На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 24

• 96 634
  • 758
  •   1
Отговори
# 285
  • Русе
Някой знае ли цената на баклавата на рибният пазар?
Аз не писах ли оня ден? Пост 266

# 286
Обещана информация,
но няма да мога да съм много сладкодумна и подробна.

Пътуване - 1-3 март. 4 коли.
Преминаване на граница Лесово - на 1 март. Нямаше коли, но незнайно защо се забавиха в обслужването. Да кажем за 25 мин преминахме (при видима възможност това да стане за 5-10 мин)
На турска страна една от колите на случаен принцип влезе в рентген. И там още 20 мин.

Нощувки в Дуван хотел. Локацията ми допадна, но хотела не е УАУ. Не е добре ароматизирано и проветрено, стаята се почиства, само ако сте закачили табела на вратата. За тези, които не говорят турски е трудно да разберат всичко това и част от приятелите ни бяха малко разочаровани.
Закуската достатъчна, но не е кой-знае колко разнообразна. Базата ми за сравнение е Унисите, Хили и Марги. В Марги най-често отсядаме, но занамариха откъм хигиена, късно настаняват заради голямата заетост и намалиха разнообразието на закуска. Но ако ще избирам между Марги и Дуван - изборът е Марги.

Искам да уточня, че нашите пътувания са съчетани с отдих. Така че конкретно цени и къде кое е по-изгодно не мога да коментирам. Основно пазарувах доста "за вкъщи" - от Мигрос, БИМ, ШОК, А101. Уважих всички магазини на US Polo - ама всички Simple Smile От Ваикики напазарувах доста за малката. Според мен има разнообразие, но предполагам ще има още пролетно зареждане. За дрехи основно обикаляхме в Ераста и Марги. Малко в центъра (за него нямахме много време поради промяна в маршрута). Много неприятно впечатление и от предния път и от сега е - че мамят и то във вериги магазини. Предният път не бяха отразили едно намаление в Деримод. Този път в Мадам Коко елементарно ми казват цената, която е редовна. Знам турски и исках предварително фиша - оказа се че това било цената на предпоследна стъпка и цената от 83 лири стана 45. Разликата е значителна. При повторно влизане - пред мен на българин с доста покупки пак не му даде фиш, но му даде някакъв пластмасов подарък. 100% го излъгаха. Пиша го, защото и аз изпадам в еуфория като пазарувам, но всички си правим сметката - бъдете по-внимателни.

И сега находката на нашето пътуване Simple Smile На 2 март ранен следобед тръгнахме за Тач- Мави, Колинс, Йешил кундура, Авантаж - тръгнахме ама не стигнахме до нито едното. Отбихме в новия мол в Люлебургас (не знам дали сте коментирали) - 39 AVM. Мнооого съм впечатлена. Много голям мол, много заведения за хранене, много приятна обстановка, много добро обслужване в магазините. Иначе промоциите във еднаквите вериги са си същите Но магазините са мноооого по-подредени. Все пак нямат такова нашествие от туристи. Там замръкнахме. Много ми хареса и бих отишла с нощувка в Люлебургас.

# 287
  • Бургас
Здравейте! Има ли вече пролетно зареждане в Одрин?

# 288
  • Варна
Все още не,бях в събота там.Някой ще ходи ли тази седмица от Варна,бих искала да поръчам нещо от магазин Мигрос?

# 289
В моловете може ли да се плаща с карта? И всъщност, как е по -изгодно да се пазарува в Одрин - в брой ли с карта?
Също така имам въпрос за  MAD  - това магазин за парфюми ли е или какво?
Има ли някъде в Одрин да продават реплики на маркови анцузи?

# 290
В моловете може ли да се плаща с карта? И всъщност, как е по -изгодно да се пазарува в Одрин - в брой ли с карта?
да, по изгодно е карта от колкото c CHANGE, пове4ето банки нямат екстра такси за пазаруване с карта
Също така имам въпрос за  MAD  - това магазин за парфюми ли е или какво? да
Има ли някъде в Одрин да продават реплики на маркови анцузи?  - не няма, за пазара някои адидас нике само.. големите италянски марки само в Стамбул

# 291
да, по изгодно е карта от колкото c CHANGE, пове4ето банки нямат екстра такси за пазаруване с карта
Също така имам въпрос за  MAD  - това магазин за парфюми ли е или какво? да
Има ли някъде в Одрин да продават реплики на маркови анцузи?  - не няма, за пазара някои адидас нике само.. големите италянски марки само в Стамбул

Т.е. По-изгодно е да се пазарува с карта, но в повечето магазини няма ПОС -устройства? Така ли да разбирам отговора?
ЗА МAD - не разбрах това магазин за козметика, в който се продават различни парфюми ли е или са реплики на известни парфюми ?

# 292
  • Пловдив
Това означава, че
Повечето банки не слагат допълнителни такси за превалутиране

# 293
  • вкъщи
Мад са имитации.

# 294
  • Пловдив
Пос терминали има във всеки магазин, даже и на някои сергии на пазара. По заведенията също. Въпреки всичко, аз предпочитам да съм подсигурена и с кеш. Между курса по чейндж бюрата и този на банките, обикновено има 2-3-4 ст.
А МАД май само в мола съм виждала..има ли някъде другаде да съм пропуснала? На центъра някъде? Че съм решила и аз да ги пробвам този път Wink

# 295
  • у нас
Само в Ераста съм виждала Мад.

# 296
  • Русе
По повод пролетното зареждане - извинявайте, ама тениски, тънки блузи с дълъг ръкав, кожени якета, пижама с къс ръкав, зимно ли се води? Щото аз и такива дрехи видях в събота.
MAD и аз само в мола видях. Не си купих парфюм, защото в момента нямам нужда. Две момичета пред магазина раздаваха някакви парфюмирани лентички, но хич не ми хареса парфюма и не му запомних и името.
Неведнъж е коментирано плащането с карта. Всеки знае коя е обслужващата го банка. Може да отвори в сайта тарифата и да си прецени как му е по-изгодно. При някои банки, като се сложат таксите не е много изгодно. Коментирано е и, че понякога не може да се извърши плащането с карта поради една или друга причина(на мен не беше ми се случвало до сега, но тази зима в Германия на една бензиностанция транзакзията беше отвърлена, а няколко часа преди това на друга бензиностанция платих без проблем). Без местна валута не е добре да се ходи.

# 297
  • Пловдив
Групичка, а може ли някой да помогне с разгадаването на тази промоция? И имаше ли карта за Карфур? Че до сега не съм ходила там.

# 298
Групичка, а може ли някой да помогне с разгадаването на тази промоция? И имаше ли карта за Карфур? Че до сега не съм ходила там.

пазаруваш 300 тл полу4аваш 100 тл 4ек за остъпка

пазаруваш 150 тл полу4аваш 50 тл

после този 4ек го ползваш на следващия алъшвериш
като миниманлия лимит трябва да  ти е 150тл
+ ако си със турска карта  на yapıkredı acess + някоя друга промо от банката имаш Simple Smile

# 299
  • у нас
Seengirl, пост 144 виж. Белята е писала за картата. Струва 1 лира.

Общи условия

Активация на акаунт