На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 24

• 96 445
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
  • до едно тепе
Че що толкова са ви се чудили. Веднъж бяхме 3 жени с момиченце на 7г. Никой не изрзи учидване изобщо.
От Кахве- то си вземаме ние дражета от бадем с черен шоколад. Пакетирани са си в пакетче. Уникални са просто. Пейнир халвата са ти я обяснили. От Ондо бях взела и аз. Хареса ми. Моя мъж обаче ми отказа последния път. Уж не я харесвал особено, а като я бях купила успях само да я опитам. Излапа я за нула време.
Мммм ходи ми се пак. Ама кой знае дали ще го навия скоро да идем пак.

# 136
  • Пловдив
От две години ходя с 3 приятелки , понякога + дъщеря ми, която сега е на 13, никога не са ни се учудвали.

# 137
  • Ст.Загора
Ивче благодаря за чудесните снимки и сладкодумния разказ Flowers Rose И аз задължително взимам от еклерите на Ондо и шоколадите с шам фъстък . Кажи моля те къде е този магазин  Kahve dunuyasi , във мола ли е ?

# 138
  • Стара Загора
Да, точно до Мадо. Ако влизаш през централния вход, се пада отляво. Първо е Мадо и след него.

# 139
Здравейте! Другата седмица в събота сутринта, ще пътувам за Одрин, там ще съм 3 дни. Интересува ме има ли някакъв пазар за дрехи, кога е, на добри пари ли са дрехите сега и има ли реплики. Освен разходка бих искала да го съчетая с малко шопинг, а знам че има доста неща на добри цени. Бихте ли ме постветвали къде да отида Simple Smile)

# 140
  • варна
а тази карта на бизим за отстъпка ли е?

# 141
Не, тя е като картата на Метро - просто ти дава право да пазаруваш. Беше се обсъждало преди доста време, че в одринския първо имало, после отпаднала и затова питах за кой обект става въпрос. Но явно е само един Simple Smile

# 142
  • Ст.Загора
Здравейте! Другата седмица в събота сутринта, ще пътувам за Одрин, там ще съм 3 дни. Интересува ме има ли някакъв пазар за дрехи, кога е, на добри пари ли са дрехите сега и има ли реплики. Освен разходка бих искала да го съчетая с малко шопинг, а знам че има доста неща на добри цени. Бихте ли ме постветвали къде да отида Simple Smile)
Най големия пазар е в петък . Има и в събота зад Марги аутлет но е по малък . На този пазар се продават основно зеленчуци, плодове , сирена , маслини и малко дрехи . Ще имате време и мола да обиколите , в момента има намаления . В центъра също има много магазини за дрехи , на място ще се ориентирате .

# 143
  • София/Дружба
Здравейте, има ли в Лозенград магазин, в който продават пастите и маслата на NURS?

# 144
  • Варна
Привет!
Върнахме се онази вечер в полунощ. На МТ беше снежно и ветровито, но след ужасния вятър през нощта и през деня в Одрин, тази ситуация не ни впечатли. От нашата страна беше изчистено до сухо. Разбира се, хубавото беше, че малко след ГКПП-то вече не валеше. Оттатък навяваше и от минаващите снегорини нямаше особена полза

Няколко неща от този ни престой...

В Бизим използваха тяхна карта преди да покажем нашата. Преди да си направим такава, също сме пазарували веднъж без карта и не мисля, че би било проблем. Издаването на пластиката отнема 3 минути. Безсрочна е. Поименна е, поради което се изисква паспорт.
В този магазин повечето цени са най-изгодни спрямо другите вериги. Например едното масло, в килограмова опаковка, беше с около 13 лири по-евтино спрямо Мигрос. Не е за пренебрегване такава разлика.
Лимонадата, обаче, е по-скъпа, отколкото в Мигрос и в Шок. Та, трябва да се поогледат нещата.
Купихме сладки неща, туршия от люти чушлета (бели, тумбести, каквито предлагат по дюнерджийниците - много се тачат у нас), макаронени, шалгам, пепси, тубички PRIL и АСЕ.

Минахме после през Карфур, тъй като справка в нета в последния момент ми даде най-добра цена на памперсите там. Досега не бяхме влизали в този магазин в Одрин, но има какво да се вземе и от там. Издадоха ни карта на момента, срещу 1 лира, без да ни искат каквито и да било данни. Купихме памперс-гащи, в кашончета по 72 бр., като бройката излизаше под 1 лира и коктейлни домати за под 5 лири за кг, които се оказаха изключително вкусни.
Откритието на това ни пътуване, пак от Карфур, са черни маслини на Öncü, в буркан като тези на доматената и пиперковата паста. Един килограм е опаковката и цената беше 19.90 лири. Маслините са леко набръчкани (не знам дали е правилно да ги нарека стафидни) и не много солени. Определено ще влязат в списъците от тук нататък. Не знам откога ги има, признавам, че не съм гледала много-много за маслини по магазините, но тези ще променят този факт. Още повече, че са на уважавана от мен марка.

