Отговори
# 225
Много вълнуващо, аз също си мисля да взема малката на прегледа Simple Smile
Момичета, тази вечер бях на доктор, чу се сърчице, бе много вълнуващо, като го чу докторската влязоха и мъжа ми и дъщеричката ми и те го чуха 😍страхотно вълнение, много съм щастлива

# 226
Докторската беше против, но ние така го измислихме, че тя просто чу сърчицето, беше много хубаво. Само ми е странно,че по ехограф, Термин излиза 26.10, а всъщност трябва да е 02.11. дано това да не е проблем

# 227
  • Варна/Благоевград
Здравейте мамчета нахълтвам в темата с гръм и трясък. Днес видях двете чертички след закъснение. Тези дни си мислех да се запиша в темите за бебеправене, а то направо тук скочих:sunglasses:
 Да се представя на 29 години съм първа бременност, след опити 1 месец. Не мога да повярвам защото съм с доста наднормено тегло и макар да нямам никакви болежки свързани с него, мислих че ще е проблем и ще отнеме време. Разбрах днес в 4:30 сутринта. Пробуждам се нощем последните седмица две, а преди спях като пън. Имам зверски киселини последната седмица и пих 3-4ранитидина, но сега видях, че не стават за бременни. Един път ми се догади, още не съм повръщала, надявам се да се размина с тази екстра. И всъщност причината да си направя теста днес толкова рано е, че мъжът ми се събуди в 4 сутринта да яде... Донесе един шпеков салам, който по принцип купувам и никога до сега не ми е миришел на нещо. Леле тая сутрин тоя ми ти салам така ми миришеше на чесън, дори по едно време го питах чесън ли е донесъл. Човека вика не бе салам си хапвам и станах да се тествам.
Объркана съм, не очаквах толкова бързо да стане, още не мога да го асимилира.
За жалост от приятелките ми аз съм първата и нямам кой да питам за нещата, който ме интересуват
На 7.02 ми е последния цикъл, по сметки в нета трябва да съм в 6 седмица. Кога трябва да отида на лекар, веднага ли или може след седмица. 10тина дни? Задължително ли е да бъда и на консултации по здравна каса, при положение, че искам да ме наблюдава лекар, който работи частно?  Изобщо не знам как се чувствам в момента...

# 228
Здравейте, мами!
Включвам се и аз в темата, следя ви с голям интерес. Желая лека и безпроблемна бременност на всички!
Аз имам едно детенце момче на 4г и 9м, и вече очакваме второ. Последният ми цикъл беше на 05.02, и вече няколко теста потвърдиха бременността.
Планирам да отида на първи преглед на 22.03.
Вече нямам търпение да съобщим на близките, единственото нещо, което ме спира е, че съпругът ми е командировка в чужбина за 2 седмици, а все пак искам да съобщим тази новина заедно.
Вие вече съобщихте ли на най-близките си и кога планирате да съобщите на работодателите си?

# 229
Аз съобщих още преди седмица , защото работата ми е натоварена даваме дежурства и пътувам и от тогава съм в болничен Simple Smile Честито  и успех ! ❤ Момичета аз днес се събудих и имах зацапване много се изплаших ... доктора ми е в отпуска и отидох при друг каза че плодното сакче се развива , расте , отговаря на седмиците си и да се надяваме след седмица да има ембрионче и пулс 🍀

# 230
Добре дошли и лека бременност!
Сисонка, има калкулатори в нета и ще ти изчислят точно в коя седмица си. На лекар се ходи след 7 г.с., т.е  трябва да ти показва 7+ден някакъв. Няма как да си в 6 г.с. с последвн цикъл 7.2. Аз току що влязох в 7 г.с. с последен цикъл 23.01.  Здравна каса не е задължителна. По избор е.

Маргаритка, аз няма да казвам докато не стане официално бременност, т.е. да вляза поне в 11 г.с. Назад обяснявах как на няколко приятели им се наложи после с месеци да обясняват защо няма бебе на всички след като е паднало в първите седмици. Казала съм само на работа, защото съм на легло на медикаменти и пряко ги касае състоянието ми.

Мойра, дано всичко е наред!

# 231
Здравейте момичета! И аз се записвам плахо, последен цикъл 03.02 Simple Smile Вчера си направих тест след 8 дни закъснение с 2 чертички Simple Smile Тази година ще навърша 33, имам 2 момчета на 8 и на почти 5. Много се вълнувам с тази трета малко изненадваща бременност Simple Smile Още не сме споделили с никой... Ще изчакаме да потвърдим с АГ за която имам час чак на 26-ти което ми се струва мнооого далеч, но по-добре да не бием камбаните още 😁😁😁 Пожелавам лека бременност на всички! Ще се радвам да прекараме следващите 9 месеца заедно и безпроблемно 🥰

# 232
И аз си мечтая за 3 деца❤Лека бременност!

# 233
Моят доктор не обича да ми се нося толкова рано, но за мен беше важно да знам, за да преценя дали мога да продължа да тренирам по същия начин или да намаля темпото. До сега се възстановявах след първото раждане и исках да качвам мускулна маса. Оказва се, че трябва да се кротна и да се готвя за следващото. Така, че... Всеки си преценява има ли смисъл ранната среща с АГ. След две седмици пак на лекар, но до тогава по-полека.

# 234
И аз си мечтая за 3 деца❤Лека бременност!

Дай Боже всичко да е наред ❤ Пожелавам ти мечтите ти да се сбъднат!

# 235
Здравейте и от мен бъдещи мами!
На 9март видях две чертички и съм много щастлива и развълнувана.Живея в Англия,за съжаление акушерката ми не беше от най-учтивите и дори не ми насочи дата за първият ехограф,само каза,че ще бъде месец Май.Ще посетя частна клиника за лично мое успокоение след две-три седмици.На 23год. съм първа бременност за сега нямам симптоми освен леки болки в яйчниците,което виждам е нещо нормално.Желая ви лека бременност и ако има мама живееща в Англия,нека ми пише за обмен на информация.

# 236
Криси, лека бременност!
Аз съм в Англия. Акушерката ми е много мила. Вече няколко пъти й звънях. Скан ще имаме 10-13 г.с. Аз също нямам дата още. Няма смисъл по-рано, освен ако не си имала проблемна предходна бременност или аборти. Щом си решила на частно да отидеш, нека да си влязла поне в 7 г.с., за да има какво да се види. В коя част на Англия си?

# 237
Бъдещи мами, направихте ли си изследване за Витамин Д? Много било важно. При мен е доста понижена стойността, ще пия сега някакви витамини Д.

# 238
С първите кръвни тестове ми го изследваха първата бременност, както и други важни показатели. Не пречи и отделно да си ги пуснете. Но имайте предвид, че зимата винаги са занижени и в никакъв случай не пийте нищо на своя глава, само предписано от лекар.

# 239
Да, моята АГ ми изписа. Малко се притесних,защото наистина са много занижени. Иначе другите показатели, които пуснахме са ОК.

Общи условия

Активация на акаунт