Декемврийчета 2018 - тема 2

• 58 294
  • 763
  •   1
Отговори
# 240
Вечер не приспивам. Къпим го, слагам го на гърда и ако мн му се спи заспива, ако не наяжда се и го оставям в леглото му. Да чукам на дърво кротува и сам си заспива. Буди се към 3-4 да яде и после към 6-7 се събужда. Играе си до 8 и тогава яде. Кака му я приспивах като я люлеех, пеех и в началото така правих и с него - голям зор...

# 241
Моето бебче понякога яде и на гърдата си заспива, само я местя в леглото. Друг път обаче ококорва очи и тогава и давам бибката, угасям лампата и за около 10 - 15 мин. си заспива.
И ние имаме 1 нощно хранене, рядко 2. По едно време не се будеше по цяла нощ и много ми се препълваха гърдите. Предпочитам да си го запазим, защото е добре за лактацията, в началото имах много трудности с кърменето.
След първите ваксини момиченцето ми получи атопичен дерматит и сега искам да отлагам следващите колкото може. С право си ме беше страх.

# 242
Аз от самото начало си я слагам да заспива в леглото. Само като е голям зор и не иска да заспи (обикновено между 17 и 23ч. я нося малко колкото да се унесе и после пак в леглото. Не пея песни ( аз и не мога да пея Simple Smile ), само давам бибата и я държа да не я плюе. Не искам да я уча да заспива на ръце че голяма мъка ще е след някой месец, то аз и сега едва я нося  вече Simple Smile

# 243
На нас ни е голям зор приспиването, особено денем. Вечер го кърмя и заспива на гърда, след като усетя, че е заспал дълбоко го местя в креватчето. Това е към 23 ч. Нощем се буди веднъж към 3-4-5 различно, после към 7-8-9 и последно поспиваме до 10-10:30ч. Тук не се оплаквам Grinning Денем ако е в количката спи, само докато го бутам, спра ли на втората минута се е ококорил, но поне не реве, а си гледка играчката, дето виси там Blush
Вкъщи се опитвам да го оставям сам да заспива, но е доста трудно. Понякога мрънка малко и заспива, друг път реве и не иска, но като го гушна в мен, корем в корем заспива... Не признава биберон, плюе все едно е кисело-горчива гадна биба Joy Поне веднъж на ден се случва да спи в мен, ако искам въобще да поспи, но понякога заспива и успявам да го преместя успешно Grinning  И в двата случая спането е 30-40 мин. максимум час. Абе ден с ден не ни е еднакъв. Все още ни мъчат и колики, на 30.03 ставаме на 3 мес. Иначе му поръчах дрешки 6-9 м. (за нашите 7 кг. и 64 см.) от
George, днес дойдоха ромпърчетата, е маааалко са му дълги, но пък 3-6 ги бяхме опънали вече на макс Grinning

Последна редакция: вт, 19 мар 2019, 22:27 от Маги'

# 244
Ох да голям зор е на ръце. И аз приспивам като Еуфория, но е голям зор...човека е вече 6.5 кг. Пробвах да фо оставям в леглото но сам неможе да заспива дори и да му се спи ужасно много. Даже става по-зле защото почва истеричен рев. Дано ми издържат гърба и кръста Simple Smile

# 245
От известно време си заспива сама в леглото, е, реве малко. Но понякога не става, тогава пускам шум от сешоар. От няколко дни взе да спи по много малко през деня и като е будна иска да я разхождам из стаята, иначе е голям рев.
От кога мислите да сменяте бибероните с такива с 2 дупки? Взе да реве като я храня и да се дърпа, та мисля да пробвам.
А давате ли още капки против колики? Аз давам още Линекс и Абоколикен, но като свършат, мисля да ги спирам.

# 246
Още от бебче исках да го науча да си заспива сам в леглото. Къпем го към 18-19ч., кърмя го и после сядаме да вечеряме с ММ. Бебко е в шезлонга при нас гледа ни, гука, вика дори. Към 22-23 часа пак хапва и го слагам в кошетката му. И си заспива сам. Казвам, че вече е време за спане и толкова. Пускам му въртележката и докато си я гледа заспива. А ииии да не забравя задължително е с биба 😂 привързан е към нея хаха

# 247
Sunsunny2 давам капки за колики, да, нас още ни мъчат. Има си моменти, в които се свива и плаче, пръцка и това го буди, ако спи Disappointed
Понякога, докато суче, започва да се дърпа и да плаче, много е трудно храненето тогава, голяма е борба.
Какво ли не пихме, не видях кой знае какъв ефект. Сега сме на Еспумизан Комфорт.
И аз използвам бял шум за преспиване, ами много го успива, сешоара или прахосмукачката, това са ни любимите. Grinning

Последна редакция: ср, 20 мар 2019, 04:56 от Маги'

# 248
Здравейте и от мен Simple Smile Два дни се каня да пиша и не ми остават и пет свободни минути. Моето бебе тези дни нещо го мъчи стомаха, присвива се, от време на време има газове и в понеделник се беше изакало само веднъж, вторник въобще и днес най-сетне пак успя. Изцяло на кърма е, но и на някои хранения се дърпа и плаче, после е ок и се усмихва и гука. Звънях днес на лекарката и ми каза, че принципно ако повече от 24 часа няма изхождане се купуват малки клизмички за деца, но засега не се налага. И пак ѝ давам еспумизан от днес. И през нощта се буди и плака, а режимът ѝ беше железен.. напоследък вечерно време хич го няма, започна много пъти да заспива към 19 и пропуска яденето в 21, после я се събуди преди 12, я не, изобщо...всяла вечер е сама за себе си.
Иначе отвчера започна да стои с много високо изправена глава като я слагам по корем. Аз не я слагам много често, но явно е заякнала Simple Smile Днес успя и да се преобърне два пъти от по корем на гръб Simple Smile
Ние не я приспиваме, като я сложим в леглото тя сама си заспива и през деня и вечер. В количката също спи доста, но напоследък започна и да остава будна и да си бута играчката. Тези дни като ѝ има нещо на стомаха, на два пъти и порева навън, беше ѝ сефте. Наложи се да я нося и да бутам количката, за да се успокои, преди не ни се беше случвало.
И отново се боря с колкчвс кърма от едната гърда, защото почти изцяло се храни от другата. Едната от самото начало си произввждаше по-малко и сега вече доста се усеща. Пак цедя и ям какво ли не, иска ми се да имам още известно време..
Иначе аз от две седмици си поднових танците и вече нямам проблема, който се беше проявил Simple Smile Много съм щастлива за това.

# 249
За изхождането вече незнам колко дена е нормално да не е акал. Четох някъде до 5 дена. Миналата седмица се изходи чак на 4тия.Беше си спокоен през тези дни, само дето като пръцнеше и ти се приплаква. Прави такива паузи. Ето днес му е втори ден. Надявам се да не направи пак 4ри дни.
Някой ползва ли памперс гащи. За пореден път пропускат. Аз ли не ги слагам както трябва незнам.. На 3ка сме.

# 250
  • Пловдив
Здравейте мами!Да се оплача вече в чудо се виждам.Божидара утре става на 4 месеца и от около 5 дни не си изпива млякото (АМ)...ядеше си по 150мл,както си пише на кутията за 3 месечни,но тя изпива най много 110мл и като реши че не иска повече се започва един рев направо се дере.Коликите ги изключвам те приключиха около втори месец...отделно тези дни реве и пищи страшно много...мерих температура и няма,но е нервна.Миналата седмица бяхме на консултация 6кг е и 65см.Пуснахме и кръвни изследвания ей такс за всеки случай и всичко е в норми.Венците не са подути,но ръцете и играчки са вечно в устата....Четох че има възможност и да е период който продължава от 1 до 6 седмици и започва около 19 седмица след раждането....незнам вече какво да правя.....оплаках се

# 251
Здравейте мами!Да се оплача вече в чудо се виждам.Божидара утре става на 4 месеца и от около 5 дни не си изпива млякото (АМ)...ядеше си по 150мл,както си пише на кутията за 3 месечни,но тя изпива най много 110мл и като реши че не иска повече се започва един рев направо се дере.Коликите ги изключвам те приключиха около втори месец...отделно тези дни реве и пищи страшно много...мерих температура и няма,но е нервна.Миналата седмица бяхме на консултация 6кг е и 65см.Пуснахме и кръвни изследвания ей такс за всеки случай и всичко е в норми.Венците не са подути,но ръцете и играчки са вечно в устата....Четох че има възможност и да е период който продължава от 1 до 6 седмици и започва около 19 седмица след раждането....незнам вече какво да правя.....оплаках се
Абсолютно същото! Днес стана на 4, не мога да разбера какво се случва!

# 252
  • София
Lolly_88, можеш ли да кажеш какви мерки взе за да се оправи смъкването? Май свещички беше казала, че слагаш. А друго?

Иначе за акането - откакто стана на 4 месеца започна да ходи по голяма нужда само веднъж на ден. Една приятелка ми каза, че и нейния син е така, но не вярвах.

# 253
И баткото, а сега и бебето ми акат на няколко дни веднъж докато са само на кърма. Като станаха 5-6 дни при баткото и го захраних. Беше на 5 месеца. Започна да ака всеки ден. При бебка започна по-рано неакането. Стигна до 4 дни. Смятам да я захранвам бавно като навърши 4 месеца.
Това с клизмата за мен е меко казано странно ... Ако бебето е със запек, да. Но неакане от няколко дни не значи непременно запек. Ако изхождането е с нормална консистенция е просто усвояване. Не при всички бебета е така. При моите обаче е така.

# 254
  • София
Ели, Злати моята Рая също не яде по толкова, по колко уж трябва. Например 3месеца 130. Така ми се струва, защото поне веднъж в седмицата за едно хранене се изцеждам и ММ и дава и никога не е изпивала повече от 120мл и то със живи зорове. Обикновено от шишето пие по 80,90,100.
Правех си и пробни кърмения та виждам и там, че по някога също е така.
Въпреки всичко си наддава добре според педиатърката.
На 3месеца и половина е 6300 и
60см, а се роди 3кг.

Общи условия

Активация на акаунт