Декемврийчета 2018 - тема 2

• 58 294
  • 763
  •   1
Отговори
# 210
svee, хич да не ти пука 😋 моя се дреше в началото и ме гледаха укорителен с поглед “успокойте си детето”, обаче в парка вече все по-често виждам “плачещи колички”. Моя малчо започна да си харесва разходките и поспря с дрането, може би е фаза 🤔

# 211
  • София
Свее, да не ти пука, бебе е... ще реве, то е ясно.
Рая по принцип обича в количката, но някой път неще да спи през цялото време..
И на  мен ми се е налагало да я нося на ръце след една разходка,защо започна да плаче.
От тогава си нося Кенгуруто и, ако се случи слагам я там и млъква. Хем и е приятно, хем пак се успива.

Рая почна да хваща играчки и се надявам скоро и повече да се занимава с тях.

# 212
Све, със сина ми бях така. Рев, рев и с една ръка го нося, с другата бутам количката. Като минете на седналия вариант, ще се пооправи положението. До тогава- здрави нерви!
Ние днес бяхме на консултация - 5280 гр и 59 см, наддали сме 500 гр и сме +3 см. Захранването ще започнем на 5м. И 10 дни, каза док.

# 213
  • София
Съни, вие на кърма ли бяхте?

Нашата педиатърка каза, ще го обсъждаме по натам захранването. Тя ни съветва към края на пети, началото на шестия да стартираме.

Изцяло на кърма сме.

# 214
И ние от време на време сме от ревящите в количка. В повечето случаи заспива, но понякога го взимам на ръце. Забелязах че когато му е много топло реве в количката, два ката най-много дрехи.
Миналата седмица ни биха шествалентната ваксина. Каква е точно тази ваксина? А тази седмица ни биха синфлорикс. Пораснал е доста 6800 гр 64 см. Опитва се да се смее с глас, като му дрънча с играчка понякога посяга, плюнчи се като булдог, добре че са лигавниците Simple Smile
Смятам да захраня след Великден. Т. е ще навърши 5 м и тогава.

# 215
Еуфория, на смесено хранене сме- 3 пъти кърма и 2- 3 АМ.

# 216
И Лора от време на време се разплаква в количката, но след 5-10 мин се успокоява (поне за сега Simple Smile ).
Еуфория, на коя марка ти е кенгурото? И аз искам да си взема нещо за бебеносене и си мислех за ергономична раница, ама честно да си призная така и не разбрах каква е разликата между кенгуро и ергиномична раница. На снимки ми изглеждат еднакви ... Някой има ли идея?

# 217
  • София
Галия, Кенгуруто ми е на baby born - подарено ми е. Много го харесвам.
По принцип сега уж отричат Кенгуруто, а раниците били по добри. Нашият ортопед, обаче каза, че няма такова нещо и било само маркетингов трик, преди години само така са се носели децата. Амаа знае ли човек. Аз също мислех да взимам раница, но в крайна сметка не взех.

# 218
Разликата е в позицията на крачетата. В кенгуруто те висят в ергономичните раници са свити в коленцата и прибрани към тялото. Според 2 ортопеди, с които говорих това са пълни глупости и само се чудят как да вземат парите ни. Аз имам кенгуру и не мисля да взимам раница за 300 лв...

# 219
  • бургас
Аз имам кенгуру от баткото и ще ползвам него. Тези раници за 300лв  и според мен са излишен разход.

# 220
Нашия човек за сега не обича да стои в раничката. Голям рев пада. Незнам какво не му харесва като е почти същото като да го разнасям по цял ден. Дано да свикне защото ми е много по удобно така да го нося, а и да 300 + лв на вятъра... Simple Smile

# 221
И моята бебка не харесва количката. Взех си Кая тай слинг, днес бяхме по магазините с него и заспа.
Чудя се защо й взехме легло и количка, тя спи в мен или при нас 😀😀 и вече се и бебеносим.

# 222
  • София
За ревливите навън...моят син не обича да е легнал и още отначало го разхождам с кошницата за кола. Така е по-изправен, вижда и заспива доста по-бързо.

# 223
Здравейте мами Blush и аз се присъединявам в групата за декемврийските бебета. Бебко е роден на 18.12. Е, няма такова щастие. Много обича да се разхождаме. Подуши ли количката и веднага заспива Grinning Много обича да го къпем, усмихва се , многооооо се плюнчи и вече се опитва да посяга да хваща играчките. А, и забравих... направо е хипнотизиран от въртележката над леглото му. Изцяло е на кърма и вечер спинка доста. Като хапне към 10и нещо-11, та чак към 6 се събужда да хапне.  Simple Smile

# 224
  • Димитровград
Здравейте! Моето декемврийче е преждевременно родено и искам да попитам има ли друга мама като мен с бързаче?
Да има аз бях с термин 08.12 но родих 18.10

Общи условия

Активация на акаунт