На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 24

• 96 529
  • 758
  •   1
Отговори
# 375
  • у нас
Ивче, радвам ти се на ентусиазма да снимаш всичко. Kissing Heart Хубави снимки и готини покупки. Stuck Out Tongue Winking Eye Жълтото е модерно този сезон явно.

# 376
Здравейте момичета,тази седмица и за мен ще е вълнуваща,планираме ходене до Одрин.Въпреки ,че изчетох последната тема много въпроси ми изникнаха,но се надявам като отидем на място всичко да се изясни.Тази година ,кога е фестивалът на лалетата?И някой ако може да ме ориентира   по колко вървят ядките  и шафрана,изобщо подправките,а и агнешкото месо на каква цена е там?Благодаря ви.

# 377
фестивала на лалетата е в Истанбул от 01.04-30.04--все още не се знае на кой площад ще се проведе или поне не намираме инфо в интернета.

За доставка от Турция може да потърсите Халим --справя се отлично с тази задача. Ника му е BSM. телефон има на първа страница --ако не го намерите ще ви го дам

# 378
doroti1, това са цените на агнешкото в момента.
в Мигрос   https://www.migros.com.tr/kuzu-eti-c-3fb
в Карфур   https://www.carrefoursa.com/tr/kuzu/c/1054
в месарниците може да са други цените, но не вярвам да е кой знае колко голяма разликата.
Не забравяйте, че месото и месните произведения са сред забранените за износ стоки.

За лешниците сме коментирали цени между 45 и 90 лири/кг
Купувала съм и смес от лешник, орех, бадем, кашу и фъстък за 55 лири/кг

# 379
Лешниците са 55 лири за килограм. Шам-фъстъка 60 лири/кг. Леблебията -14 лири/кг.
Цените са от магазина на центъра. Махсул гида.

Последна редакция: ср, 13 мар 2019, 21:10 от zlatunka80

# 380
  • Стара Загора
На центъра имаше и по 45 лири, горе под Ески джамия. В Мигрос пакетчетата излизат по изгодно от борсите вече.. Blush

# 381
  • Димитровград
Внимавайте, че от Мигрос и Кипа а и от складовете съм улучвал от пакетираните стари и гадни на вкус ядки. При възможност купувайте от насипни, които можете да опитате предварително.

# 382
  • Стара Загора
Не е съвсем така. Предпоследния път си взех насипен лешник полуобелен и вътре има доста ситни, някои изсъхнали, други гранясали. А в пакетчетата ми от Мигрос, които взех ноември, беше супер. Взех 2 и бяха годни до средата на март 2019. Затова и при предното ходене купих пак от тях.

# 383
  • София
Внимавайте, че от Мигрос и Кипа а и от складовете съм улучвал от пакетираните стари и гадни на вкус ядки. При възможност купувайте от насипни, които можете да опитате предварително.

Точно от насипни си изпатих. Дадоха ми да опитам, но явно знаят от къде да гребнат. Няколкото шам фъстъка, които ми сипаха в ръката, бяха превъзходни. Взех 1 кг и в София имах изненада - кухи, съсухрени, стари ... Отдавна беше, но повече не посмях да купя насипни. Идвахме откъм Селимие и ги продаваха някъде в началото на главната улица.

# 384
  • Русе
Лешници за 45 лири и аз видях по главната улица, но не помня вече къде.

# 385
Привет!Попрочетох набързо, и благодаря на всички които са изказали мнение или дали съвет.Ще помоля за съвет и аз.Мисля да напазарувам от Турция и за козметика и храни доста идеи видях.Някоѝ обаче пазарувал ли е за основен ремонт и обзавеждане на дом?Например плочки за баня, смесители, душове, мивки и принадлежности за баня.Също така и чаршафи, хавлии, посуда и малки ел уреди.Първо изобщо разрешено ли е да се внасят такива неща, щото например плочки ако са ще са количество.И второ, мнение за качествени продукти и магазини ако е възможно да дадете.Знам че въпроса ми е доста обширен и ще отнема времето на някоѝ за отговор, но ще бъда много  благодарна на всеки коѝто си направи труда да ми отговори.Предварително благодаря!

# 386
Нямаш проблеми да си внесеш. Виждал съм на опашката диван, климатик и бус пълен с тухли.
Въпроса е не колко, а с какво ще ги докараш, нали знаете че бусовете по талон трябва да са пътнически за да минат на опашката с колите иначе чакате при камионите

# 387
  • Пловдив
Добре де, последно като минавахме си мислех - ако е записано товарен в талона,трябва да е на опашката с тировете,нали така? До сега обаче измежду тях по дългите опашки никога не съм виждала бусове или пикапи. А по колоните с автомобили съм виждала много такива... Как се случват нещата всъщност не мога да си обясня...Знам само,че от бг страна няма значение категорията,само от турска.

# 388
Siska82K имам снимки на плочки от Караджа - страхотни по мое мнение. Ное не мога да ги кача тук. Ако искаш на ЛС ми дай вайбър, месинджър или някаква подобна технология за връзка за да ти изпратя.
И за мен проблема остава транспортирането.

# 389
В категоризацията на МПС е отговора--буса може да бъде вписан като Пътнически и да са махнати седалките.
Същото като с колите е --моята кола може да бъде товарна.
Проблема е на вход и изход  в Турция да.

Общи условия

Активация на акаунт