На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 24

• 96 529
  • 758
  •   1
Отговори
# 435
Миналата събота бях в Люлебургас, много ми хареса, това ми е второто ходене там, преди това ходехме все в Одрин. По-спокойно е, магазини Бим има на всяка крачка, вътре си пазариш от сладки неща, препарати, туршии, ориз, масло, на складови цени. В центъра има доста аптеки, магазинчета а и в новия мол имаше доста намаления.
Е, някои магазинчета в центъра са като на бит пазар но човек като знае какво търси, си подбира магазините в които ще влиза. На прибиране може да спрете в Къркларе, има Мигрос и там има промоции и също е много спокойно за пазаруване.
Не ми се смейте, да Ви питам, стоките  и цените в Bim   и Migros в цяла Турция еднакви ли са?! Или в различните градове има различни артикули и цени?!

# 436
  • Където морето целува небето...
В Мигрос в Люлебургаз и Лозенград цените бяха абсолютно еднакви (инфо от сряда).
Не препоръчвам Мигрос на влизане в Люлебургаз. Миришеше на тоалетна в целия магазин, не беше толкова добре зареден и беше мръсен. Взехме малко неща и си пазарихме от Лозенградския.
МОЛ Бурда е друга бира, но там не влизахме в Мигрос.

# 437
Миналата събота бях в Люлебургас, много ми хареса, това ми е второто ходене там, преди това ходехме все в Одрин. По-спокойно е, магазини Бим има на всяка крачка, вътре си пазариш от сладки неща, препарати, туршии, ориз, масло, на складови цени. В центъра има доста аптеки, магазинчета а и в новия мол имаше доста намаления.
Е, някои магазинчета в центъра са като на бит пазар но човек като знае какво търси, си подбира магазините в които ще влиза. На прибиране може да спрете в Къркларе, има Мигрос и там има промоции и също е много спокойно за пазаруване.
Не ми се смейте, да Ви питам, стоките  и цените в Bim   и Migros в цяла Турция еднакви ли са?! Или в различните градове има различни артикули и цени?!

Бим и Мигрос са различни вериги магазини. Бим са по-малки по размер и нещата им са пакетирани но си имат всичко необходимо. Докато Мигрос е доста по-голям, даже има мебели и техника. Разликата в цените е минимална, в Бим, Первол беше 19,60 лири а в Мигрос същия Первол 19,80.
И двете вериги си пускат седмични промоции.
В Мигрос е добре да се пазари с карта за да се ползват отстъпки.
В новия мол също има Мигрос, което е много удобно.

# 438
Спомена някой назад, че в Асеновград има турска сладкарница, та минавайки от там реших да взема за проба. Човекът, който продаваше беше изключително любезен и каза, че скоро ще отварят и в Пловдив. Купих по няколко парченца от 6 вида баклава и шоколадов локум. Шоколадовата баклава не ми хареса, зелената, която няма кори, а е изцяло шам фъстък също не ми допадна (да отбележа, че по принципи много харесвам шам фъстъка). Като цяло сякаш нямат досатъчно сироп. Много вкусна ми се стори тази, която е като пурички, с много орехи. Локума още не сме го пробвали, ще видим как е, но разбира се всичко е въпрос на вкус.

# 439
Здравейте,имам въпрос към тези,които са отсядали в хотел Unisite.Пише,че настаняването е от 14 часа,но може ли да отидем по-късно или трябва предварително да се уведоми хотела?Докога е прието да се запази резервацията?

# 440
  • Варна
Последния път минахме през Унисите към 20:30 ч., за да си вземем картата за стаята. Притеснявах се да не останем без стая Smile Дори не се качихме горе, а направо отидохме да вечеряме и после се настанихме.
По принцип при тях безплатното анулиране е до 18 ч. на деня, за който е направена резервацията, така че поне до тогава няма от какво да се притеснявате. А после пък и да не отидете, ще си дръпнат пари от картата, с която сте направили резервацията, тъй че пак няма от какво да се притеснявате. Мисля, че денонощно има човек на рецепция...

