На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 24

• 96 585
  • 758
  •   1
Отговори
# 225
  • Русе
papaone, и аз така предположих, след като видях отгоре адреса на страницата им. Благодаря!

*Чефи*, тук съм, тук съм Wink

# 226
  • Бургас / UK
Някой може ли да ми каже правилно ли съм си го разчела? Този индирим до 30.06. при покупка над 100 лири ли важи и може ли да се ползва от всеки и за всякакви стоки или е само при онлайн пазаруване?
Скрит текст:
Ходихме с такава бележка - казаха само онлайн, ама им нямам доверие.

Не че много разбирам,но там има www.defacto.com.tr'den ,което значи ,че май в сайта им е тази отстъпка ,може да не са ви излъгали  Peace

Вики,чакаме отчет тогава  Simple Smile

# 227
  • Русе
*Чефи*, какъв отчет да напиша?...
Първо отидохме в Марги. От Дайхман си купих пролетни обувки на Catwalk намалени на 75 лири. От Дефакто купих на младежа спортно долнище за 60 лири(имаме го същото от лятото, когато пак струваше 60 лири, но лирата беше 28 ст.), за мен 2×3 чифта чорапи + 1 тъмносин чорапогащник за по 5 лири. От Watson си взех шампоана+балсам на Елсев, които ползвам + 2 бр душ гел Палмолив от 750 мл. на цената на един. Май всички стоки там бяха с някакво намаление. В Гратис също имаше намаления, но беше по-скъпо. От магазините в Марги с мрънкащ мъж - толкова Grinning От пазара си купихме гевреци, маслини(писах за тях, но коментара ми беше изтрит) 18 лири, домати 5 лири, краставици 8 лири, локум и пишмание(естесвено) за почерпки на колегите. Грилованите маслини ги видях, но понеже не обиче зелени маслини, ги подминах. От там в Ераста. В Уайкики си харесах едно черно "кожено" яке. Имам същото вишнево и много си го харесвах като кройка, но вече си нацепи. Понеже имам 2 черни естествена кожа, се отказах от това и много ме беше яд, че нямаше друг цвят от този модел. В сайта на Фло си бях харесала 2 чифта боти, в магазина - боклуци. От Мигрос си взех зехтин Комили, омекотитем Йюмош и бисквитки Бискрем. От Бим напазарувах краве масло, червена леща, пиперково пюре, тахан, макарони, халва, дъвки без захар, дето навремето им викахме сакъз. Отлепят пломби, но са ми любими. Взех и кори за баница, пак бисквитки. Харесах и един кош за пране, който нямаше как да нося. Дано утре Бим работи, за да идем с колата да си го взема. Няма и 10 лв. От центъра купихме бял слънчоглед. Много го обичаме. На място го печаха и беше съвсем пресен. Понеже заваля и не успяхме да намерим Гюроолу, взех баклава с орех за 36 лири, толумби за 20 лири от Байрамоолу и кори за баница. После дъжда спря, тръгнахме, нагоре и... Гюроолу срещу нас. Не взех от там нищо. Няма кой да яде толкова сладко. "Талия пазя" все пак Joy Исках да си купя пердета, обходих улицата с пердетата, но не са мой тип. Определено има разлика в асортимента в един и същи магазин в Марги, в мола и по центъра. Това е за днес.

# 228
В Уайкики си харесах едно черно "кожено" яке. Имам същото вишнево и много си го харесвах като кройка, но вече си нацепи. Понеже имам 2 черни естествена кожа, се отказах от това и много ме беше яд, че нямаше друг цвят от този модел.
Това яке го имам и аз, наистина е разкошно! Но и моето се нацепи. Взех си другия модел черно, една идея по-късо. На детето взехме подобно от Дефакто, ще ходим еднакво облечени.
От пазара купихме страхотни портокали по 5 лири килото, толкова сочни и сладки. Взехме карфиол, броколи (които ще си сложа във фризера), домати.
Отидохме в Kahve Dünyası, разкошен магазин, благодаря за препоръката
Бях писала за един магазин, специализиран в ядки и сушени плодове, минахме и през него. Цените бяха добре, но ми направи впечатление, че всичко беше опаковано отделно, с капаци. Много чисто и дамата, която продаваше изобщо не ходеше след мен да ме притесни, само ми каза каквото искам да си опитам, да дам и на децата. Определено ще се върна там.
Иначе успяхме добре да похапнем, доволни сме. Минахме границата за 10 Мин в петък сутринта в 6.30 и за час и половина днес (16-17.30).

