Декемврийчета 2018 - тема 2

• 58 325
  • 763
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Ние няма да ползваме кошара за игра. Ще обезопасим апартамента и ще оставим малкия да играе на воля, не ми харесва идеята да го държа затворник в 1 кв.м.

# 331
По принцип кошарата са игра е много добро решение ако трябва да оставиш детето на безопасно място за малко. С каката бяхме взели квадратна, но тя не искаше да стои в нея и имаше функция на кош за играчки, всичко се събираше вътре.  Сега ще ми дадат правоъгълна, добре е да я имам за спешни случаи.
За килограмите седмица след като родих бях с 11 кг по-малко. За цялата бременност бях качила към 15.Повече не мога да мръдна надолу, а искам да сваля още 10 кг. Идва лято а не мога да се гледам така... Confused

# 332
  • София
По принцип кошарата са игра е много добро решение ако трябва да оставиш детето на безопасно място за малко.

Да, да, ясно ми е. Аз и сега за тази цел го слагам в креватчето му. Не виждам смисъл от отделна кошара.

# 333
Мами, днес бебка е много ревлива, все иска на гърда, а само примлясва леко и на ръце. Много трудно се успокоява. Не иска и да ми "говори". Сега ще я изкарам с количката, дано да поспи. След 2 дни ставаме на 4 месеца. Как са вашите бебоци?

# 334
  • София
Мами, днес бебка е много ревлива, все иска на гърда, а само примлясва леко и на ръце. Много трудно се успокоява. Не иска и да ми "говори". Сега ще я изкарам с количката, дано да поспи. След 2 дни ставаме на 4 месеца. Как са вашите бебоци?
Моят син от 2дни е така. Тази нощ ме търси на всеки час, а по принцип хапва нощес през 3 часа. Предполагам, че е етап в растежа. Досега му се е случвало няколко пъти по няколко дни да има такова поведение.
Днес бяхме на консултация. Той е на 3мес. и 10 дни. Продължава да наддава бурно. Добавил е още 1 кг и 5 см и вече е 7,800 кг и 66см. Само на кърма е. Бихме втората част на трите ваксини (слагаме и ротавирусната). Този път не му сложих лепенки Кул Пач. Ако вдигне температура случайно, тогава ще я смъкваме.

# 335
  • Ловеч
И моят син ме побърква от няколко дни.От новороден си е по-ревлив,но тук няколко дни ми разказа играта.Само рев и мрънкане и само на ръце.Останах без гръб!Дано е период.

# 336
И моят син днес е нервничък. Неможах да го изведа навън защото се съдра да реве и в коша и в столчето за кола Sad Поне си поспа, но на ръце! Супер дълбоко задпал леко се наклонявам да го оствя на леглото, дори не съм го оставила и той започна да хленчи 😂 повдигнах го и продължи да спи

# 337
Моето бебе има нов чудесен режим. От няколко дни нощем яде на 2-3 часа, а през деня на 4 Joy Дълга пауза вече никъде нямаме. Надявам се да ѝ мине скоро, че това ставане по 3 пъти на нощ го нямахме от първия месец Grinning

# 338
  • София
И ние минахме (надявам се) нещо такова. Регресия на съня - будеше се през половин-един час няколко дни подред. С баткото и каката не бях усетила такова чудо, но пък той и без това се късаше да реве, а тя винаги е спала като заклана 😁 Сега резултатът е че през деня вече не спи върху мен (аз седнала), а до мен на леглото..и аз мога да придремя! ☺️

4 месеца, 6кг и 63см. Въртим се енергично и за секунди от гръб по корем, обратното още не сме го открили 😂

Искам да ви разпитам за ваксините. Ние уж щяхме да ги делим. Само че педи сега предлага, щом добре е понесла инфанрикс, следващия път и инфанрикс и синфлорикс да сложим. Синфлорикс била най-леката ваксина с най-малко реакции. Аз обаче в нета намерих (разбира се) и мнения, че е лека, и мнения, че е ужасно тежка. Дали сте чували отзиви вие за синфлорикс? Аз иначе, за да не изоставаме, си мислех да ходим през две седмици и да редуваме инфанрикс и синфлорикс. Много благодаря за всякакви отзиви 😇

# 339
  • София
svee, то каквито и мнения да ти дадем, зависи от детето. Моето вече 2 пъти му слагат и трите ваксини наведнъж и няма никакви реакции. В началото и аз мислех да ги деля, но педиатърката каза, че ако ги понася тежко, ще понесе тежко дори и само една да му се сложи и нямало значение колко на брой ще бъдат.  На мен не ми прозвуча много логично, но този път реших, че щом на цял квартал се слагат така ваксините, значи няма да е проблем и на моето да му се сложат.

