Румъния - 2

• 87 504
  • 984
  •   1
Отговори
# 105
Тъй като вече не мога да се редактирам допълвам - видях, че в сайта на замъка в Бран пише, че лицата с увреждания влизат безплатно. За този в Пелеш не можах да вляза в сайта.

# 106
Уж проверявам, и вече няма места за парламента за май месец Sad

# 107
  • Букурещ
Уж проверявам, и вече няма места за парламента за май месец Sad

😆 тоя парламент ще излезе като чакане за лекар тук, за джи пи да отида чакам за час 20 дни, за гинеколог примерно се чака по 2-3 месеца за час, за ендокринолог пък, ако е детски и много добър има часове за септември месец.

# 108
Явно Simple Smile
Юли пак ще идваме на концерт, ще дебна за тогава, ама вече сериозно ще дебна Simple Smile
Чудя се как да наглася програмата за 4-6 май
4 май пристигаме, гледаме, спим, 5 май замъците и спим в Синая, 6 май Букурещ разглеждане или термите...как ви се вижда
И какво да гледаме, като няма да гледаме парламента Simple Smile Аз до там го бях измислила Simple Smile Понеже ни е за първи път, по-скоро пешеходен тур из центъра, стария град? И какво още?
(много от линковете на 1 страница не работят по някаква причина, иначе чета информацията там)
( мъжът ми иска да гледаме замъците в понеделник, но Пелеш не работи, а не ми се ще да го пропуснем)
(в София има добри детски ендокринолози, може би си струва пътуването )

# 109
  • Букурещ
Вместо парламент тогава, ако е хубаво времето, направете парк Херастрау (7км му е обиколката) с музей на селото примерно.

# 110
  • Варна
Здравейте!
За 3 дни с дете в Букурещ мислим да посетим природнонаучният музей, детско градче и terra park. Ако остане време и друго, но това пътуване е на първо място забавление за детето. Посещвалите тези места купувахте ли билети предварително или и на място не е проблем?
Препоръчайте ми локация за отсядане или направо място, спрямо задължителните места. Да разчитаме ли на собствен транспорт с кола или да се ориентирам към градски транспорт?

# 111
  • Букурещ

или да се ориентирам към градски транспорт?

По-удобно ще ви е с градски транспорт, ако се наложи. За нещата, за които можете билети по интернет е по-удобно като цяло.

# 112
  • Букурещ
terra park като локация е в един от най-неприятните сектори в Букурещ, шести, където не съветвам да взимате квартира. Много е далеч от центъра. Природонаучният е доста по-близо до центъра. Около пиаца Викторией, пиаца Романа примерно са добри локации.

# 113
Здравейте,
Предстои ни пътуваме до Букурещ за няколко дни и възникнаха няколко въпроса.
Необходимо ли е закупуване на винетка , ще влезем от Русе?
Как стоят нещата с паркирането в града, в Букинг навсякъде пише наличен обществен паркинг?
Градския транспорт как е. , имат ли 3 дневни билети да кажем които да важат за всичко? Метрото заедно с надземната мрежа ли е ?
Благодаря предварително!

# 114
  • Букурещ
Винетка е задължителна разбира се. На излизане от Румъния се вижда дали имате или нямате. На влизане се купува от бензиностанцията вдясно, седмична.
Паркирането в центъра- срещу Intercontinental има голям подземен паркинг, срещу заплащане разбира се, ако искате колата да ви е на сигурно място. 3 дневни билети, които да важат за всичко няма. В метрото ще си вземете билети за метро. На автобусните спирки - за автобуси

# 115
Винетка е задължителна разбира се. На излизане от Румъния се вижда дали имате или нямате. На влизане се купува от бензиностанцията вдясно, седмична.
Паркирането в центъра- срещу Intercontinental има голям подземен паркинг, срещу заплащане разбира се, ако искате колата да ви е на сигурно място. 3 дневни билети, които да важат за всичко няма. В метрото ще си вземете билети за метро. На автобусните спирки - за автобуси
Благодаря за информацията, а нещо като синя зона имат ли?
Винетката мога ли да я купя онлайн? Виждам че са с електронни.

# 116
  • Букурещ
Благодаря за информацията, а нещо като синя зона имат ли?
Винетката мога ли да я купя онлайн? Виждам че са с електронни.

Усилено говореха, че ще въвеждат, но не паркираме в центъра никога и не мога да кажа дали действа вече тая система.
Винетка предполагам, че може и онлайн, но купуваме винетка веднъж годишно и онлайн лично аз не съм купувала, само от бензиностанция, но и онлайн със сигурност може предполагам.

# 117
Върнахме се от Букурещ миналата седмица. На прибиране на румънската граница ни провериха винетката. Бяхме си купили седмична електронна. Сайта за винетките е с меню и на български, и на английски така че не е проблем закупуването. За синя зона - не зная, но имаше по паркингите мъже със зелени жилетки, но може просто да са били от охраната на европредседателството. Нашата кола я оставихме 3 дни на паркинга на хотела и ходихме пеша и с такси.

# 118

Попаднах на този сайт
http://stbsa.ro/abonamente.php
До колкото разбирам е официален на обществения транспорт в Букурещ и пише че има възможност за закупуване на седмични карти. Ползвали ли сте такива и как се чекират, само при първо качване или е от дата до дата и не се налага чекиране?

# 119
  • Букурещ

Попаднах на този сайт
http://stbsa.ro/abonamente.php
До колкото разбирам е официален на обществения транспорт в Букурещ и пише че има възможност за закупуване на седмични карти. Ползвали ли сте такива и как се чекират, само при първо качване или е от дата до дата и не се налага чекиране?

Лично аз не ползвам седмични карти, а си слагам пари по картата, и затова не съм разглеждала този вариант със седмични карти.

Общи условия

Активация на акаунт