Декемврийчета 2018 - тема 2

• 58 276
  • 763
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте от мен Simple Smile Ние в петък бяхме на консултация и бебка е пораснала 700 гр. След миналия с 550 много се притеснявах, а и все се боря с количеството на кърмата, така че много се зарадвах. Лекарката каза, че до 6-ия месец трябва да си е удвоила теглото, което ще рече, че имаме още 1 кг и 3 месеца на разположение и съм спокойна сега Simple Smile Отложихме ваксините за другата седмица, защото таткото ни е болен. Докато бяхме там тя се обърна от гръб настрани,, а преди това лекарката каза, че имала много добра коремна преса. Показа ни като я слагаме по корем да поставяме шарени играчки пред нея и да ѝ подпираме крачетата и тя се оттласна сама. Simple Smile Иначе посяга много активно към играчки, но засега ако хване нещо е по-скоро неумишлено. Тези дни ходихме на разходка по 2 пъти, прибираме се само да я кърмя в 15ч. Малко се изморих де, защото пък нещо си промени режима нощем тези дни и хич не се бях наспала, но с това време навън... Innocent

# 166
Оф, да се оплача и тук. Моят от две седмици яко се плюнчи и си лапа ръцете и от тогава получи и един ситен обрив по лицето. Първо само около устата, после и по бузите и малко по челцето. Около устата ту е по-червено, ту с цвета на кожата. Онзи ден бяхме на ваксина, но педиатърката смята, че ще си изчезне само, да го измивам само с преварена вода, нямало нужда от мазане. Ама мен ме дразни ужасно. Мисля, че няма да издържа повече от седмица и ще го заведа на дерматолог без направление.
Pepina и ние бяхме така. Има едно кремче на биодерма за кожата около устата точно за тази цел. Оправи се за два дни и сега мажа само от време на време.

# 167
Ами и аз да се оплача... От 9 дни бебето ми ака зелено. Педиатърката каза, че било от нещо, което аз съм изяла. Изчаках, но не се оправи. Започна да ака много често, като разстройство, отложих ваксината и докторката каза да давам хидрасек. Много се притесних, а иначе бебето изглежда добре, усмихва се, "говори", спи, пишка нормално, наддава. Дано се оправи... При вас случвало ли се е?
Дали не трябва да му се направят изследвания, май не съм попаднала на добра педиатърка.
Имахме същия проблем. Миризмата също стана кофти. Аз спрях да ям кисело мляко и започнах да му давам биогая сутрин на гладно. Оправи се за 5 дни. Сега хапвам кисело мляко но по-рядко.

# 168
Коки12, точно същия крем го имам, но не действа. Положението продължава да е същото - ни по-добре, ни по-зле. Имам чувството, че трябва да мине време. Засега мажа сутрин и вечер балсам на Д-р Тайс, струва ми се малко по-добре, поне овлажнява.

# 169
Pepina, може би трябва да мине време да се успокои кожата. Моя док половин час ми обясняваше че това не е обрив а бебето има чувствителна кожа и затова така реагира на слюнката. Ако не се разпространява по тялото, няма темп и/или сърбежи не се притеснявай. На малкия след като се оправи му е леко по загрубяла кожата около муцунката и вече не излизат пъпчици въпреки че си яде ръцете и се омазва със слюнка по цял ден. Дано да ви мине бързо!

# 170
А ти колко време го маза? Камен го влачи повече от две седмици, няма другаде освен по лицето, основно брадичката и към бузките. Не се чеше, няма Т или други неразположения.

# 171
За два дни се успокои а го мазах седмица. За около 10 дни изчезна напълно. Според мен няма от какво да се притесняваш но ако все пак те мъчи отиди на лекар да го видят, няма да навреди.

