярвам да са изтисквали сокчета, и не вярвам да съм им давали нещо друго освен мляко преди първите зъбки, а тогава да си ръфа всичко наред без готвено
вие как мислите?

Аз си мисля, че ако трябваше бебето на 45-ти ден да пие сок от ябълки, циците ми щяха да са оптимизирани на 45-ти ден да почнат да пускат сок от ябълки. Сега сериозно. Бебето подава ясен сигнал кога е готово за захранване - когато почне да посяга към манджата в чинията на родителите си, да им следи хапките по пътя от чинията към устата и определено да показва, че иска и то да опита. Това става горе-долу около времето, когато започне да сяда (защото е невъзможно да ядеш твърди храни легнал) и когато изчезне рефлексът за избутване (езичето престава да избутва всичко, което попадне в устата). Изчезването на този рефлекс е важно, защото тогава фактически езикът е готов да прави необходимите движения в устата, които са свързани с придвижването на храната от устните към гърлото. Храненето е процес, напълно различен от сукането и бебетата действително се учат да ядат.

Да, започва се от една лъжичка в обедното кърмене преди самото кърмене или известно време след него. И се увеличават - на 3 ден се дава 1/3 от това което трябва да яде като количество. Обаче как се определя колко трябва да изяде на дадена възраст незнам. И колко трябва да е рядко също незнам.

За количеството не съм сигурна. Не трябва да е много, защото до годинка не е хубаво да се заменят изцяло млечните храненета (костите се изграждат от калция в млякото и млечните продукти, не от витамините в сокчетата). Консистенцията - почва се от рядка (може да се разрежда с мляко, така и вкусът ще е по-познат), защото бебетата не обичат лепкави кашести неща. Постепенно се сгъстява да стане като каша, после се прави да е зърнеста, още по-после - на парченца.

Искам да обясня нещо за късното захранване и яслите. Едното не пречи на другото - това, че храните се въвеждат по-късно, не означава, че детето няма да яде кюфтета на година и половина примерно и няма да е способно да ходи на ясли поради тази причина. Предполага се, че до годинка то ще е запознато с повечето храни (без алергизиращите - цитруси, продукти от краве мляко, белтък и др., които стават относително безопасни вече на тази зряла възраст  Wink ) и с различната консистенция на храните и без проблем ще може да премине изцяло към твърди храни.

# 114
  • София
мислех да не давам биба, но тетка ми онзи ден ми разказа как отучиал внучката от биба, направила се че я хвърля на свраката на дървото и тя излетяла, от тогава детето не търси биба, ама няма как да хвърлиш ръчичката ако е смукало нея а не биба, освен да я намажеш с люта чушка шокова терапия hahaha
яде си юмрука само като е гладна, по точно пръстите и като ги засмуче неистово се полуава свирене, очаквам скоро " чорба каша" да засвири, с това ни викаха някога за ядене по лагерите  Joy

Последна редакция: пт, 30 юни 2006, 11:01 от eх_diabet_mama

# 115
  • Boston, MA
Честит имен ден на празнуващите!

Честит трети месец на Калоян на Деси и на Михаил на Мама Таня!

И ние няма да захранваме скоро - мисля, че ще почвам с каша и чак тогава пюрета. Първо зеленчукови може би, защото плодовите естествено се харесват. Една моя приятелка тук слагаше на дъщеря си банан или сладък картоф във всички пюрета, защото малката не ги ядеше, ако не са й поне малко сладички. Та така - месо с грах и банан примерно.  Laughing

Скоро четох нещо за връзката между кърменето и храненето на детето по-късно - ако детето е кърмено и майката яде разнообразна храна, е много вероятно детето да яде всичко по-късно, защото вече е опитало много различни вкусове от кърмата. Докато адаптираното мляко има един и същи вкус винаги.

За гладенето - аз пък чак сега почнах някои неща като ризки и панталонки да му гладя на Дани - преди не пипвах. Странно е как неща, които мразя да правя, като са за него, не ми пречат, дори ми е приятно. Същото е с бутилките и помпата - ако трябва всяка вечер нашите чинии да мия на ръка, няма да спра да мрънкам, но нали е за малкото...

# 116
4естито на вси4ки праzнуваЩи днес   bouquet

Уф, моми4ета, да сте zабеляzали неЩо преz 11тата седмица? Криzа на растежа? Мадам Каприz е много трудна таzи седмица....  Rolling Eyes

За zахранването, тук каzват по следния на4ин. Запо4ва се на 6 навърШени месеца, най рано на 4 навърШени.Обикновенно по4ват с моркови, при което се дава първо кърма, zа да не е супер гладно детето и по спокойно и готово zа нови приклю4ения  Wink  Ако е гладно и нервно може да му дойде в пове4е и да откаzва.
Сокове тук не дават въобЩе, дори вода и 4ай не. Със соковете или други питиета zапо4ват zаедно с zахранването.

Аморитка, 4естита ви коли4ка, наистина намерихте добра промоция. Винаги съм zабеляzала, 4е вносните работи са по скъпи в БГ  Sad  Тук паzара е голям, има много конкуренция и zа това постоянно има някакви промоции някъде. Сега видях в един магаzн проходилка на ФиШер Прайс zа 20 вместо zа 60 ?.

# 117
  • София
Днес нещо ми е баси и куция ден! Исках да отида да си сменя личния лекар, ама не можах да си намеря здравната книжка; покрай тея ремонти в нас, нищо не знам къде ми е. Утре изтича срокът и май ще си остана без лекар, че сега ми е на майната си, в СтудГрада и с малкия ще ми е невъзможно да ходя.
Преди малко отидохме с малкия да вземем едно печено пиленце,, че нали си имаме именник и трябва да има нещо за папане, ама те всичките са платени предварително и сега не знам какво да сготвя. Дайте няква идея за нещо, което да става прилично бързо, ама да не е с яйца, щото напоследък само това готвя и ще почнем да кудкудякаме скоро  newsm57  Вие какво ще готвите за вашите Пешковци?

# 118
Здравейте майчета и бебчета!
Честит имен ден на всички празнуващи! Да сте живи и здрави и много щастливи!  ura
Отдавна не съм писала, ама в тия жеги нищо не ми се прави.
Доколкото разбрах има желаещи да дойдат на протеста. Аз сигурно ще съм там и с тримата, така че, ако искате да се разберем да се видим там някъде.
Иначе ние сме добре. В тия жеги  и вътре и навън спим по цял ден. Нощем се опитвам да им махна нощното хранене, ама е голяма мъка- почти не спя нощем, мъча ги с чай, ама едва устискват 6 часа да не ядат.
Целувки на всички!
newsm51

# 119
Благодаря на всички за отговорите за пюренцата Hug

Общи условия

Активация на акаунт