# 229
  • Бургас / UK
Благодаря ви Вики и Кайлис,завиждам ви...Аз сигурно след два месеца чак ще мога да отида ,за това искам да чета разкази...Нещо съм повредена явно Stuck Out Tongue Winking Eye
Вики писа за чорапи, аз постоянно си купувам чорапи където и да отида, имам някаква страст към чорапите Joy

# 230
Някой в предишните постове спомена, че си купил бонбони подобни на Линд. Може ли снимка, че нали съм ви писала, че в Шумен има турски магазин и е пълен с бонбони по 1/2 кг в пакет, но съм рискувала да взема само от кокосовите, че са абсолютно 1:1 с баунти.

# 231
  • Стара Загора
Ондо има в Ераста викате, аз явно съм спала. Къде се намира?

Трюфелите от Kahve dunyasi са разкошни. Тези с млечния шоколад са с много нежен вкус на хубав белгийски шоколад, не натъртват от сладост и се топят. Белите са също страхотни! Комбинация от мека и плътна сърцевина от бял мус, която наподобява Линд, а обвивката има и кокосови стърготини, препращащи към Рафаело. Малко по-сладки от кафевия шоколад, но все пак чудни! Другия път непременно ще си купя и от черните заедно с някои от другите бонбоните във витрината плюс черен шоколад. Heart Eyes

Чийзкейка им също е топ! Как са я направили тази глазура с лимон, хем леееко сладка, хем тръпчива и в същото време топяща се... Текстурата на чийзкрема идеална, абе просто им станах фен!

От сладките на кг в Мигрос малко се разочаровах да ви кажа. Мислех че слепените ще са меки като меденки, а те са между курабия и масленки. Твърди и сбити. Бадемовите са пръхки, но нищо кой знае колко по-различно от онези по 6 лири в кутиите на борсата. Като за 40 тл килограма не си струват. Опитах една от белите слепени с парченца шоколад засега и не е лоша, но не ме впечатли.
За тези пари да си бях купила 200 гр от трюфелите или 100 от черния шоколад.

# 232
  • Русе
Ивче, да не съм се заблудила пък аз? Като влязохме през главния вход, ми се стори, че е вляво Rolling Eyes Thinking
То, толкова народ, блъсканица и магазини обиколихме, че... И с мрънкащ мъж... Не беше единствения, де. Още много чух да мърморят на жените си Joy

# 233
  • Стара Загора
Не е ли Мадо първото вляво и след него Kahve dunyasi? Ондо аз само по центъра съм виждала на 2-3 места. Може да има и другаде из града, но ние не обикаляме извън главната, мола и борсите, евентуално Марги.

А за мрънкащите мъже е ясно. Винаги те препират и не им се обикаля. Grinning

# 234
Някой в предишните постове спомена, че си купил бонбони подобни на Линд. Може ли снимка, че нали съм ви писала, че в Шумен има турски магазин и е пълен с бонбони по 1/2 кг в пакет, но съм рискувала да взема само от кокосовите, че са абсолютно 1:1 с баунти.

Мога да ги снимам, но утре ако не е много късно.
Допълвам: От Kahve Dünyası взехме el yapımı fındık kreması,  нещо като тахан, ама не точно (с шамфъстък и лешници). Много е вкусно, в бурканче е (400 гр, ако не се лъжа) и струва 19 лири. Пак утре мога да снимам етикета и бурканчето, в момента сме на гости и не е удобно да разпилявам багаж.
Чорапи купувам само от петъчния пазар, от един определен човек, на много весели животни са.

Последна редакция: нд, 03 мар 2019, 09:56 от Кайлис

# 235
  • Русе
Не е ли Мадо първото вляво и след него Kahve dunyasi? Ондо аз само по центъра съм виждала на 2-3 места. Може да има и другаде из града, но ние не обикаляме извън главната, мола и борсите, евентуално Марги.

А за мрънкащите мъже е ясно. Винаги те препират и не им се обикаля. Grinning
Ивче, да, това са, моя е грешката. Днес ги видях по-добре. По центъра ги имаше на няколко места.
Обаче да ви кажа днес - рахат. Няма я блъсканицата, няма движение из града и ММ не мрънка Joy Заради едните домати и краставици от пазара не си струва ходенето в събота. И без това снощи на центъра продаваха на същите цени и плодове и зеленчуци. Всичко, дето го има на съботния пазар го има и по центъра.

Току що минахме границата за няма и 10 минути. Проверката на багажа се състоеше само в отваряне на багажника. Малко бях на тръни, заради кравето масло. Питаха все пак за цигари, алкохол и млечни. ММ си премълча за маслото Grinning
Насреща обаче си имаше опашка, нищо, че вече е 11 часа.

# 236
Макак, благодаря за отговора за басейните, за сега отпадна, но ще го имам предвид Hands V
Мислим утре да идем до Одрин, набързо, и този сапун на пяна VIONE още от как сте го споменали ме вълнува, само от пазара ли може да се намери или вече го има и в някой магазин или по центъра го има ?
 Другото което ме интересува е за течен перилен препарат, кой бихте препоръчали ?
благодаря Flowers Bouquet

# 237
Vione с аромат на лавандула взехме от борсите за 18 лири.
Любимият ми перилен препарат е Alo с аромат на кокиче, но невинаги успявам да го намеря.

# 238
А къде се намират борсите, никога не сме ходили до сега и не съм чела, погледнах и на 1 стр, но не видях да пише и дали работят понеделник ?
И да попитам, бях питала преди но поне докато следях 2-3 дена за отговор така и не получих
някой да знае къде да търся дънки  'WHATS UP"

# 239
  • Варна
Преди по-малко от седмица споделих, че миналата събота купих VIONE за 15 лири. В склада имаше пълната гама на продукта - лавандула, грозде, грейпфрут, мед и мляко. Складът е KUZU toptan, любезно (и многократно) споделен тук от няколко потребителя.

За бонбоните на Kahve dunyasi споделих още есента. Аз ги оприличих на подобните на Линд. Не съм пробвала тези шоколадови изкушения, които са по витрините на магазина. Купувам индивидуално опакованите бонбони Lavi.
С влизането в магазина се виждат изложени в прозрачни контейнери на самата пътека между витрината и масите. Има пет вида: сини - млечен лешник, оранжеви - млечни, зелени - с шамфъстък, лилави - черен шоколад и тъмно червени - с плодов пълнеж. Както казах и преди дни, килограмът е на цена 52 лири, а един брой тежи приблизително 15 грама, т.е. излиза около 26 ст. Съветът ми е да си купите по един брой и да ги пробвате, за да прецените кои са по ваш вкус, преди да вземете количество. Ние изключихме плодовите (но и принципно не обичаме подобни пълнежи). Има ги и в кутии, и в пликове, но смятам, че в контейнерите са най-пресни, а и може да се вземат по колкото искаме от цвят.

Ani-ali, ако някой имаше отговор на въпроса ти за дънките, щеше да е отговорил.
Складовете се намират на Mezarlik sk. Леснодостъпна е отвсякъде. Навигацията ще ви упъти. В първи пост има и GPS координати, както и всякакви упътвания за достигане до мястото.
Складовете работят всеки ден.

Последна редакция: нд, 03 мар 2019, 13:40 от beljata

Общи условия

Активация на акаунт