На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 24

• 96 412
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте! Да попитам някой може ли да ме упъти за магазини за плочки в Одрин и дали е Чорлу има такива. Предварително благодаря 😊

Миналата събота купихме плочки и гранитогрес за баня от тук:
https://www.google.com/maps/place/TRAKYA+BORU+SAN.+T%C4%B0C.+LTD … 5772188,18z/data=!4m12!1m6!3m5!1s0x0:0x3c6f6aed670ca2f3!2sTekzen!8m2!3d41.6585825!4d26.5764488!3m4!1s0x14b325626939d061:0xcd0a781557e723c8!8m2!3d41.6581931!4d26.5766888

не излиза точвото местоположение, ако можете редактирайте линка, или обяснете къде е горе долу мястото

# 121
  • София
Здравейте! Да попитам някой може ли да ме упъти за магазини за плочки в Одрин и дали е Чорлу има такива. Предварително благодаря 😊

Миналата събота купихме плочки и гранитогрес за баня от тук:
https://www.google.com/maps/place/TRAKYA+BORU+SAN.+T%C4%B0C.+LTD … 5772188,18z/data=!4m12!1m6!3m5!1s0x0:0x3c6f6aed670ca2f3!2sTekzen!8m2!3d41.6585825!4d26.5764488!3m4!1s0x14b325626939d061:0xcd0a781557e723c8!8m2!3d41.6581931!4d26.5766888

не излиза точвото местоположение, ако можете редактирайте линка, или обяснете къде е горе долу мястото

В такива случаи се копира целия линк и се вижда. Или се прави скрит линк. Действа безотказно.  Wink

# 122
  • Стара Загора
На Капитан Андреево няма сняг, но духаше страшен вятър и беше много студено. По пътя обаче, преди Марица пътя ужасно хлъзгав и замръзнал. При отварянето на багажника за проверка на отиване, ми падна торбичката с пръстени и хвръкна визитката.... Колежка ми ги даде да й ги надпишат, че в Бг и отказали, едва я догонихме. Голям майтап значи. Нямаше много коли, но естествено улучихме колона с една заспала кака и се движихме бавно. На връщане същата работа, поне не ни ровиха багажа, но и добре. Чакахме около 30 мин поне на опашка, имаше си коли.
Скрит текст:

Ако бяха решили да проверяват, не знам как щяхме да събираме обратно. На всеки в краката и ръцете торби, чудо. Бяхме 5 жени и само майтап на гишетата. Проверяващите се смеят и чудят как така сме тръгнали, един мъж нямало. Grinning

Скрит текст:

По отношение шопинга - цените на борсите са малко надолу на някои препарати с изключение на суровите лешници (белен 55 вместо 50),и маслините на скара (35 лири за кг вместо 30) в магазинчето със сирена.
Течен Персил 4,2 литра на 06.01 купихме мисля за 41 лири, а сега 38 и 39 в съседен склад (в началото на улицата, ако се идва от границата - пада се отдясно редицата, където има магазини само в дясно). Омекотителите Юмуш 16 лири вместо 17. Ариел 32 лири (2,145 л), в съседния склад беше 36. Туба зелен Персил Premium gel средна взех за 26 лири, намали ми с 1 лира. Clear Menthol 15 tl, поръчка ми беше и не знам колко е струвал преди. Туба Доместос 3 л за 16 лири купих. В Мигрос струваше 18. Другите купуват Ариел на прах и казаха, че за 42 май са го купили 6 кг, а есента като идваха е бил 45.
Маслини взех срещу магазина със сирена за 16 и 18 тл от средните. А отсреща по редицата имаше едни в метални кутии по 1 кг - в един струваха 18 тл, в този до него 26. Просто се чудя как може да има такава разлика.