# 340
И ние минахме (надявам се) нещо такова. Регресия на съня - будеше се през половин-един час няколко дни подред. С баткото и каката не бях усетила такова чудо, но пък той и без това се късаше да реве, а тя винаги е спала като заклана 😁 Сега резултатът е че през деня вече не спи върху мен (аз седнала), а до мен на леглото..и аз мога да придремя! ☺️

4 месеца, 6кг и 63см. Въртим се енергично и за секунди от гръб по корем, обратното още не сме го открили 😂

Искам да ви разпитам за ваксините. Ние уж щяхме да ги делим. Само че педи сега предлага, щом добре е понесла инфанрикс, следващия път и инфанрикс и синфлорикс да сложим. Синфлорикс била най-леката ваксина с най-малко реакции. Аз обаче в нета намерих (разбира се) и мнения, че е лека, и мнения, че е ужасно тежка. Дали сте чували отзиви вие за синфлорикс? Аз иначе, за да не изоставаме, си мислех да ходим през две седмици и да редуваме инфанрикс и синфлорикс. Много благодаря за всякакви отзиви 😇
Моето дете направи ужасна реакция на синфрорикс. Говоря за 2010г. Тогава ми казаха, че хубаво, че е нямало в момента пентаксим, само едната сложиха. Резултата е щял да бъде ...  Пази Боже! Направил е алергична реакция. На една позната детето пък след синфлорикс хващаше отит.
Други деца пък никакъв проблем нямат.

# 341
  • София
Иначе за кошарата-и аз не харесвам кошарите и проходилките. Ще го пусна по пода да си пълзи. Обезопасявам контактите и премествам чупливите неща по-високо и ще го пусна така. Пък и ние сме на тясно, та само проходилка ни липсва Simple Smile))
Аз вече взех да го обличам с по-тънки дрехи. Навън излизаме с боди с дълъг ръкав и ританки или едно гащеризонче и отгоре суитшърт. Завивам го и с одеалце. Махам го, когато е най-топло, примерно към 20 градуса. Той се вози в кошницата за кола, така и си стои неизползван зимния кош вкъщи.

# 342
S and M, добре, че се е разминало 😮 настръхнах. Аз да чукам на дърво, малкия не направи никаква реакция и на двата приема, както и на Ротарикс. Надявам се и да не направи завбъдеще.

Относно кошарата, моето съображение е да не лапа прахоляк от земята, защото въпреки ежедневното чистене, събуването на обувките пред вратата и непрекъснатата работа на пречиствател за въздух, пак се събира и то много.

# 343
  • Пловдив
С тези ваксини ми е много притеснено. Утре ще ходим за поредната, вече втория прием. Личната иска последния прием да е наведнъж двете, но аз не съм ок с това и по сметки към 7 месец ще приключим с ваксините отредени за 2, 3 и 4 месец. Колкото толкова, никой не може да ме задължи да ги слагам заедно. Дано и утре се разминем без много рев.

# 344
  • София
Ние няма да слагаме кошара. Мисля да взема от джъмбо или някъде другаде не съм обмислила точно нещо за пода(нямаме лилим, с ламинат сме), нещо пт типа на пъзелите килими или не знам точно как се водят.
Рая вече почна да се обръща и от гръб по корем и след месец мисля направо да почна да я пускам по земята, че леглата са и меки. Малко по малко, ако има желание. За сега показва такова и всеки ден е с  ново движение.
От няколко дни се набира на коланите в кошчето на колата и от полуседнало положение се изправя до седнало, . Същото го прави и ако я сложа върху мен полу легнала и аз обшегната на дивана, например . Изправя се до седнало положение, без дори да я държа никъде. Само си слагам ръцете от страни за даа не падне на старани. Не и давам да го прави, защото е още малката и ме е страх за ставичките и.
Има ли други бебета, които бързат да сядат?и как процедирате?

Общи условия

Активация на акаунт