# 441
  • Пловдив
Спомена някой назад, че в Асеновград има турска сладкарница, та минавайки от там реших да взема за проба. Човекът, който продаваше беше изключително любезен и каза, че скоро ще отварят и в Пловдив. Купих по няколко парченца от 6 вида баклава и шоколадов локум. Шоколадовата баклава не ми хареса, зелената, която няма кори, а е изцяло шам фъстък също не ми допадна (да отбележа, че по принципи много харесвам шам фъстъка). Като цяло сякаш нямат досатъчно сироп. Много вкусна ми се стори тази, която е като пурички, с много орехи. Локума още не сме го пробвали, ще видим как е, но разбира се всичко е въпрос на вкус.
Аз също я посетих и купих от различни видове баклава, харесаха ни. Та собственикът каза, че търси място за магазин в Пловдив и мисли за Капана, скоро щяло да стане и ще пише във Фейсбук.
И благодарности на дамата , която писа за сапун на пяна Вионе, има го в Бг маркет в Пловдив за 6.15лв.

# 442
  • Varna
Ивче,
Във Варна има МАДО, от доста години.
В началото разнообразието беше доста по-голямо от колкото когато за последният и предпоследният път когато ходих там.

# 443
  • Пловдив
Здравейте,имам въпрос към тези,които са отсядали в хотел Unisite.Пише,че настаняването е от 14 часа,но може ли да отидем по-късно или трябва предварително да се уведоми хотела?Докога е прието да се запази резервацията?
когато онзи ден направих резервация чрез букинг за този хотел ,накрая във формата ме попита в колко часа бих желала да пристигна.Настаняването започва от 14 .00 но във формата има и поле което може да попълните с искания и препоръка така че може да им пишете че ще закъснеете.

Не помня какво препоръчвахте за киселини?И този шампоан Зетион,за пърхут дали има балсам?

# 444
 На веригите цените им са стандартни из цяла Турция

M MM MMM 5M - Колкото повече има М толкова повече стока,
BIM е все тая..

# 445
  • Пловдив
Не помня какво препоръчвахте за киселини?И този шампоан Зетион,за пърхут дали има балсам?

А от границата до Одрин има ли пътни знаци указателни за там?

Няма никакви знаци - не разчитайте на тях. Просто има един път в нивата и нищо друго. Ако се движите покрай реката няма начин да объркате. Няма ли река наоколо, значи сте тръгнали към друг град.
Упътването е много просто - следвайте следните стъпки
1. Напишете в гугъл - гугъл мапс
2. Влезте в гугъл карти
3. В горния ляв ъгъл мига маркер и чака да напишете къде искате да отидете
4. Напишете Одрин
5.С въртене скрол-ът на мишката увеличете изображението колкото е необходимо
6. В долния десен ъгъл на екрана ще видите малко жълто човече
7.  Представете си, че това сте вие . Вземете го с мишката и го сложете на улицата, която ви интересува.
8. Разгледайте знаците, магазините намерете интересни неща и споделете тук
9. Просто е, необходимите действия са точно толкова, колкото са необходими да влезете в този форум
10.Ако сте направили всичко описано в деветте точки , вече знаете, че се шегувам за написаното над тях. Турците имат невероятна организация на движението и перфектна маркировка - стига да има кой да я спазва. Като влезете в страната - изгасете дневните светлини- не са необходими.

# 446
  • Пловдив
Посещавал ли е някой археологическият музей,координати не намирам.Знам само за един нов парк с динозаври дали не са едно и също нещо.Ще пътуваме с дъщеря ни на 9 и този път ще е с по малко пазаруване и повече разходки.

# 447
  • у нас
Преди много години посетих археологическия музей. Координати и местоположение лесно се намират. Напишете в Гугъл и още на първия линк има и координати и карта. Иначе музея е до Селимие джамия. Тогава беше безплатно посещението в АМ.

# 448
  • София
Интересна тема, благодаря за всичко споделено в нея! Flowers Hibiscus

Прочетох цялата последна тема. Като много от новопишещите и аз ще попитам заслужава ли си човек да отиде на пазар в Одрин или Лозенград, за да си купи златно бижу, освен другите стоки за ежедневна употреба - зехтин, течен сапун, прахове за пране и т.н.? Златарски магазини предполагам има доста, поне аз имам такъв спомен от далечната 2002 година и Кушадасъ, но в мол ли е по-сигурно да се пазарува или пък в магазин на търговска улица?
Предварително благодаря!

# 449
С мъжът и детето ми искаме, да идем до Одрин с две нощувки по Великден ,препоръчайте ми хотел,  моля! Държа на чистота и паркинг.

Общи условия

Активация на акаунт