В Ераста имаше доста намаления и много стока, но гардероба ми се пръска и се радвам, че нищо не ме грабна за покупка. Пролетни модели имаше заредени, но не кой знае колко и да си струва. Да не кажа, че бях разочарована от трендовете и материите. Някои изглеждаха като втора употреба. Щом в Sateen не можах да си избера нищичко... И в Koton едни обикновени или изкуствени материи. Единствено в adl имаше модели, които хващаха око при влизане, но там пък цените са по-високи естествено. Имаше страхотен жълт костюм. Heart Eyes

Скрит текст:

Минах през Линенс и Karaca, там вече можех да се развихря Grinning и купих от първия за подарък две много сладурски купички за 22,50 тл с комплект кухненски кърпи за същата цена и 2 луксозни сапуна по 10-12 лири. Всичко на 50 % от тях. Имаше и много дъски за рязане, но вече съм с 5 броя и щяха да ми бият с тях по главата.
Скрит текст:

За пореден път, там ми направиха и комплимент за рамките на очилата. Blush

Скрит текст:

Спалните комплекти памук сатен също имаха намаление или поне табела, която видях. Намалени на 160 или 170 лири, по сегашния курс, излизат пак много изгодно. Но аз имам поне 8 и просто нямам къде са ги събирам вече... Confused
В Каraca естествено харесах комплекта с тенджери с дръжки от дърво за 400 лири, но не посмях да взема заради мястото в колата и факта че са доста тежки като съдове. Розовите които харесах в сайта, ги нямаше. Предложиха ми едни от хром розово, същата серия като ментовите Heart, но 850 лири не ми се даваха. Grinning
Скрит текст:

Ще продължа в друг пост, че за малко да иде на кино всичко написано в този. Но този път основно за ядене, само 2 праха и малко козметика. Отидох да хапна в Мадо, където обаче ме издразниха леко сервитьорите.

Скрит текст:

Този път поне влезнахме в големия Мигрос преди борсите. От там си взех 2 пакета лешници, като цена излизат колкото на кг. Дори е по-изгодно. Прозрачния е 270 гр за 13 лири, в черната опаковка около 10 за 200 гр. От първия вид си купих есента 2 пакета и са страхотни! Миналия път от центъра се изкуших да пробвам от полубелените за 45 лр/кг и вътре половината дребни, някои сухи, други пък горчат и като развалени. Мне, мерси. Предпочетох и моцарелата да си я взема в кутийка със саламура, че предния месец застояла ли им беше на борсата, накрая ми пожълтя и си промени вкуса. 200 гр за 8,90 лири или 41,50 излиза кг срещу 39 на борсите. Взех и пейнирли пакетче на същата фирма Muratbey. Исках хубаво краве сирене в кутия, но не се поинтересувах как точно се казва, а гледах в сайта и не посмях да взема, че да не награбя някое като Дунавия. Аааа, ето какво пропуснах - кг на червената леща на борсата при сирената е 6 или 7 лири, а беше 5. Да ме прощават, но аз в пакет от Мигрос купих за 4,85. Оцета от нар няма промяна - 10 лири. Този път си купих и някакъв ябълков за толкова пак. Взех и халва с какао в кутия за 12 лири, дано е хубава. Търсих фъстъчено масло с протеин в Мигрос, понеже видях в сайта и ме е яд, че не си направих скрийншот, защото казаха че нямат. Показаха ми кремовете, които са с добавена захар и сама видях. Имаше само 1 вид на био щанда без и взех от него да опитам. Вътре е с парченца ядки. Струва 22,90 лири. Не можах да устоя и на сладките там, напълних една кутия микс за 25 лири. Килограма на всички беше 40, в Мадо май бяха по-евтини, но тези изглеждат по-хубави.

Скрит текст:

Направи ми впечатление, че еклерите са 40 лири кг също, ако не греша. А от Ондо купих за 24 по спомен. Профитеролите сякаш 38 бяха, ще ви излъжа с точност. От цяла седмица ми се ядяха, а тук не си намерих и направо ги сънувах на Ондо. А досега не съм изявявала желание да ям. Грабнах по 1 кутия от двете. Момчетата предложиха по 8 бр да ми сложат и казаха 30 лири общо. Като се прибрах и отворих да ги видя, очите ми се напълниха. Heart Eyes Grinning А такъв аромат се разнесе, добре че бях хапнала и не ми се ядеше. Heart Eyes
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 12:16 от AnMary

# 123
Някой пътувал ли е с градски транспорт из Одрин? Интересувам се за разстоянието от Eski джамия, където ни е хотела до Марги аутлет. Номер на автобус, каква е цената на автобусните билети и от къде се купуват?

# 124
Момичета, бяхте казвали, че Бизим в Одрин продават и без карти. Можете ли да ме ориентирате в кой да отида, че със сигурност да не ме върнат с пълна количка?

# 125
  • Стара Загора
Продължавам с разказа тук и ще допълвам по малко поста или в нов, че става дълго и да не изгори пак фермана ми. Dizzy Face
Наобяд седнахме в Tavuk dunuyasi отново, че миналия път много им харесало и категорично отказаха да сядаме на друго място. А уж те пилешко не обичат. Grinning След нас заведението се понапълни. Храната пак си беше много вкусна, но познайте какво имаше в моята чиния под салатата - хлебарка по гръб и то жива. Бях изяла половината порция и като видях, веднага повиках отговорника, който стои до кухнята. Извини се и на секундата я взе. До 7-8 мин пристигна нова порция. Салатите бяха леко увяхнали, но града направо си е празен сега. Паркингите пусти, та е разбираемо. Картофи пържени имаше като гарнитира на две от ястиетата, но този път буквално бяха сложили по 3-4 бр и сякаш някой ти е ял от чинията. Като за опитване разбирайте. А едната колежка държеше да има картофи, а не паста и затова си избра такъв вид.
Скрит текст:
Тази пържола не беше особено добра.
Скрит текст:

Аз ядох с гъби сметана, чудничко крехко месцето и добре овкусено, като пропуснем десерта към салатата. Joy
Не можах да доизям втората порция и помолих да ми я сложат в кутийки. Много сладурски са им.
Скрит текст:

Пропуснах да кажа, че си взехме топъл ръчен хляб от пекарната на борсите. Аууу, душичка направо. Пареше, а коричката такава хрупкава, точно като едновремешния. 1,25 лири е, а малките кръгли питчици са по 0,75 куруша.
Скрит текст:

Пропуснах да ви кажа какъв кяр удари едната дружка със сушените каисии (от магазина със сирената). Искаше да купи 4 кг, но накрая и рекли айде 5 взема. Донесли и цял кашон запечатан, платила 90 лири (18 лири е кг), а той е 10 кг. В магазина през този имаше по-едри, но по 28 лири. Бабата каза 25 айде, но не е като да вземеш 1 кг. На центъра след това видели за 38 лири. Grinning

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 12:30 от Не се сърди, човече

# 126
iv4enceto_91
Благодаря за страхотни отзиви, нямам търпение и аз да опитам от тези десерти на Ондо!

# 127
  • Стара Загора
Е, браво писах сума ти за Мадо и още, сесията ми изтече и ме изхвърли. Бясна съм. Imp А, върнах се назад и успях да копирам и спася една част, пфууу!

В Мадо попаднахме на леко сърдит младеж за сервитьорче. Имаше хора като седнахме в 15 часа и съответно се позабавиха с десертите. Едната колежка искаше мляко към еспресото, след 10 мин и 3 пъти питане, накрая го донесе. Беше двойно повече количество от кафето и вряло. То нямаше място в тази малка чашка и къде да се излее. Поискахме голяма, той отнесе дъската да й го пресипе. Накрая си платихме, оставихме 4 лири бакшиш и дойде момиче с нова касова бележка преди да станем, на която бяха маркирали и двете води и ни накараха да ги платим. Изпили сме ги били Никога досега не сме плащали от оставените на масата и си помислих, че заради разиграването с млякото и че поискахме кутийка да си вземем кюнефето (2 порции поръчаха и половината остана, но като не ме слушат да вземат една). Поне имаха каймак. Бях останала с впечатление, че нямат. Казах му да донесе сладолед ванилов, той сервира и пак обясни на турски, че това е вместо каймак. След 5 мин обаче донесе и от него. Разбира се по 6 лири топката маркирана накрая. Аз пак си поръчах balborek, просто чаках с нетърпение да ми го донесат. Порцията е 20 лири. Сънувах го откакто ядох миналия месец. След това го видях и в соленото меню при закуските. Яд ме хвана, че не видях по-рано с ягодки и банан като допълнение, но другия път. А поръчах си и топка сладолед с шам фъстък, хапнах си го докато ми дойде бьорека. Heart Eyes
Скрит текст:

Явно го правят на момента, защото поръчах на колежката преди 2 седмици и каза няма.

