Декемврийчета 2018 - тема 2

• 58 298
  • 763
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте! Не съм писала отдавна, но наистина времето като се затопли и гледаме да сме колкото се може повече време навън.
Нашата госпожица е на 2 месеца и 10 дни, тежи 5.500 кг. и е 56 см. вече. Вчера бяхме на консултация, дадоха и първи прием на Ротарикс, но другите ваксини ги отложихме за след 20-тина дни. Лекарките прецениха, че ще изчакаме, защото в момента на бебка и слагам капки в очите, тъй като продължават да секретират. Пробвахме с Тобрекс, оправи се и след 20 дни започнаха отново да секретират. Пратиха ни на очен лекар, който изписа Вигамокс и подобрение има, но все още сутрин има малко засъхнал секрет по горните мигли. Дано и това мине скоро.
Педиатърката ме посъветва да премахнем храненето в 00 ч. и тази вечер ни е първия опит, да видим какво ще стане. Като малък плюс отчитам това, че от месец тя не се събуждаше изобщо за това хранене, аз я будех и си и изяждаше всичко както всеки път, но ще видим дали е готова да има толкова голяма пауза. Иначе изяжда по 120 мл. на всяко хранене и като и взема шишето от устата се започва рев, иска още, но сме я ограничили на толкова количество.
Имаше въпрос за ортопеда д-р Райков на предните страници, ние ще ходим след 2 седмици при него, също ни го препоръчаха като добър специалист, но час се запазва мноооооого трудно.

# 256
При нас проблема не е просто "неакане", а видимо детето три дни е неспокойно, присвива се, огъва се, заплаква, има газове и т.н. Надявам се да отмине и да е било моментно, не изглежда като просто да е усвоено количеството храна и така да си е ок Wink Иначе не бих се тревожила.
Лаленце, моето май не беше смъкване, или поне аз нямах различни усещания (ти и Маги бяхте споменали, че се е усещало нещо особено). Иначе да, глобулки слагах и правих един месец всеки ден колаборация от 6-7 вида упражнения, бях ги постнала. Не знам дали е имало ефект от тези неща или просто матката се е доприбрала, и мускулите са се стегнали, но вече 4 пъти ходих на танци и не е имало проблем.

# 257
За храненето нашата педиатърка каза да не гледаме какво пише на кутиите за АМ, че там дозите са много високи. То и на мен ми струват такива така че никога не съм й давала според указанията там. На училищата за родители като ходех, а и педиатърлата потвърди, че схемата е първи месец завършваш на 110 мл, втори на 120, трети на 130мл и т.н. Даже последните два месеца си е все на 130мл ( в събота ще направи 4м), не сме го увеличавали че ми се струва много, а и тя е ОК така. Преди около три седмици имаше един период, в който не искаше да си изяжда млякото - ядеше по 90- 100мл. Малко се бях притеснила, но отмина за около седмица.
За иззхождането, Лора още от втори месец се изхожда по веднъж на ден. Понякога пропуска, понякога се изхожда по два пъти, но рядко.
Иначе и тя изглежда много неспокойна последниата седмица, особено след 17ч. Никога не е била ревливо бебе, но тази седмица ми къса нервите. Няма такъв рев, такова мрънкане , без да мога да открия видима причина. По принцип обича да се вози в количката, но днес от два часа разходка, последния един час се скъса да реве. После 50 мин я приспивах, последните 20мин на ръце, и през цялото време рев, рев ... Не знам какво е това чудо ... Щом даже и като е на ръце продължава да реве, вече се изчерпах откъм идеи с какво да я успокоявам.

# 258
И ние имхме едно ужасно преживяване с рев в количката преди няколко дни.  След това в колата 20 мин страшно дране, а винаги в колата е много спокоен. Незнам какво беше това но се надявам да не се повтаря. Нещо много му беше кофти горкия

# 259
Хей момичета, здравейте! От доста време не съм се включвала да пиша, виждам, че и вие не сте изписали много.Сега когато е хубаво времето гледам да сме повече навън и не ми остава много време за телефона, предполагам, че при повечето от нас е така.
Лео е пораснал доста,в началото на март бяхме на консултация 5850 и 59см. Продължаваме да се храним на поискване, през час и половина два, само когато сме навън и спинка повечко прави по-дълги паузи с храненията.
Вече си яде ръчичката, има предпочитания към дясната😁 рит много с крачета и постоянно се отвива.От както се е родил си държи главата в изправено положение от месец и половина си стои и на краката.Педиатърката ни каза че е много здраво бебе и вероятно ще проходи мн рано.
Гука и се смее на всички които му приказват, слънчево бебе е (голямата ми дъщеря беше сърдитка, рядко раздаваше усмивки)
Напоследък има дни в които и той не ака, два дни е пропускал най-мн.Не съм прила нищо , за да го изаквам.Казват, че след третия ден е запек, но и той е доста неспокоен когато не се изхожда, личи си че му е некомфортно на коремчето.
Вчера навършихме 3 месеца .Понеже бях отложила имунизирането заради сополки,вчера му сложиха шест валентната....Сравнително спокоен беше снощи, слава Богу не е вдигал Т.

Прекрасен и слънчев ден на всички 🌹

# 260
Бяха ми показали тази табличка, незнам до колко е вярно. Моя бебок е на моменти, ето днес бяха минали 2 часа от последното ядено и истеричен рев, е явно е бил гладен

# 261
  • София
Здравейте,
Отдавна само чета и днес реших да се включа. Бебчо вчера направи 3 месеца. Тежи 6500. Теглим се всяка вечер заради кофти начало на кърменето ми след раждането. Вместо да наддава през първите 10 дни след изписване свалял и ми се караха в Токуда, че не съм давала АМ. Тежка жълтеница мина и само спеше. Та се преборихме, но купих кантар и го теглех 2 месеца преди и след всяко хранене. Малко бях за психиатрия според ММ. Изцяло сме на кърма (без около 10 дена в началото докато се борихме с жълтеницата). През втория му месец беше в период със запек. Стигна до 6 дена без акане, като последните два от които беше ад и давах Дуфалак. Толкова тиква, круши, сушени плодове не бях изяждала за целия си живот и пак нищо. Цял месец продължи този период и не знам дали от него или от друго почнаха проблеми с кърменето. 3 седмици се наложи да се кърмим изцяло прави, разхождащи се и дори с приклякания. Но пак бях доволна, че успява да яде по норматив. Проблема с акането го решихме с шезлонг. От батко му помня, че само там акаше. Та решихме да купим нов шезлонг (стария батко му му видя сметката). Не знам дали от позата или просто периода свърши, но почна да ака по 2-3 пъти на ден. Сега не пропуска ден и свършва работата само в шезлонга.
Но има ново 20 с кърменето. Иска само легнал да суче и дясната гърда не я долюбва. Макс за 8 Мин и повече не ще да яде. А по някога и 5 Мин са много.
Сега се теглим само веднъж на ден, но всяко хранене правя със свито сърце и се чудя дали яде достатъчно. С батко му такива проблеми нямах и се кърмех е до 11 месец. Това нямам търпение да го захраня и ако успея да го кърмя до 6 месец ще си ударя дупето в тавана.

# 262
  • бургас
Моят бебок снощи хапна в 20:30 и в 21ч. заспа.  Сутринта в 9ч. още спеше, та се наложи да го събудя... и през деня си спи. Вече направи една дрямка и сега е готов за следващата. Когато е буден е много игрив и радостен. Венците му са подути и го мажа от време на време, когато започне да мрънка. След 3 дена става на 4 месеца. Кога минаха Simple Smile

# 263
  • София
Ябълке, благородно ти завидях! Все така да сте!
Като Рая направи такава пауза ще си ударя дупето е тавана 🤣

# 264
  • София
Косе, успех! Браво че си издържала толкова трудности. И аз няколко седмици кърмих почти само ходейки, но това с приклякането ме разби! Никога не съм могла да клякам, на твое място щях да се откажа веднагически. Моята също сега яде често легнала и съм забелязала че яде 10тина мин, почива 5 и после още 2-3 минути активно суче, задрямала. Ако имате нещо подобно може да даваш другата гърда като задреме?

Ема тази нощ заспа в 7:30, яде в 9, 12, 1, 3 и 5 като в 5 и игра. Заспива трудно и стана в 7. Само потупах баща й "може ли моля ти се само един час", направо ми беше стопила лагерите.

# 265
Svee, да не е скок в растежа Simple Smile
Моето бебе напоследък много трудно се приспива през деня, чака да излезем с количката да дремне 2-3 часа следобед. Вчера закъсняхме с разходката и се започна едно киснене.
Мами, вие водите ли бебетата в големите супермаркети или в моловете? Моят мъж не ми дава да отида да си напазарувам с количката и само го чакам той да донесе покупки, за да сготвя и се изнервям. Щяло да хване вирус бебето, поне до 6 месеца не дава!!! Само в близкия парк ходим и ми иде да се гръмна, не можем да се разберем... Не че искам да ходя в мола, но се чувствам ограничена!

# 266
Kosi_bosi, поздравления, че си се справила с кърменето. И аз минах през много трудности, също си купих везна да тегля бебето. Съветвам те спокойно да приемаш нещата, всяко бебе си е с характер и се проявява и по време на хранене. Не го тегли толкова често за твое спокойствие, за по-голямо бебе следи напишканите памперси.
Моето пък яде всеки път по 20-30 минути и все се чудя дали няма най-сетне да започне по-бързо да се нахранва.

# 267
  • София
И Рая почна да яде вече по 5 минути, понякога чак и се чудя дали се наяжда.

Не се бях замислила за скок в растежа, тъй като от известно време яде на всеки 2 часа, а преди издържаше 3, 3:30.

Хич не и се спи през деня, към края на деня вече съм изчерпена откъм идеи как да я забаеляяам само и само да не я нося а ръце.

Вашите бебечета искат ли да ги разнасяте из стаите?

# 268
Еугория, все едно отглеждаме едно и също бебе Simple Smile  апоследък се кефи на пластмасова бутилка с вода. Изкарва по 30 мин с нея. Пробвай може да ри свърши работа

# 269
Здравейте
Моята дъщеря също обича да разглежда и да е изправена.
За излизането навън аз също съм против да ходя с детето в мола, по магазините и изобщо в затворени помещения. Или мъжа ми я гледа за 1 час докато напазарувам, или ходим тримата като те остават в колата.

Общи условия

Активация на акаунт