Отговори
# 345
Абсолютно същото е и при мен, като сигурно ще продължи до края на 4-ти месец, поне така беше с първата бременност.
На мен ми се гади постоянно, понасям само краставици - кисели и пресни, мляко -кисело на таратор или айрян, пресни салати от зеленчуци, ябълки, всякакви плодове. Понякога ми се преяжда готвено или варени картофи или яйца. Не ми се яде сладко или месо изобщо. А иначе ги обожавам. Коремът ме преболява търпимо, но гърдите ми са ужас - подути, болезнени...С първата бременност симптомите бяха по-леки. Изтощена съм по цял ден, въпреки че пия витамини, постоянно ми се спи, а през нощта се будя и имам чувството,че в мен се е разбил самолет 😂, т.е. чувствам се разчастена 😂. Пишкам през 5 минути - буквално. 😂 Ами това май са симптомите при мен. Не огладнявам и нямам желание за хранене, но знам че това ще се промени след месец-два 😂

# 346
  • Наблизо
И аз не съм казала на работа все още,ще се зарадват за мен но все пак ще сложи доста странен климат..

# 347
И аз съм като вас, момичета, с гаденето е нещо страшно. В събота бях като болна, лежах до обяд в леглото и детето ми носи чай и филийки препечени и ме целува по главата да ми мине болката 😀😀😀
Толерирам единствено портокалов сок, днес хапнах паста със сварено яйце настъргано вътре, кисели краставици и ябълки.
Днес давам на един пациент лекарствата и само като го гледах как ги преглъща без вода и отидох да повърна, така ми се повдигна, че не се сдържах....
Миризми също не понасям дори себе си, парфюма си не мога да си сложа. Снощи мъжът ми направи огромната грешка да яде чесън и спа на дивана 🤣🤣🤣

# 348
Ох, момичета аз вземам да се шашкам. Хем ми е втора бременност и би трябвало да съм по-спокойна...
Нямам грам симптом. На 05.04 съм на преглед да чуем сърчице, засега ми потвърдиха точицата преди седмица.
С дъщеря ми пак бях нон стоп на нокти поради липса на симптоми- успокоих се чак към 20та седмица когато започнах да я усещам да мърда.
Сега ми е нереално че съм бременна още. Дано всичко е наред с всики бебчета Simple Smile

# 349
За работата - аз казах още в началото, защото работя в детска градина и директорката трябваше да знае, защото не съм карала шарка, а и децата са постоянно болни, хремави, ще започнат после разни вируси.... И казах, за да мога да си взема болничен още от началото и да ми търси заместник. Е, днес и утре се налага да ида на работа, за да може гинеколога да ми дадд болничен от понеделник, че досега бях болничен 14 дни от ЛЛ и никой няма право да ми го продължи без лекарска комисия....
Малко се притеснявам за двата дни, ще ходя втора смяна, че е по - лесно и ненатоварващо, но.... Дано само няма болни.

# 350
  • Варна/Благоевград
Добро утро, аз още не съм отишла на лекар.. В 6 седмица съм още, а миналата неделя направих теста. Вчера направих още един, защото се притеснявам нямам вече никакви симптоми от 2 дни. Чертата на теста вече е наситено червена, в неделя беше лекооо по бледа от първата. Имах много киселини изчезнаха от 2 дена. Вярно че започнах да пия газирана вода, но все пак толкова бързо... Имах проблеми със съня последните вечери си спя като пън.. Нищо не ми се е прияло, нямам особено апетит, главно карам на таратор, нещо месно и малко сладко.
Също бях писала, че усещам нещо в корема си, от вчера изчезна... Просто все едно съм си аз, нищо различно и чак ми е притеснено, като ви слушам вас, колко симптоми имате.
Мислех да ходя средата, края на идната седмица, но ако продължавам така ще си запиша днес час за понеделник, че едва ли ще има за утре... Притеснено ми е...

# 351
Сисонка, и аз нямам симптоми все още. Може би станах по-сънлива, но го отдавам на повечето въглехидрати, които приемам. Преди се (опитвах) хранех нисловъглехидратно-високомазнинно. Напоследък обаче хич не мога да се продържам към диетата. А хапна ли въглехидрат - доспива ми се.

# 352
Сисонка, и аз нямам симптоми все още. Може би станах по-сънлива, но го отдавам на повечето въглехидрати, които приемам. Преди се (опитвах) хранех нисловъглехидратно-високомазнинно. Напоследък обаче хич не мога да се продържам към диетата. А хапна ли въглехидрат - доспива ми се.

Същата работа съм и аз- преди се хранех ниско въглехидратно и високо мазнинно- но с мъжа ми по традиция правим Великденските пости. Сега ям само постно + салати и плодове. И аз съм в чуденка,че нямам никакви симптоми все още- освен съвсем леко почти незабележимо гадене през деня. С предните две бременности не понасях миризмата на кафе (миришеше ми на водка 😂), а сега нямам търпение да стана сутрин и да си изпия кафенцето 😍. Предните бременности ядях само много кисели салати, ябълки мноого, никакво месо ( гадеше ми се от него)... Та ще видим сега как ще е. Малко се филмиран и аз дали всичко е наред при тази липса на симптоми, а и това чакане за първия преглед чак до 26-ти 😩... Въпреки,че имам доста натоварено ежедневие с работа, а и момчетата не ми оставят много време за мотаене , ще мине бързо 😉 Хубав и спокоен ден на всички!

# 353
Мен доста ме притеснява това залитане към въглехидратите, защото не искам да качвам излишни килограми, а как е тръгнало, ще е неизбежно. Освен това влияят и на инсулина и на кръвната захар и гестационният диабет ще е в кърпа вързан

# 354
  • Наблизо
Дарк щом тялото ти ги иска,значи му трябват.Не може да не ядеш въглехидрати,особено бременна.Просто трябва да са хубави такива,не от боклуци.
Аз пък имам проблем с месото - не ми се яде;освен на бургер но не е много полезно само така.Затова нагъвам сиренце и домати и сега и ягодите почнаха да излизат - и това ям.
Сутрин хапвам тестяно,защото само то ме засища иначе ми вие корема на умрало.Не пия кафе,леко ми се гади от него - пия чай и много вода.
Забавното ще дойде за нас лятото,когато бебето почне да си иска храна и искаш,не искашще ядешдори неща които не обичаш по принцип.

# 355
Здравейте момичета. Днес след обяд съм на 2ри преглед по изчисления на АГ почвам днес 8ма седмица.  Да ви кажа много ми притеснено цяла нощ не можах да мигна. Дали ще се чуе сърчице. Миналия  път ме гледа само на коремен ехограф. Според вас има ли шанс да се чуе пак с такъв?

# 356
Аз бях изключила храни като сладко, сокове, кока-кола, ориз, картофи, хляб, паста... Не съм ги изключила напълно въглехидратите, хапвам си плодве, ядки, домати. Но сега умирам за пици и баници, а не е много ОК по новите ми разбирания.

Просто за няколко месеца на режима вкарах в норма холестерола, не ми прилошаваше като огладнея, не ми се доспиваше след ядене. Това ми е достатъчно да вярвам, че това е Начинът за хранене, но за съжаление умирам да се глезя със забранени храни в момента.

При мен се чу с коремен ехограф... Обаче чета, че не било добре толкова рано, било вредно за бебето. Поискай само да го видиш. С вагинален ехограф пък видях сърцето

# 357
  • Наблизо
Това е хубаво Дарк,но няма лошо в пиците и в баниците ако е с мярка и са направени вкъщи с хубави продукти.Можешда заменишдори пшеничното брашно с друго брашно и пак да си хапваш вкусно.
Не трябва да се лишаваш,особено щом ти се яде.Има причина да е така.

И ние видахме сърцето,но не се чу.Лекарката не настоя - следващия път ще го видим и чуем Simple Smile

# 358
Момичета в коя седмица видяхте сърчицето Simple Smile))?

# 359
Шоколадче, точно 6-7 г.с. трябва да се набляга на тестено. Тялотот ти перфектно подсказва какво иска. Води се по него и забрави за всякакви диети.

Следя какво трябва да се яде по седмици въпреки, че не мога да ям. Но ми е интересно. С предната бременност следях кое кога се развива.

И аз днес влизам в 8 г.с. За тази седмица препоръчват в менюто риба, гъби, месо, непастьоризирано мляко.

Общи условия

Активация на акаунт