Другите двечките си поръчаха вафла с нуга сладолед и течен шоколад, но за мен беше излагация. Имаше гофрета, да не си поръчат от нея. 15 мин гледаха и се чудиха, че накрая баш тази глупост си избраха. Рекох им чийзкейк да поръчат, трилече, сутляш.... Сладолед с парченце баклава, нещели. Като не слушате кака си, така ще е. Grinning

Скрит текст:

Докато чаках групичката да се събере, реших да влезна в Kahve dunuyasi. Голям пропуск от моя страна. Очите ми се напълниха от витрините с шоколадови бонбони, големи плочки шоколад с цели ядки, малки и макарони, чийзкейк, пастички, разкошен ябълков сладкиш. Не можах да устоя и си взех от трюфелите с бял и с млечен шоколад, както и парче лимонов чийзкейк. Другия път смятам да пробвам от бонбоните с бадем, както и черния шоколад с шам фъстък.

Скрит текст:

Вдигнах мерника и на кръглите тортички с ягоди и маскарпоне. Grinning
Скрит текст:
Имат и френски макарони. Simple Smile))
Скрит текст:

Докато плащах, се загледах на касата пакетчета от кръглите плоски блокчета с тъмен шоколад и шам фъстък, бяха по 35 лири. Момичето зад щанда ме видя и веднага отвори буркан с 3 вида и ми подаде да си взема. Наистина мнооого добър вкус на битер черен шоколад с цели ядки. Следващия път непременно ще си купя и смятам да изневеря на Ulker. Като ще прегрешавам, да е с качествен продукт. Но и мисля да седна там за десерт, че в Mado ме разочароваха.

Забравих да отбележа и аз за намаленията в US Polo, 50 + 20 % на един рафт с ризи и блузи, дънки имаше на 50 % по 95 лири от 200. Никога нищо не мога да си избера от там, не са мой стил дрехите там. Мерих дънки и риза, ами не ми стояха добре. Чанти хубави имат, но на всички мнението беше, че са им скъпи. Дали са естествена кожа поне? Някой купувал ли е, доволен ли е?
Скрит текст:

Да ви питам за това нещо какво е, че се убих да се чудя. Освен в Ондо, го видях и на още едно място.
Скрит текст:

На центъра имаше голям затворен магазин до Де факто - Ender ли беше там?

Скрит текст:

Тази сладкарничка сякаш не съм виждала досега?
Скрит текст:

Аз пак си взех дюнер от мястото, което съм ви хвалила до сладларничката Altay. Ами много вкусен беше! За 7,50 лири голям, при нас са по 4 или 4,50 лв този размер, май среден го водят и вкуса е ужасен. А техния с много месо и то на парченца като мини хапки, сякаш една пържола имах вътре, малко картофи с кисели краставичко и свежа салата. Поканиха ме да влезна, макар да казах че ще изчакам навън. Човека каза влизай вътре - студено е. Blush Младото момче ми опакова и подава торбичката, гледам айрян и казвам 'аз нямам', той се усмихна и отговори 'бонус'. Пожелах им приятна работа и лека вечер. В Ондо пък ме изпращат с Добър вечер и викам Лека вечер, лека с усмивка и те повтарят след мен с усмивка. Grinning

В Гратис и Watsons пак имаше някакви намаления, но не като есента. Взех си комплект 2 четки на Real Techniques за 45 лири от gratis на центъра. Хич нямах намерение, но къде вдигнах главата и видях табелите с 40 % индирим. Викам я да си купя аз, че излизат тънко. Simple Smile))
Скрит текст:

Обаче да видим дали ще ми възстановят сумата по картата от gratis в мола. Взех си този гел буустър за 45,90 и след това го гледам в Мигрос 30 лири с карта и го грабнах. Та ходих да върна другия, понеже не платих в кеш и ми поискаха картата. Казаха че веднага ще ги възстановят, но предполагам през седмицата ще ги видя като осчетоводят транзакцията от банката. Но иначе бяха много любезни и веднага го приеха, не като тук в Лили. Извиних си че не съм видяла за каква кожа е и излезнах от ситуация, но пък 16 лири кой ти ги дава. Написах си номера, имената и подпис. Извадих и бележка за сумата от 45,90, ще видим след сряда дали има нещо. Един кг маслини са това, кой ти ги дава. Simple Smile))

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 12:29 от Не се сърди, човече

# 128
Еклерите на Ондо си ги сложих и аз в списъка, замина ми ниско въглехидратното хранене.
Много благодаря за цените, полезна информация! Тъкмо днес си мислех, че няма да е лошо да купя малко сушени сливи, препоръчаха ми този магазин https://youtu.be/HDsuX_EUQXE , но нямам представа как се движат цените спрямо борсите.