# 172
Здравейте мами, ние с Цветослав днес ходихме да му поставят първите ваксини след родилния дом. Забавихме се доста, защото педиатърката отсъстваше, уж за малко, а днес разбрах от личната, че няма да я има 5 месеца и е извън страната... Останах много разочарова, изключително  НЕпрофесионално отношение да си оставиш така всички пациенти. Но както и да е взехме направление за друга (за която съм чувала много добри отзиви и сега се потвърдиха). Постави ни ваксините в двете крачета, измери ни: на 2 м. и 2 седм. е станал 64 см. и тежи 6.900 кг. 😁 (изцяло сме на кърма) Хареса ми и че като ме попита пие ли вода и съответно аз казах не,  отговара беше: така трябва. Blush
Каза ни, че ще ни даде и направление за ортопед, защото се полага през втория месец. А за следващия път се разбрахме да сложим и ротавирусната, като ми даде и схема с шуслерови соли, да пием преди поставяне на последващите ваксини. Много ми хареса отношението и ще си преместя и двете деца при нея. За сега малкия е спокоен, лепнали сме куул пач, дано няма проблеми.
Ето и схемата с ШС ако някоя мама се интересува...

# 173
Здравейте мами, ние с Цветослав днес ходихме да му поставят първите ваксини след родилния дом. Забавихме се доста, защото педиатърката отсъстваше, уж за малко, а днес разбрах от личната, че няма да я има 5 месеца и е извън страната... Останах много разочарова, изключително  НЕпрофесионално отношение да си оставиш така всички пациенти. Но както и да е взехме направление за друга (за която съм чувала много добри отзиви и сега се потвърдиха). Постави ни ваксините в двете крачета, измери ни: на 2 м. и 2 седм. е станал 64 см. и тежи 6.900 кг. 😁 (изцяло сме на кърма) Хареса ми и че като ме попита пие ли вода и съответно аз казах не,  отговара беше: така трябва. Blush
Каза ни, че ще ни даде и направление за ортопед, защото се полага през втория месец. А за следващия път се разбрахме да сложим и ротавирусната, като ми даде и схема с шуслерови соли, да пием преди поставяне на последващите ваксини. Много ми хареса отношението и ще си преместя и двете деца при нея. За сега малкия е спокоен, лепнали сме куул пач, дано няма проблеми.
Ето и схемата с ШС ако някоя мама се интересува...

Благодаря много за схемата! Евала на лекарката!
На моята мома й растат зъби. Венците са побеляли. Явно ще я мъчат много. Баткото и каката изкараха зъбчета на 4м.

# 174
А аз пък много се разочаровах от нашата педиатърка. Бебето ми е вече 2 седмици със зелено ако, водно и със слуз, като разстройство, а тя каза: "Какво да направя". 3 вида прахчета предписа на 3-месечното ми бебе, ще го натровя направо. И най-умното, което успя да предложи беше от изцяло кърмено да премине само на Хип АМ Rage
И не иска да му пусне изследване Rage
Сякаш е там само да бие ваксини и да мери и тегли бебета!

# 175
  • София
А аз пък много се разочаровах от нашата педиатърка. Бебето ми е вече 2 седмици със зелено ако, водно и със слуз, като разстройство, а тя каза: "Какво да направя". 3 вида прахчета предписа на 3-месечното ми бебе, ще го натровя направо. И най-умното, което успя да предложи беше от изцяло кърмено да премине само на Хип АМ Rage
И не иска да му пусне изследване Rage
Сякаш е там само да бие ваксини и да мери и тегли бебета!
Това за АМ избива рибата просто.
Не можеш ли да я помолиш за направление за изследвания? Дано да нямя нищо, де, ама заслужава да си пуснеш сама и да я шибнеш с тях, ако излезе някоя бактерийка.

# 176
Да, ще и пусна изследване сама, за да съм спокойна. Иначе според нея не можело да е бактерия, бебето било много малко! А да го друсаме с прахчета и да го лекуваме на посоки - не е малко!

# 177
Леле, и тая е лекарка! Що за въпрос "Аз какво да направя?"! Ти ли трябва да знаеш или тя, дето уж е учила за лекар! Много се ядосах като те прочетох.

# 178
Привет мами! Бебо е на 3 месеца и кърмата доста намаля, та се налага да се дохранва с АМ, попитах педито и отговора беше " каквото искаш такова вземи".  Тъй като си намам на понятие попитах в няколко магазина и ми препоръчаха Лактана био и Хип комбиотик. Не знам кое да избера. Ако сте ги пробвали моля да ми дадете своето мнение.

Последна редакция: ср, 13 мар 2019, 02:01 от Iva_6

# 179
Ива, а защо не пробвате с консултант по кърмене, вместо да минавате на АМ и да отбивате детето след като с известна стимулация можете да успеете да увеличите количествата?

Общи условия

Активация на акаунт