Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви дейности са включени в зоната Elisium на термите Therme Bucharest без допълнителни разходи, само с входна такса?
Какви атракции има в Клуж-Напока за посещение с 2 деца?
Колко време отнема пътуването от Букурещ до Брашов и какъв е трафикът?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви дейности са включени в зоната Elisium на термите Therme Bucharest без допълнителни разходи, само с входна такса?
-
Какви атракции има в Клуж-Напока за посещение с 2 деца?
-
Колко време отнема пътуването от Букурещ до Брашов и какъв е трафикът?
-
Какви са числата под спирките в автобусното разписание до термите и обратно?
-
Необходим ли е превод на нотариално завереното пълномощно за управление на автомобил от български на английски, когато се пътува с кола в Румъния?

Това, което ми се видя по-различно от кръщенетата в България е, че първоначално много време се стои на входа на църквата от вътрешната страна и чак след известно време се минава напред. Имаше просещи циганчета отвън,( както и на много места в България де), но тук носеха някакви кофи с листенца oт рози и там им се слагаха парите. След църквата бяхме в ресторант, чакахме да ни сервират храна поне 1 час, много лоша организация по отношение на храната, но атмосферата беше много приятна, имаше диджей, бяха извикали орисници, облечени като принцеси, които да отправят пожелания към детето, имаше китарист. Бяха се постарали определено. Иначе за храната, ако на някой му е интересно - първо ни поднесоха нещо като смесица от салата и предястие - имаше пълнен домат с патладжан, тиквичка с млечна салата, панирани пилешки хапки, дроб, обвит в бекон, резани краставици и маслини. В 8 часа ни сервираха пълнено пилешко роле с гарнитура от задушени зеленчуци, помислихме, че това е основното, но когато ни сервираха 2 пържоли и крокети от картофи в 22.00, разбрахме, че пилето е било предястие. Като цяло ми хареса градчето, спокойно, приятно и накъдето и да се обърнеш - рози -голяма красота.
За туризъм обаче не е подходящо, няма нещо интересно за посещение. Същата вечер спахме там и на следващия ден заминахме за Букурещ.

След това се насочихме към Арката, а от там към музея на селото и парка Херастрау 

Арката и паркът много ми харесаха, музеят на селото не ми допадна, не е нищо особено, входът не е скъп и става за разходка, но не бих препоръчала и не бих влязла пак, не ми беше интересен на мен. След това се настанихме в апартамент на познати, който се падаше на около 2 км от стария град, но не знам точно кой район се води. Аз се спуснах още същата вечер към стария град - да се разходя, но и в търсене на сувенири най-вече.
Голям зор с тези сувенири, много малко намерих и честно казано повечето неща не ми харесаха особено. На връщане видях и тези красиви фонтани - 
. Времето беше супер, ползвах и външният басейн. Без забележки съм много хубаво местенце.
Вечерта се разходихме покрай парламента и вече нямахме сили за нищо 
После се насочихме към Пелеш - е той вече ме плени. Определено мога да кажа, че е едно от най-хубавите места на които съм била, магично и страхотно е, препоръчвам с две ръце. Вътре не сме влизали.
Вечерта се прибрахме в Букурещ, където вечеряхме в един италиански ресторант и където ядох най-вкусните миди на света