Отговори
# 330
Севи, на мен пък Утрогестан ми изписаха..... Доколкото знам и двете представляват прогестерон. Лекарите се презастраховат.
На мен ми каза, че повечето от ранните аборти се дължали на недостатъчно количество прогестерон, затова го изписвал на всичките си пациентки...
Вече ми писна да го пия обаче..  Ама не смея на своя глава да спирам. Иначе не съм имала нито кървене, нито отлепяне, нищо...

Аз по същия начин. Явно е с цел да се презастраховат.. Само да не навреди иначе нямам нищо против да го пия. Моля се всичко да е наред така желано бебче е. И ми е първа бременност.

# 331
Спокойно, всичко ще е наред. Няма да навреди лекарството, дано поне не ти го е изписал в големи количества.
И при нас е чакано и желано бебе и всесе притеснявам за нещо, още не мога да се отпусна и да се насладя на бременността си.
Е, сега като започнах и да повръщам, съм една идея по-спокойна, че явно нещата се развиват....

# 332
За спиране на Дуфастон след седмица прием, мен би ме било страх. Може, обаче ще държа да изследвам прогестерона много често, защото ако почне да пада... В случай, че все пак решиш да го спреш, имай предвид, че не е хубаво да се спира рязко. Така поне съм чела...

Хич и не ща да поръщам, супер си ми е така Joy

Лили, Утрогестанът перорално ли го взимаш? Щото писа, че ти се гади като го вземеш? При мен е вагинално, 2х2 и е доста по неприятно да си пъхаш разни неща, да не говорим че ме е страх и от инфекции. Мия ръце по 100 пъти, тоалет, пък не смея да си избърша ръцете. Много  усилия ми се струват и ужасно ми дотегна

# 333
И на мен като започна да ми се гади и се успокоих, че нещо се случва Grinning но моето гадене е на моменти; изведнъж ей така от нищо се появява и изчезва.

Днес като ме дръпна ескалатора нагоре и ми догадня все едно излитам към международната космическа станция... Joy не ми се мисли, ако трябва да влезна в асансьор JoyJoyJoy

# 334
Шоколадче, орално 2х1. Simple Smile Може би трябва да го пия по-късно, за да не го повръщам, а не веднага като стана.
Иначе и аз не смея да го спра. Но също съм чувала, че се спира постепенно с намаляне на дозата.

# 335
Аз пия и Дуфастон и Утрогестан така че няма проблем . Много се притеснявах и аз.  Получих и кървене след това така , че сега въобще не мисля за спирането им . Simple Smile

Здравейте момичета и аз да се запиша при вас 🤗 закъснение 6 дни. Правени два ЧХГ единия в понеделник 411.5 а другия днес 1000.79. За познатите да споделят това е добре нали? Вчера бях на преглед и доктора ми изписа дуфастон и каза го пия една седмица... Трябва ли да се притеснявам?

# 336
Момичета,здравейте! Миналата седмица обещах да пиша какво се случва с моята бременност. Новините са положителни. Оказва се, че човек трябва да попадне на кадърен лекар. Днес бях при друго АГ - в 7г.с.+5дни съм. Чухме сърчице. 💖 Не спирайте да вярвате в чудеса! Терминът ми е на 2 ноември. Дай боже да стигнем успешно до края и да се гушим зимата с бебенцето 💖💖💖

# 337
Честито за хубавите новини, rayofite 84   😍  
Аз имам страхотно гадене без повръщане 24 часа, почти нищо не ям, притеснявам се дали ще има бебчето от къде да вземе полезни вещества. Само при мисълта за месо и риба, ми става ужасно зле.. Никакво готвено не мога да близна.. Само таратор, салата, сирене и варени картофи мога да ям плюс тестено и някои плодове.. има ли като мен?

# 338
Момичета и аз не мога да ям (не повръщам но денонощно ми се гади) и аз се притеснявам от какво се храни бебчо... Вече съм - 2кг. Само салати и кисело ям но омръзва вече и те и накрая не знам до къде ще я докарам, Моля дайте съвет. Отделно съм и с ИР и не мога да ям картофи, ориз, тесто и подобни.

