Блефаропластика - 2 тема

• 84 992
  • 723
  •   2
Отговори
# 615
Здравейте,
За тези от вас, които са си правили Неоперативна блефаропластика (с Plasma BT), бихте ли споделили дългосрочните резултати какви са?
Ако не се лъжа, назад в темите бях гледала, че a.l.e.n.a се е поглагала на процедурата преди няколко години..
Аз бях много обнадеждена за освежаващия ефект, който се получава, на 32 съм и имам излишна кожа на горния клепач (по-скоро генетично). Та, току що си запазих час, мислейки, че съм изгледала всички възможни клипета и снимки на преди/след резултати.
След като запазих часа, обаче, попаднах на 2 клипа на чуждестранни влогърки, които правеха видео с ъпдейт от около 2 години, казвайки, че всъщност кожата е увиснала още повече във времето.
Чудех се дали това наистина е възможно и какъв е вашият опит...
Благодаря предварително! Simple Smile

# 616
  • в 1001-та нощ
Поне при мен - няма никакво влошаване, дори напротив. Кожата на клепача е добре, изглади се след процедурата, и тази гладкост си е на ниво. Тя няма как да се влоши за 2 години, защото при мен (не при всеки е така) - кожата на клепача беше доста изгорена и на нейно място се появи напълно нова кожа. Дразнят ме гънчиците във външното ъгълче на окото - но не пачия крак, а това, което в сгъвката. То е в резултат и на смъкването на кожата - която е под веждата - частично, както и на смъкване на челото. Примерно - отваряне на окото с ботокс - дава добър ефект.

Но, това ми пречи само, като правя опашката на очната линия. И ако не правя такъв грим, изобщо не би ме дразнило, а ако някой ме гледа без грим - изобщо не би коментирал - паднал клепач или нужда от блафаропластика. На фона на това, което виждам около себе си - сестра ми, приятелки - повечето хора имат значително по-сериозна "нужда" от интервенция. Поставям "нужда" в кавички, защото преценката дали е нужна е много относителна. Повечето хора, които не се гримират - изобщо не отчитат, че имат "паднал клепач".

След години бих се оперирала, може би, ако все още се гримирам. За сега мисля, че това, което би било изрязано - би било много малко.

# 617
  • София
Жаки, чудесен е резултатът! Благодаря за споделените снимки! Такава голяма промяна - наистина е изумително - просто погледът му на снимката преди е сякаш много тъжен, а на снимката след, точно обратното и изглежда по-младежки:)
А къде може да се види работата на докторката, във ФБ ли, може ли линк към профила? Благодаря! хх
Ето това ли е правилният линк към профила на Д-в Иванова:
https://www.oculoplastics.bg/za-men/

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 16:11 от Happythought

# 618
Благодаря за отзива и описанието.
Пускам линк към двете видеа, които имам предвид.
Като преминала през това, би ли коментирала какво ти е мнението?

https://m.youtube.com/watch?v=0JrZnqf3AlI - Тази дама говори на испански, но ако се скролне видеото, може да се види състоянието на клепачите ѝ преди. Както и от други нейни клипчета.

https://m.youtube.com/watch?v=N7z-oqkrBE0

Честно казано, бих преживяла да няма кой знае какъв ефект, или дори да няма никакъв. Но ако има влошаване, би било доста неприятно..

Поне при мен - няма никакво влошаване, дори напротив. Кожата на клепача е добре, изглади се след процедурата, и тази гладкост си е на ниво. Тя няма как да се влоши за 2 години, защото при мен (не при всеки е така) - кожата на клепача беше доста изгорена и на нейно място се появи напълно нова кожа. Дразнят ме гънчиците във външното ъгълче на окото - но не пачия крак, а това, което в сгъвката. То е в резултат и на смъкването на кожата - която е под веждата - частично, както и на смъкване на челото. Примерно - отваряне на окото с ботокс - дава добър ефект.

Но, това ми пречи само, като правя опашката на очната линия. И ако не правя такъв грим, изобщо не би ме дразнило, а ако някой ме гледа без грим - изобщо не би коментирал - паднал клепач или нужда от блафаропластика. На фона на това, което виждам около себе си - сестра ми, приятелки - повечето хора имат значително по-сериозна "нужда" от интервенция. Поставям "нужда" в кавички, защото преценката дали е нужна е много относителна. Повечето хора, които не се гримират - изобщо не отчитат, че имат "паднал клепач".

След години бих се оперирала, може би, ако все още се гримирам. За сега мисля, че това, което би било изрязано - би било много малко.

