Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 72

• 52 263
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Момичета, за тези, които се интересуваха от отсъствието на доктор Стаменов - на 25-ти ще бъде на работа. Инфото е от него.

# 406
Здравейте, пуснах си по моя инициатива основния пакет за тромбофилия в Геника и излезе че имам проблем. Сега незнам къде да отида за консултация, предстои ми трансфер в края на месеца, ще покажа резултатите на д-р Персенска,но трябва ли да си запиша час за генетик - има такъв в болницата нали?

# 407
Задължително се виж с генетик.

# 408
Току що звънях за час при Стаменов. Казаха, че чак на 27-ми е на работа и ме слагали в списък на чакащите за деня. Какво значи това имам ли шанс въобще? Трябваше на 7-8ми ден от цикъла да отида на промивка и в същия месец трансфер. Ако изобщо се класирам, идва 11-ти ден. Има ли смисъл според вас или пак ще пропусна месеца? Бясна съм вече! Нищо не можем да стартираме, защото или го няма или са някакви празници! Нещо ми се струва, че ще сменям заповедта по фонда, изгубих страшно много време....

# 409
Здравейте, никак не е удобно да се говори за това, но стигнах до момента, в който не мога да отложа трансфера, защото ще се обезсмислят всички скъпи изследвания, които направих, а точно сега не получих пари, на които разчитах и нямам средства да довърша опита. Наложи се да сменя скоро и работата си заради честите отсъствия и по тази причина ми отказват и кредит... Знаете ли дали има някаква възможност за разсрочено плащане към болницата или някакъв друг вариант, който сте използвали при недостиг на финанси за ин витро?

# 410
Ако нямаш предни задължения, можеш да отложиш плащането. В смисъл такъв, че отиваш на каса и казваш, че ще платиш по-натам във времето. На мен ми се е случвало няколко пъти да отида и да не нося картата си, а съм взела по-малко пари и никога не съм имала проблем, че са оставали някакви пари за следващ път, че даже и за по-следващ да платя. Все пак допитай се на каса до колко лева им е разрешено да ти оставят плащането за по- късно.

# 411
Току що звънях за час при Стаменов. Казаха, че чак на 27-ми е на работа и ме слагали в списък на чакащите за деня. Какво значи това имам ли шанс въобще? Трябваше на 7-8ми ден от цикъла да отида на промивка и в същия месец трансфер. Ако изобщо се класирам, идва 11-ти ден. Има ли смисъл според вас или пак ще пропусна месеца? Бясна съм вече! Нищо не можем да стартираме, защото или го няма или са някакви празници! Нещо ми се струва, че ще сменям заповедта по фонда, изгубих страшно много време....

Hope,попринцип имаш,но реално ще разбереш предния ден...божа работа. Дано те вместят и да не изпускаш

# 412
Здравейте, моля по-запознатите да ме посъветват.  Първи месец съм на естествен цикъл, но приемах фемара 2×1 5 дни, направих 2 доминантни фоликула. Това е лека стимулация, доколкото разбрах, нз защо ме водят ЕЦ. Имах право на избор как да действаме и избрах опити вкъщи за този цикъл.
  Е да, ама получих цистит, невъзможно  ми е да се обичаме баш тези 2-3 дни и го отписваме цикъла явно.
На 34 съм, от 4 години не се пазим, никога не съм била бременна, проблем засега и при двамата не са установили, но аз съм много отскоро в клиниката. И въпреки чакането и пр., вярвам, че съм на правилното място.
 Питанията ми към вас са:
-как мислите, товари ли организма "леката" симулация, имам предвид влияе ли на ЯР? Чудя се дали да си дадем шанс още няколко месеца или като ще правим повече фоликули, поне да карам на сигурно.
- поне за 4ти път чувам различен док за казва: този месец левият яйчник почива, работи другия. Как мога да разбера случайност ли е, възможно ли е единия яйчник да е пас, и ако "работеше" и той, бих ли била по-фертилна и без лекарства?
Може малко объркани да са ми въпросите, извинявам се за което.

# 413
При два нормално работещи яйчника е съвсем нормално единият месец да овулира единия, другия месец-другият. Фемара за 1 месец няма да даде никакво отражение върху ЯР.

# 414
Здравейте, моля по-запознатите да ме посъветват.  Първи месец съм на естествен цикъл, но приемах фемара 2×1 5 дни, направих 2 доминантни фоликула. Това е лека стимулация, доколкото разбрах, нз защо ме водят ЕЦ. Имах право на избор как да действаме и избрах опити вкъщи за този цикъл.
  Е да, ама получих цистит, невъзможно  ми е да се обичаме баш тези 2-3 дни и го отписваме цикъла явно.
На 34 съм, от 4 години не се пазим, никога не съм била бременна, проблем засега и при двамата не са установили, но аз съм много отскоро в клиниката. И въпреки чакането и пр., вярвам, че съм на правилното място.
 Питанията ми към вас са:
-как мислите, товари ли организма "леката" симулация, имам предвид влияе ли на ЯР? Чудя се дали да си дадем шанс още няколко месеца или като ще правим повече фоликули, поне да карам на сигурно.
- поне за 4ти път чувам различен док за казва: този месец левият яйчник почива, работи другия. Как мога да разбера случайност ли е, възможно ли е единия яйчник да е пас, и ако "работеше" и той, бих ли била по-фертилна и без лекарства?
Здравей, и при мен от 3 месеца само десния яйчник овулира. От близо 2 години правим опити, но без успех. 3 месеца вече следим овулацията- първия имаше задържан фоликул, втория имаше овулация, но мъжа ми пътуваше и явно сме изпуснали момента и сега третия месец отново имаше овулация, като правихме усилено опити...та да видим. С неизяснен стерилитет сме

# 415
     Питанията ми към вас са:
    Здравей, и при мен от 3 месеца само десния яйчник овулира. От близо 2 години правим опити, но без успех. 3 месеца вече следим овулацията- първия имаше задържан фоликул, втория имаше овулация, но мъжа ми пътуваше и явно сме изпуснали момента и сега третия месец отново имаше овулация, като правихме усилено опити...та да видим. С неизяснен стерилитет сме

Ive, благодаря!
    Bubsis, в сходна ситуация сме. Аз по-скоро се питах дали няколко месеца, ако продължа с фемарата+опити вкъщи, би дало негативно отражение, ще питам и док. Просто все изпускаме момента, а знаете как е нетърпението и нервите . Не искам да губим време, но пустата надежда , че ще стане по естествен път с малко помощ не ме изпуска.

# 416
    И ние сме така всеки месец с надежда, че нещата ще се получат нормално, но уви...ако не стане и този месец, другия ще опитаме инсеминация или направо инвитро на ЕЦ. А като говорих с доктора, ми обясни че при мен ако правим инвитро ще е на Ец с лека стимулация.. А иначе този месец стимулирахме с летрозол за 5 дни и действахме ние..

# 417
    Според мен опитите вкъщи зависят от годините и от проблемите. Моето мнение и съвет е, ако не е ставало до сега и сте пробвали три четири месеца с таймирана овулация и опити вкъщи и пак не става няма смисъл да се губи повече време. Дали ще правите инсеминация или ин витро зависи от вас, но не губете повече време. След 34 години водят бременността рискова. Рисковете от генетични заболявания на плода се увеличават. Изобщо времето си върви и нещата не стават по добре, има и изключения разбира се. Просто казвам да не чакате ако можете и ако не става да действате. Simple Smile

# 418
    Според мен опитите вкъщи зависят от годините и от проблемите. Моето мнение и съвет е, ако не е ставало до сега и сте пробвали три четири месеца с таймирана овулация и опити вкъщи и пак не става няма смисъл да се губи повече време. Дали ще правите инсеминация или ин витро зависи от вас, но не губете повече време. След 34 години водят бременността рискова. Рисковете от генетични заболявания на плода се увеличават. Изобщо времето си върви и нещата не стават по добре, има и изключения разбира се. Просто казвам да не чакате ако можете и ако не става да действате. Simple Smile
    И аз съм на това мнение...първо чакахме 1г. и обикновените гинеколози ни казваха млади сте..живота е пред вас...за къде бързате ..след това се обърнахме към специалист и ето минаха почти 2 години.. и отново чакаме. А на мен не ми се чака

# 419

Благодаря , много сте ми ценни Hug
    При нас отне година, докато приемем, че е възможно да има някакъв проблем, и докато ми определят първичен преглед м Надежда. По принцип не е установен проблемът при нас, вероятно задържам фоликули и не оцеляваме момента . В тази една година не сме били най-редовни в опитите , поради причини от различно естество, и не я усетих как мина. Излиза, че за бебе се действа сериозно, а не като нас - като ни кефне.
    Понеже ни беше първи месец опити вкъщи със следене на О., може би ще пробваме още 2-3 месеца макс. , повече вече и аз не виждам смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт