Декемврийчета 2018 - тема 2

• 58 286
  • 763
  •   1
Отговори
# 660
При нас кърменето се превърна в някакъв кошмар. Това бебе изобщо не иска да се храни и постоянно е с палеца в устата. Едно извиване, бута ме, заплаква. Уж минахме една стачка преди около месец, но това не се търпи вече. Кърменето не е това приятно нещо, което беше Sad Смукне 4-5 пъти и край, все едно отрова тече. Нощем също яде малко, даже намали нощните хранения. От зъби ли е, не знам вече...

# 661
И при нас... Не е всеки път, но повечето пъти, цока 4-5 мин и започва едно дърпане, извива се като дъга, почва да реве... Много е неприятно, наистина...  Сякаш няма изгледи за зъби, та си мисля може би коликите не са преминали съвсем... Малкия стана на 4м., не знам какво да си мисля вече...  Кърменето ни е една борба, без ръце останах...

# 662
Момичета, кърмете легнали 😉 моя малък се върти като пумпал и рита, някой беше казал в кърмаческата тема, че все едно кърмиш дива котка - еми това е 😝
Като се дърпа и сте в легнало положение, по някое време спира да се дърпа, успокоява се и почва да си яде. Пробвайте 😉 при мен мнооооого помага, отделно, че така и аз си почивам полегнала и не се изнервям. Ако се изнервя се изнервя и той и тогава положението не е ок, затова - релакс 😉

# 663
Fluffy Fluff и това го правя, понякога се получава, понякога не... Какво ли не опитвам... в крайна сметка се предава, но като го преместя на другата гърда, пак има малко дърпане, преди да капитулира Grinning  Неприятно е цялото това борене да го накърмя, много ме изморява... дано отмине скоро, аз няма да се предам! Grinning

# 664
Маги, май ще става по-голяма борба 🤣 наскоро ми попадна ей този скеч

# 665
Момичета, някъде съм чувала (не помня вече от къде), че не било хубаво да се започва захранване покрай слагането на ваксини. Някой може ли да ми каже дали е така и защо? И също колко време преди/след ваксините трябва да се изчака?
Аз тъкмо мислед днес да захранвам и педито ни вики утре на ваксина. Каза че по принцип нямало проблем, но щом не искам да съвпадат да изчакам. Но ние слагаме ваксините през седмица т.е утре като сложим едната, другата седмица ще слагаме другата и Лора ще си направи 6м Sad Това захранване вече един несец му се каня и все не мога да го започна - първо разстройство, сега ваксини ... Офф, много се изнервям вече Sad

# 666
Маги, май ще става по-голяма борба 🤣 наскоро ми попадна ей този скеч

Ххахахахаха, това ни чака Joy
Колко бързо порастват,  хем става все по-интересен, хем започва да ми липсва новородения период Heart

# 667
  • Пловдив
Момичета, някъде съм чувала (не помня вече от къде), че не било хубаво да се започва захранване покрай слагането на ваксини. Някой може ли да ми каже дали е така и защо? И също колко време преди/след ваксините трябва да се изчака?
Аз тъкмо мислед днес да захранвам и педито ни вики утре на ваксина. Каза че по принцип нямало проблем, но щом не искам да съвпадат да изчакам. Но ние слагаме ваксините през седмица т.е утре като сложим едната, другата седмица ще слагаме другата и Лора ще си направи 6м Sad Това захранване вече един несец му се каня и все не мога да го започна - първо разстройство, сега ваксини ... Офф, много се изнервям вече Sad

Не е препоръчително,защото ако детенцето направи реакция да знаеш от кое е.
Иначе аз 3 дни преди и 3 дни след ваксина не въвеждам нова храна.

# 668
Галя, на мен лекарката ми е казвала единствено, че детето трябва да е напълно здраво. Чувала съм и това за ваксините, но по спомен май ставаше дума за около два дни около ваксината и то май се прави по-скоро от гледна точка на това, че много им спада имунитета след ваксина, може да вдигнат температура и т.н.
Моята дъщеря още няма ваксини, освен тези от родилното и единия прием на Ротарикс, но утре очната лекарка ще ми каже дали ще отлагаме още или вече ще започнат да и ги слагат.

# 669
  • София
Някой знае ли колко месеца се отлагат ваксините след варицела. На една приятелка бебето само 1 месец са отложили, но нашата педиатърка иска да отлага 2 месеца. Но така ротавирусната ваксина я изпускаме, туй като има срокове за край на поставянето. Сламе на 3 пъти и макс втория прием да успеем да сложим и за трети прием няма да има време. Не знам дали има смисъл и втория прием да сложим ако ще изпуснем третият.
Иначе бебчо варицелата добре я кара. Вече му е пети ден и няма повече от 20 пъпки. Няма температура. Всичко друго е стандартно за него. Четох, че до 2 г ще има ваксина в Бг безплатна, но след дъжд качулка. Чета в коментарите на майките на София, че доста майки не спазват карантинните и даже на самолет се качват съ заразни деца. Та колкото и да са неприятни ваксините, ако ги направят пожелателни ще ни залеят с болести заради криворазбрали родителки. Думи нямам!
Аз от 3 месеца си кърмя диво коте Simple Smile Свиква се. Simple Smile но и легнали вече трудно се задържа. Става силен и се дърпа. Още малко и ще стане да ходи към хладилника Simple Smile

# 670
Хаха, Маги, на мен единствено ми липсва новородения период защото беше по-лекичък, а сега е почти 8 кг и едва го мъкна 😇 ще трябва да прохожда по-бързо, че ми скърши гърба вече 🤪🤣
kosi_bosi, направо настръхвам като чета 😯 как със заразни деца 😯😯😯 това е скандално 😵 начи тези антиваксърките ми иде да ги хвана и наред с пръчката 😡 ще се върнем в средновековието заради такива лейки 😡😡😡
Браво на малчо, че поне добре понася варицелата. Аз съм хванала на 9 месеца рубеола от тролей казва майка ми, тъй като с други деца не съм имала контакт, но в тролея явно е имало болно дете 😢

На моя бръмбар му сложихме всичко до тук, включително Ротарикс на два приема. Сега остава да му отчетат рамото на по-следващата консултация и вече чак ваксинациите на годинка.

Последна редакция: ср, 08 май 2019, 13:22 от Fluffy Fluff

# 671
  • София
Утре заключват профилите за кандидатстване в ясли в София. Вдругиден е първо класиране.

При нас цял месец - от около 3.5 до 4.5 навършени - продължи този период с трудното кърмене. После избиха зъбите и започнахме да се кърмим легнали и настана мир. Аз винаги я слагам от мое дясно и дори вечер си знае, след баня като легна до нея и се завърта и отваря устата 😁 много ми е сладка като си търси яденето.

Галя, заради алергии се изчаква евентуално, но посредата между двете ваксини можеш да въведеш една храна си мисля, ако добре е минало.

Аз след личния ни опит с Ротарикс не бих сложила. Гастроентероложката каза че било нормално по месец след Ротарикс да има проблеми със стомаха 😮 Какво му е нормалното... А и такива колики имаше първите дни, ревеше ми се какво съм й причинила. Разбира се, някои деца понасят много добре ваксината, пожелавам го на всички!

Последна редакция: ср, 08 май 2019, 14:41 от svee

# 672
svee, чукам на всички дървета, до сега всичко понесе добре. Само деня след първия прием на Ротарикс повърна на фонтан еднократно, ама дали е било от нея или е съвпадение, един Господ знае. Обикновено така повръща като много преяде, случвало се е два-три пъти.

# 673
Fluffy Fluff говори ми за кила... Цветослав е 8.300 кг, последно мерен преди 3 седмици Animal Hear No Evil Напълно те разбирам Grinning Той сигурно за това още не може да се завърти, тежи му дупето Grinning Но пък напоследък се мъчи да се надига сам, като го сложа в шезлонга Grinning
svee сега правя връзка между приема на Ротарикса и връщането на коликите при нас, може би е от това Thinking (приема беше на 23.04)

# 674
Говорихте си за стерилизиране и гладене.Аз покрай захранването и мойте нерви не съм писала.
Гладя му  всичките дрешки заради атопичния дерматит.Даже пускам допълнително изплакване, а омекотител не ползвам от години дори за нашето пране.
Шишета не ползвам, а  залъгалката я мием сигурно по 20 пъти на ден( преди преварявах всяка сутрин)
 И той много започна да мърда докато го храня, в каквото и положение да сме и легнали и прави.... не си намира място докато не тръгне млякото, като започне да се пълни гърдата се успокоява.От няколко дни ако има човек в стаята и говори докато той се храни ,даже се извърта да види кой е.🙄

Общи условия

Активация на акаунт