Аз имам страхотно гадене без повръщане 24 часа, почти нищо не ям, притеснявам се дали ще има бебчето от къде да вземе полезни вещества. Само при мисълта за месо и риба, ми става ужасно зле.. Никакво готвено не мога да близна.. Само таратор, салата, сирене и варени картофи мога да ям плюс твстено и някои плодове.. Някой има ли като мен

# 339
Момичета, относно постоянното търсене на симотоми и отсъствието им - горових си с АГ по темата. Ксза ми, че това са пълни глупости -ако нямаш симптоми, знач нещо не е ок. Каза, че симптомите ще идват и ще си отиват, както и че при някои жени бременността е толкова лека и приятна, че наистина не се усеща.

# 340
И на мен само при мисълта за месо и риба ми се гади.
Ям основно салати, мляко, понякога ми се прияжда нещо готвено, но май основно си ям салати и теста разни.
Аз и затова предпочитам да пия някакви витамини,щото не виждам от къде ще си ги набавя иначе.

# 341
На мен ми се гади постоянно, понасям само краставици - кисели и пресни, мляко -кисело на таратор или айрян, пресни салати от зеленчуци, ябълки, всякакви плодове. Понякога ми се преяжда готвено или варени картофи или яйца. Не ми се яде сладко или месо изобщо. А иначе ги обожавам. Коремът ме преболява търпимо, но гърдите ми са ужас - подути, болезнени...С първата бременност симптомите бяха по-леки. Изтощена съм по цял ден, въпреки че пия витамини, постоянно ми се спи, а през нощта се будя и имам чувството,че в мен се е разбил самолет 😂, т.е. чувствам се разчастена 😂. Пишкам през 5 минути - буквално. 😂 Ами това май са симптомите при мен. Не огладнявам и нямам желание за хранене, но знам че това ще се промени след месец-два 😂

# 342
Мами, има ли някоя от София ? Споделете при кого и кога ще ходите на БХС и фетална ? Аз съм в 8ма седмица , те кога се правят ? Първа бременност ми е и съм доста объркана Sad Днес трябваше да съм на преглед, но лекарката го отмени поради спешност чак за след 2 сед и аз Нз какво да правя 😔

# 343
Аз имам страхотно гадене без повръщане 24 часа, почти нищо не ям, притеснявам се дали ще има бебчето от къде да вземе полезни вещества. Само при мисълта за месо и риба, ми става ужасно зле.. Никакво готвено не мога да близна.. Само таратор, салата, сирене и варени картофи мога да ям плюс тестено и някои плодове.. има ли като мен?

Аз вече 3та седмица съм на легло. Едва хапвам малко плод или 1 бъркано яйце. Не мога да стана от леглото от гадене. Не мога дори да се обърна. На моменти едва дишам. Буди ме нощем чак. Държа се на ръба да не се обезводня. В кухнята не мога да вляза въобще. Дори собствената ми миризма ме убива.
Дадоха ми медикаменти, които в началото помагаха малко, но сякаш вече не. Днес съм ужасно зле и имам чувството, че всеки момент ще умра-толковя ми е лошо. Майка ми идва в неделя, защото съм тотално неспособна дори да стана да си взема чаша вода, камо ли да се грижа за детето. Мъжът ми работи на смени и няма как да се оправя сам. С първата бременност пак бях много зле, но беше в пъти по-леко от сега. Психически съм на ръба, особено като съм по цял ден сам сама с ограничено количество храна, която не знам ще мога ли да ям. Един ден толерирам картоф  на следващия само от миризмата му повръщам на фонтан.

Храната не е важна. Тялото ви има достатъчен запас. Гаденето ви пречи да ядете вредни неща, които да увредят така важното развитие на бебето в момента. Целта е да не се дехидратирате. Пийте максимално много течности. После ще наваксате с храната.

# 344
Pampers, съчувствам ти, представям си детето ти как се тревожи за мама, като я вижда така. Дано, скоро отмине гаденето и повръщането.
Аз се налага да ходя на работа и да се държа, въпреки че работата ми е много стресова, дори сега в началото ми се втвърдява корема и пия нош па, правя всичко възможно да не разберат колегите до края на третия месец.. хич няма да се зарадват.

Общи условия

Активация на акаунт