# 619
Здравейте, аз пак да подпитам, с какви кремове се мажете след ГБ и ДБ? Не става дума за периода на зарастване. На мен док ми изписа един крем, който подсилва синтеза на колаген, и се чудя дали пак него да поръчам, или друг. Явно кожата на горните ми клепачи обича да се отпуска Sad Напоследък горните ми клепачи не са толкова повдигнати, както първите месеци след операцията, а тя мина февруари... като цяло още в началото имах притеснения, че малко ми е отнето, и че кожата ми изглежда леко отпусната. Но с редовно мазане се стегна, и бях много доволна. Но сега пак се прихлупва по-ниско и даже на единия клепач прави двойна гънка Sad не е като преди де, но пак...
Аз с какви ли не масла и кремове се мажа, май някакъв лифтинг ефект виждам от Декспантен, който съдържа пантенол и добре действа на суха кожа, така че си го ползвам околоочно.
Средкова ми каза, че при мен е изрязала точно колкото трябва, иначе щели да ми паднат веждите. Аз не съм много сигурна, защото като защипя кожа от клепачите, веждите ми си седят на мястото и не мърдат. След някоя и друга година ще потърся второ мнение, няма да се разделяме с вас в тази тема явно.

# 620
Ето за това става дума:

Sob

Последна редакция: сб, 17 окт 2020, 21:46 от Анонимен

# 621
  • София
Според мен са идеални!

# 622
Противно на името ти "Забравен профил", ама очите ти са Запомнящи!!! Имаш много красиви очи!

# 623
Благодаря ви, но особено на дясното око... за какво правих ГБ, като пак се огъва, нали идеята беше двойното прехлупване да го няма и като слагам сенки например, да не се сгъва като килимче

# 624
  • here, there, everywhere
Жаки, казаха ли след колко време трябва пак операция? 5 или 10 години? То от човек до човек има разлика, но предполагам има определен период.

# 625
Здравейте, не съм писала, че мъжът ми получи възпаление на един зъб, отече и забрвихме за клепачие. Те за щастие са напълно добре.
На ден 6 махнаме конците, доктирката е толков слабичка и финна с едни тънки пръстчета, за нула време ги махна не го е боляло.
Аз разпитвах за белезите, значи обясни че тази зона е много благодатна, защото почти не остават белези. Освен тобрадекс веднъж дневно, вечер да не мажем нищо! Всякакви Контратубекс и др не аа ок, защото проникват в окото.
Тя лично препоръча СО2 аблативен лазер за цялта околоочна зона и за белега и за стягане на кожата от долна страна.
Не сме коментирали за това дали и кога ще трябва пак. Ако се налага щв му мислим.
Сутрин и лек оток на самите клепачи, сякаш е завърнал вода до 1-2 часа спадат, ще отшуми.
Абв висчко мина по вода:) То така валя в денят на операцията че нямаше как:)

# 626
Здравейте, момичета, вследствие на зле поставен филър под очите, кожата ми се разтегна и се образуваха доста неприятни бръчки. Прилагам снимки, с молба да ме посъветвате бих ли могла да направя блефаропластика за изрязване на излишната кожа. Нямам торбички, по скоро хлътване в зоната под очите. Благодаря предварително.

# 627
Здравейте, момичета, вследствие на зле поставен филър под очите, кожата ми се разтегна и се образуваха доста неприятни бръчки. Прилагам снимки, с молба да ме посъветвате бих ли могла да направя блефаропластика за изрязване на излишната кожа. Нямам торбички, по скоро хлътване в зоната под очите. Благодаря предварително.
Аз имам мигриране на филър и ми се образуваха торбички.
Направих консултация по GSM с д-р Н. Иванова и тя каза, на първо  четене, че трябва да се разгради  филърът и след това да се извърши операцията. Но..  Първо - преглед.
След седмица съм на консултация при Н. Иванова и ще докладвам.

# 628
Здравейте, вчера се консултирах се с Д-р Средкова относно ГБ, както и с д-р Кръстева(с която работят), живот и здраве, ще насрочваме дата за края на месец ноември. Така се бях притеснила, че като ме питаха за алергии, забравих да отбележа, че имам сезонен алергичен ринит, това има отношение към упойките..
А и не попитах, не трябва ли да се очертаят линиите на клепачите, за да стане по-ясно визуално...
Някой има ли, който да се е оперира с такъв ринит?
При мен ще има и повдигане на вежди, както и изрязване на малко мастна тъкан около клепач. И още нещо, болезнено било поставянето на упойката, толкова ли е страшно наистина?

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 23:10 от vivi**

# 629
Аз съм с алергичен ринит, точно блефаро не съм правила, но упойки доста пъти. Някои лекари са ме карали да си правя тест, но в повечето случаи не го смятат за особен риск. Повече се интересуват от алергии към лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт