Отговори
# 240
sisonka_

На първият преглед обикновено просто се вижда плодно сакче.
По-късно се ходи, за да се чуе сърдечен ритъм.
Има приложения за телефон, които помагат, за да си изчислиш датата на термин спрямо 1-вия ден от предния цикъл.
Щом казваш, че си с наднормено тегло и това ти е първа бременност можеш да отидеш на лекар по-рано, за да те консултират относно прееклампсия и т.н и да зададеш въпроси, които те тревожат.

Повечето майки тук са против ранното ходене на АГ, но според мен то е важно за бъдещата майка, защото тя може да зададе важни въпроси.
За здравна каса са ти отговорили.
Лека от мен Simple Smile

# 241
  • Варна/Благоевград
Мамунче благодаря ти за подробния отговор. Simple Smile

# 242
Здравейте и от мен 😍
На 32г, втора бременност, голяма изненада ни е, имам момченце на 5г, родено през януари. И до ден днешен мамите от януарската групата сме близки и си пишем редовно.
По изчисления съм 6г.с + 2 дни.
Ходих вече при GP, направих си заявление до болницата, където искам да ме следят и сега чакам писмо с дати за първа среща с акушерка и скан, който ще е някъде към 12 или 13-та седмица.
С първата бременност бях много притеснена, но сега се опитвам да съм търпелива и спокойна. Живеем със семейството ми в Лондон и тук не е както в Бг да може да се иде на лекар веднага.
Спокойна бременност на всички ❤

Иначе гаденето е много зле при мен, вчера от сутринта до обяд не можах да стана от леглото и ме спасява само филийка препечена с масло и чай лайка. Дори не мога да си изпия кафенцето, което много обичам, защото явно от мляко и млечни ми става още по зле. Вчера опитах да пийна малко таратор, голяма грешка... увеличих си мъките двойно.

# 243
Здравейте и от мен 😍
На 32г, втора бременност, голяма изненада ни е, имам момченце на 5г, родено през януари. И до ден днешен мамите от януарската групата сме близки и си пишем редовно.
По изчисления съм 6г.с + 2 дни.

Ходих вече при GP, направих си заявление до болницата, където искам да ме следят и сега чакам писмо с дати за първа среща с акушерка и скан, който ще е някъде към 12 или 13-та седмица.
С първата бременност бях много притеснена, но сега се опитвам да съм търпелива и спокойна. Живеем със семейството ми в Лондон и тук не е както в Бг да може да се иде на лекар веднага.
Спокойна бременност на всички ❤

Иначе гаденето е много зле при мен, вчера от сутринта до обяд не можах да стана от леглото и ме спасява само филийка препечена с масло и чай лайка. Дори не мога да си изпия кафенцето, което много обичам, защото явно от мляко и млечни ми става още по зле. Вчера опитах да пийна малко таратор, голяма грешка... увеличих си мъките двойно.

При мен за гаденето като че ли доста ми помага изцеден лимон в 500мл вода..Като ми се догади си пийвам на малки глътки и отшумява..Ако искаш опитай Flowers Lemon

# 244

При мен за гаденето като че ли доста ми помага изцеден лимон в 500мл вода..Като ми се догади си пийвам на малки глътки и отшумява..Ако искаш опитай Flowers Lemon

Ще пробвам, благодаря! Казаха ми също, че чай от джинджифил намалява гаденето, но на мен джинджифила ми е ужасен просто така на чай. Ще пробвам, то дори само от вода като пия и ми става зле....

# 245
Ивка, добре дошла! Събрахме се вече три мами англичанки. Аз също имам син на 5г.

Моето гадене прерастна в hypermesis и съм на медикаменти  втора седмица. Въпреки това не мога да стана от леглото. Пази се да не се обезводниш! Ако неразположенията се засилят, звънни на личния.

Аз съм си избрала болница за раждане, но нямам представа кога ще ме прехвърлят на там. Ние си имаме акушерка в поликлиниката и за сега тя ще ме следи. На 29ти ни е срещата. Час за скан още нямам, но и не виждам смисъл да се ходи толкова рано.

Казахте ли вече на по-големите деца новината?

# 246
Ивка, добре дошла! Събрахме се вече три мами англичанки. Аз също имам син на 5г.

Моето гадене прерастна в hypermesis и съм на медикаменти  втора седмица. Въпреки това не мога да стана от леглото. Пази се да не се обезводниш! Ако неразположенията се засилят, звънни на личния.

Аз съм си избрала болница за раждане, но нямам представа кога ще ме прехвърлят на там. Ние си имаме акушерка в поликлиниката и за сега тя ще ме следи. На 29ти ни е срещата. Час за скан още нямам, но и не виждам смисъл да се ходи толкова рано.

Казахте ли вече на по-големите деца новината?

Ох, аз работя в болница, и ще си раждам в същата болница, макар и да не е от най- добрите в района. Тази, която е голямата и с добра репутация уж,  моя близка ражда там октомври и беше пълно разочарование държаха я 4ри дни, пренасяше вече 7ми ден без разкритие с изтекли води, за щастие направиха секцио и всичко е наред. После през ноември изпуснаха на една позната бебенцето в 39та седмица, почина, голяма трагедия, та се изплаших и не мисля да се записвам там.

Синът ми вече знае, че ми е лошо, защото има бебе в корема 🤣
Уж е щастлив от новината, но според мен още не разбира точно какво му говорим.

# 247
И аз щях да предпочета да раждам там, където работя. Много неприятни случки. 😣 Май в претоварените болници така става. Дано се радваме всички на здрави бебчета на финала!!!

Дребният за сега знае само, че съм болна. В момента е лишен от игри с приятели, изцяло е лишен от мен, а предната седмица, когато баща му беше втора смяна на работа, трябваше да стои сам самичък по цяла вечер и всичко сам да прави. Тежко го изживява. Не искаме да обвърже тези негативни емоции с бебето.
След седмица майка ми ще се наложи да дойде да помага, защото мъжът ми няма как да се справя сам предвид работния му график, а аз не мога да се грижа дори за себе си.

# 248
Топла вода и лимон сутрин вършат чудеса. За всичко.
И аз съм чувала, че джинджифилът помага. Продават изсушен, захаросан. Има и бисквитки с джинджифил.
Когато се случи да ми призлее, това се дължи на празния стомах или обезводняване. Сложих си приложение, да ми напомня периодично, че е време за чаша вода. Намирам го за полезно.
Втора по ред бременност ще се размина с гаденето. Втора по ред бременност няма да видя цица. Но главата си режа, че се завърнат мега бруталните киселини. Спях седнала, чувствах се като тенджера под налягане. Като адски огньове. Помогна единствено раждането. Тръпна в неочакване.

# 249
Здравейте, дами Simple Smile. Бихте ли споделили дали пиете витамини от началото на бременността? Виждам, че има и момичета, които живеят в Англия, а разбрах, че там дори считат витамините за вредни. Ще се радвам да споделите какво ви изписват.

# 250
Аз пия по предписание от доктора ми още преди забременяване инофолик , неофолик, неоксид и селен . Simple Smile

# 251
Пия Пренатал от самото начало. Обаче започнаха да ми миришат ужасно и ми се повдига от тях, и май като свършат ще си взема само фолиева киселина засега.

# 252
Здравейте, дами Simple Smile. Бихте ли споделили дали пиете витамини от началото на бременността? Виждам, че има и момичета, които живеят в Англия, а разбрах, че там дори считат витамините за вредни. Ще се радвам да споделите какво ви изписват.

Ема, аз пия само Фолат, на Солгар. Сега ще взема и някакъв вит. Д. Гледам да са растителния вариант, защото всичко останало не се усвоява от организма. От Прегна кеър имам ужасни спомени, гадеше ми се от тях и не можех да ги преглътна.
Тук съветват да се наблегне на подходяща диета, плодове, ядки, зеленчуци, риба и т.н

# 253

Аз пия Огестан, Бизоин мама и Ойлесен. Всичко ми е предписано от АГ.

# 254

Нищо не са ми изписвали нито с първата бременност в Бг, нито сега в Англия. Като ми падна желязото в Бг ми дадоха да пия само него. Сигурна съм, че и ако тук се наложи нещо, ще изпишат. Пия си фолиевата киселина само.

Общи условия

Активация на акаунт