Отидохме до складовете заради сапуна на пяна... В този, който препоръча pospalancho, със сканиращото устройство, намерих и четирите вида. Цената беше 15 лири. Взех лавандула, да видим как ще го възприемем. Взех и обикновен течен сапун на DURU, с аромат на маслина се води. Според мен няма общо с маслините, но е чудесен. Харесах го много при приятелка и го отнесох на момента. Сега имам течен сапун сигурно до края на другата година... щото в “склада“ стои незапочната туба от преди. Пак от този склад купих шампоан на Bioblas, но в опаковка от 1 литър и с помпа. Имаше три вида - мъжки, с прокератин и с екстракт от черен чесън (?!). Взех с чесън. Цената е 25 лири и естествено, излиза по-изгодно от опаковките по 360 мл, които се намират най-често.
От показания от мен склад взех маслини на скара. Стори ми се, като пробвах, че не са съвсем същите, но... Цената беше 30 лири за кг. На същата цена имаше и в склада с течния сапун, но си помислих, че са събрали доста прахоляк, предвид начина, по който са изложени и асортимента и натовареността на склада. В другия магазин за маслини, от дясната страна, след фурната, бяха 44 лири. Възрастен мъж, говорещ български, ми обясни, че са с истински зехтин от Айвалък... Не взех, че средствата бяха ограничени, обаче наистина бяха по-хубави.

После отидохме към центъра, където доволно напазарувахме в LCW (имаше добри намаления) и Kececizade. Момичето доста се учуди, като казах колко кутии бадемови сладки искам, ама какво да направя, като са толкУ вкусни. Пък и не са само за нас, де.
Влязохме и в аптеката, защото имах поръчка за лак против гъбички. За първи път цената в сайта, който ползваме, не бе актуална. В него и досега стои цена 14.02, а ми го продадоха за 17.25 лири. След отправен въпрос от моя страна фармацевтката ми показа как в тяхната система излиза по-високата стойност и ми обясни, че цените са повишени на 19.02. Така че, имайте го предвид. За мен беше важно, предвид факта, че не го купувам за себе си. За 4 броя платих почти колкото за 5 по цената от сайта. Ако се купуват повечко неща, разликата може да е още по-осезаема.

Преди да потеглим към дома, се отбихме в Ераста. Отново закупих от Kahve Dünyası от индивидуално опакованите бонбони на кг. Сега цената е 52 лири. Купих и за приятелка. Двата плика съдържаха по 50 бонбона и тежаха точно по 740 грама. Един брой излиза ок. 26 ст., т.е. двойно по-евтини от тези на Линд, пък не им отстъпват особено много.
Взехме подарък на малкия от Е-bebek. Нововъведението е, че можеш сам да си опаковаш покупката на специално обособено за целта място с безплатна, пъстра, весела и разбира се, брандирана хартия. Всички знаем колко обичат децата да отварят подаръците, разкъсвайки с нетърпение опаковката. Така можем да им доставим това удоволствие и при подаръци без повод.
В Watson's също оставихме някой лев и доволни и безпарични се отправихме към Родината.

# 145
  • Varna
Беличко,
Благодаря и на теб за раСотката и за упътванията.  Hug
Добре ми дойде Grinning

# 146
Аз сега видях, че нашата екскурзия до Одрин е в петък и събота, а бях останала с впечатление, че е събота и неделя. Та въпросът ми е : на петъчният пазарсамо дрехи ли има. Няма ли и маслини и зеленчуци....

# 147
  • Varna
И дрехи има и маслини и зеленчуци.
Но както сме писали, на петъчният пазар има повече дрехи.
Продават и килими, и пердета и домакинска посуда.

# 148
Някой дали е виждал такива сапуни е Одрин ?

http://www.fomy.com.tr/english.html

# 149
Здравейте, искам да попитам за табла за игра дали знаете от къде може да се купи в Одрин.
Търся я за подарък и ми се иска да е една идея по-хубава и качествена от масовите, които се продават тук.

Предварително ви благодаря Simple Smile
Поздрави,

Общи условия

Активация на акаунт