# 129
  • Пловдив
iv4enceto_91, както винаги изчерпателна! Удоволствие да се разходи човем с теб,макар и виртуално Simple Smile
И ние обикновено сме все женска компания и се хилим по границата. А там като задуха вятър е ужасно... Какъв ужас съм изживявала...мале...как ми хвръкна малкия талон на колата. добре, че момчето от гишето излезе и то да търси,та го намерихме. Сега съм особено внимателна като подавам документите хихих.
Това на Ондо, което си снимала е пейнир халва. Вкусна е много Wink А затворения магазин до Де фактото мисля,че беше нещо за техники. Ендер е доста по-надолу. Направило ми е впечатление,че някои помещения по центъра постоянно се сменят и всеки път има нещо различно..
Сладките на витрината на Кипата(бившата) последно ги взимах 30лири кг..може и някаква промоция да съм хванала.
Нямам търпение и аз, още две седмици Wink

# 130
  • Стара Загора
Така ли се яде тази халва или като добавка към нещо? Simple Smile
А за сладките нямам представа. Досега не съм ходила в този Мигрос, та не мога да взема отношение. В мола сякаш не съм виждала, но аз там все бързам и ходя покрай стелажите с пакетирани стоки.
Еклерите и профитеролите са ммм, но една единица в повече за профитата. Сочни, какаовия крем е чуден, толкова пухкав и млечен. Kissing Heart

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 12:28 от Не се сърди, човече

# 131
За втори път ходим в Одрин. Като взимахме еклери и аз се прицелих в пейнир халвата на Ондо, но си викам на връщане ще я взема, да не влача излишно. Да, ама на върщане минахме от друго място и нъц. Обаче за обяд седнахме в Айдън, в Марги, и там си поръчах от това чудо. Сервираха ми три топки, като сладолед, поляти с тахан и поръсени с ядки. Таханът е по желание. Седи малко като на конци. Като цяло не ме грабна чак толкова като вкус, но бива. Разпитах аз от какво се прави и се оказа, че се приготвя от обезсолено меко сирене, грис и  шафран, от който идва наситено жълтият цвят.
Иначе си купихме гриловани маслинки от пазара, прекрасни на вкус, по 35 лири килото. Взех още Бурджу на въженца и топчета, че децата го харесват много, също и масло по 40 лири. Като отстъпка, за цялата покупка вместо 280 лири ми взеха 255. Купих и масло от черен кимион за 45 лири, което значи, че са го вдигнали, някои по- назад писа, че е било по 40.
Взехме и бая дрехи от зимните, с намаление, че не е за изпускане, но в сравнение с преди 2 седмици ми се стори доста пообрано, което е съвсем разбираемо.

# 132
  • Бургас / UK
Ивче, аз сама в Истанбул съм била , ти за пет жени до Одрин се кахъриш...Stuck Out Tongue Winking Eye Страхотен разказ и снимки,удоволствие голямо да те чета.
За Бизим в Одрин,мисля,че е само един ,малко преди бившата Кипа се намира.

# 133
  • Стара Загора
Ааа, хич не се кахъря. Но митничарите бяха очудени, как сме тръгнали сами. Мечка я е страх, мене не. Нали знаеш. Simple Smile

Маслините на скара са вкусни, не много солени, но на мен ми идват мазни. Трябва да ги попивам със салфетка. Купувам си без костилка или Атлас от тук. Тях ги харесвам. Simple Smile

# 134
  • Varna
Ивчони,
Благодаря за разкодката душа bouquet

Аз, последната година и половина от сладостите само от пейнирли халвата си взимам. Ама то хората сме различни и вкусът ни различен Simple Smile Хапвам си я както си е така в кутийката. Нищо не добавям.
Спряхме временно да си купуваме от другите сладости, че да ни залипсват. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт