Отговори
# 465
Ohhappyday, много хубава новина! Честито! Важното е само да са здрави, пък едно, две, ще си ги отгледате, не се плаши! Даже така по-добре, две наведнъж Simple Smile И аз тайно се надявам на близнаци, ама май нямам шанс. Нямаше второ сакче, тъй че.. Иначе в моя род има близнаци, но нямах късмет аз за двечки.

За казването - и нашите знаят, и на приятеля ми родителите знаят. В градината, където работя, също знаят заради болничните.... Абе, не съм суеверна, ако има нещо да става, ще стане без значение кой знае и не знае....

# 466
Ехаа, колко много жени сме се надявали на близнаци Simple Smile В нашия род също имаме, но не било писано за сега

# 467
  • София
При нас все още никой не знае, в понеделник сме на преглед с надежда да видим туптящо сърчице и вечерта сме на вечеря при нашите, ако всичко е наред ще им кажем вече. На родителите на мъжа ми ще им кажем най-вероятно по телефона (колкото и да е тъпо) защото не се знае кога ще ги видим (живеят в друг град) пък и мъжа ми няма търпение да им каже.

За близнаците и аз имах тъънка надежда, имам в рода през поколение назад близнаци, но имаше само едно сакче, което май означава че е само едно. Твърдо бях заявила на мъжа ми, че ще имаме повече от 1 дете само ако от първия път са близнаци Grinning

# 468
Стискам палци за сърчице Simple Smile

Аз пък май няма да се сдържа и ще си кажа преди да си тръгна. Лошото е, че приятелят ми иска да им кажем двамата Grinning

# 469
Здравейте мами и моя термин е през ноември, искам да попитам понеже се водя на временен трудов договор( по заместване-,майчинство), имат ли право като разберат че съм бременна да ме уволнят  питам понеже не съм запозната.. Благодаря предварително Simple Smile

# 470
Здравейте , мамчета !!! След 8 дневно закъснение и всички симптоми ( болки в гърдите и ниско долу в корема ) снощи видях двете чертички !!!
На 25 години съм и ми е първа бременност , много съм объркана и в същото време изплашена . На 05.03. Ми е първия преглед . Но се опасявам от едно нещо , което не ми дава мира от 24 часа , а именно , че в понеделник отидох на генеколог , заради сърбеж в гениталната област , обясних му че имам съмения , че съм бременна , гледа ме , но не можа да види нищо -( логично в 4гс съм ) предписа ми 150 mg Кандизол- 1 капсула и 1 глобила Ломелсин 600 ... каза , че се съобразява с това , че може да има бременност и аз наивно направих вс , което ми каза ... после се сетих ,че в събота изпих 3 хапчета нурофен стоп Колд  и направо ми пуши главата .. Ами ако нещо Има на бебчо?! Ами ако .. ?! Много ми е тежко , нямам търпение да дойде 5ти и да се консултирам с лекарката ( избрах д-р Мария Атанасова , която изражда в МД) Моля ви , бъдещи и вече майки споделете вие приемали ли сте медикаменти в началото на бременноста си ❤
Спокойно, в началото като не знаех пиех нурофен, пръсках Назонекс (той е с кортикостероиди), синулан спрей, синупред и всякакви неща за синузит, пушех и цигари... Абе веселба от всякъде, летяхме и със самолет
Надявам се всичко да е наред! Не се притеснявай Heart

# 471
Ей момичета много ви се радвам на хубавите новини, много искам и аз близнаци... Но май си е едничко, но няма значение живи и здрави да са ни бебчовците.. Аз чакам с нетърпение прегледа във вторник да чуем сърчице ❤️

# 472
Момичета, има ли други като мен с Хашимото. Не съм ходила още на преглед, но продължавам да си пия Еутирокса, защото без него пулса ми ще скочи до небето. Аз също като ravoflite84 съм много по-емоционална от първата бременност, само че мен бе избива на агресия, не на рев. Ще правите ли фетална морфология. Аз и този път съм се насочила към Д-р Стратиева, само че това пътуване от Сливен до София ме убива, а и сега с това малко дете ще е още по-зле.
Здрасти, аз съм с Хашимото. Много е важно да отидеш и при ендокринолога си (ако още не си го направила де, че сега чета темата) да коригира дозата, ако трябва. Аз раждах и се следих с първото си дете при д-р Стратиева, страхотен професионалист! Сега къде преглежда в Щерев ли? Аз ходех в МЦ Св.Петка и раждах в 1АГ Св. София

# 473
Момичета, потвърждавам за ендокринолога...дори и да нямате хашимото е добре да се направи консултация с такъв специалист, за да се видят нивата на TSH и кръвна захар, особено ако имате фамилни обременености.

Аз съм с един спонтанен аборт и чак след него ми казаха, че е особено важно да се държи TSH по време на бременност под 2, даже на 1, тъй като по-високи стойности могат (могат, но не задължително, не се шашкайте напразно) да причинят спонтанен аборт.

Дори и да сме в нормални граници, по време на бременноста трябва да го смъкнем под 2.

Обаче се получава следното противоречие...уж трябва да сме много внимателни с това TSH, защото може да е рисково в първите 3 месеца, а в същото време изследванията започват след 12тата седица... Astonished

Аз ако не бях направила аборт въобще нямаше да разбера за това...

В този ред на мисли какво ви казаха вашите гинеколози относно предстоящите изследвания? Аз при моя ще се регистрирам официално след 12та седмица за ЖК, защото преди това бременноста се смятала за много рискова и не започвали да следят по-рано. Тоест всякакви изледвания започват след 12та. Дотогава само се виждаме за пулсове и ехографи...????

Това не е ли малко "Survival of the fittest", най-силните оцеляват, та после правим същественото....

Имам някаква представа какви изследвания предстоят, но чета различни информации относно периодите, в които се пускат. Какви са вашите впечатления до сега?

# 474
Идвам да ви видя, оцеляла след бацила, който ММ донесе в нашата къща и се отръшкахме всички. Аз, последна. Господ здраве да дава на бабите, и на двете. Бабата е безценен ресурс, тъй, че съвет от мен към революционно настроените. Макар и сега да е модерно да не даваш бебето на бабата и да знаеш най-много, аз съм осъзнала ползата от това да си прехапеш езика за незначителни неща.
Моят термин е 11.11. Дъщеря ми беше  определена за 13.11. Никак не ми се иска да проваля рождения ден на детето, но най-вероятно това ще се случи. Трябва да планирам от рано, за да може когато ме сложат на дръвника, детето да получи един специален, нейн ден.
Смятахме да я пуснем на ясла от септември, но след последното ни семейно боледуване се чудя дали изобщо има смисъл да си причинявам подобно нещо. Ясленче, бебе, бацил... И аз. Колкото и силен имунитет да имаш, когато дърпа сопол с аспиратор за уста и постоянно ти кашлят в лицето, някак си е ясна развръзката. Май ще се гледаме до на пролет.
Отново почва темата за пола, от която ми се повръща на мен лично.
Наближава и голямото бодене. Аз съм с отрицателен резус фактор, съпругът - с положителен. Малките радости край нямат.

# 475
Идвам да ви видя, оцеляла след бацила, който ММ донесе в нашата къща и се отръшкахме всички. Аз, последна. Господ здраве да дава на бабите, и на двете. Бабата е безценен ресурс, тъй, че съвет от мен към революционно настроените. Макар и сега да е модерно да не даваш бебето на бабата и да знаеш най-много, аз съм осъзнала ползата от това да си прехапеш езика за незначителни неща.
Моят термин е 11.11. Дъщеря ми беше  определена за 13.11. Никак не ми се иска да проваля рождения ден на детето, но най-вероятно това ще се случи. Трябва да планирам от рано, за да може когато ме сложат на дръвника, детето да получи един специален, нейн ден.
Смятахме да я пуснем на ясла от септември, но след последното ни семейно боледуване се чудя дали изобщо има смисъл да си причинявам подобно нещо. Ясленче, бебе, бацил... И аз. Колкото и силен имунитет да имаш, когато дърпа сопол с аспиратор за уста и постоянно ти кашлят в лицето, някак си е ясна развръзката. Май ще се гледаме до на пролет.
Отново почва темата за пола, от която ми се повръща на мен лично.
Наближава и голямото бодене. Аз съм с отрицателен резус фактор, съпругът - с положителен. Малките радости край нямат.

И аз съм с термин на 11.11 😃 Моля, бихте ли обяснили за резус фактора, че и при нас е идентичен случай, а ми е първа бременност...
На вас ви пожелавам лека бременност и 0 бацили 😃

# 476
Благодаря, Dellia! Не бива да те притеснява това. Мисля, че са ми правени 4 имунохематологични изследвания за наличие на антитела. Заедно с регулярните изследвания, ще имаш чувството, че всеки дебне да те набоде за нещо. Рядко се случва да има резус конфликт, а когато се случи, не е чак толкова драматично, поставят се ваксини. Има много информация по темата, не е лошо човек да се информира, но без да се филмира. Първата бременност вярно е голяма емоция, вечни притеснения, голямо вглъбяване. Втората е "хакуна матката".

# 477
Такава предменструална болка ме удари, че чак ходих да проверявам дали не съм прокървила. Аз обаче съм на прогестеронов препарат. Ако се случи нещо...няма да прокървя, нали?

# 478
Шоколадче, и мен днес ме наболява корема така.... Малко се притесних и аз. Нямам кървене, но и аз съм на Утрогестан. Гледам да съм спокойна. Било нормално около датата на МЦ да наболявал така корема, ама не знам...

# 479
Аз съм на прогестеронови препарати и прокървих .

Общи условия

Активация на акаунт