Декемврийчета 2018 - тема 2

• 58 300
  • 763
  •   1
Отговори
# 270
От около 2 седмици и ние сме така- иска само да я разнасям из стаята и то права, гледаща напред, иначе не може. Взехме й активна гимнастика, но мах 20 мин да се забавлвява с нея. Будува вече 1,5 ч., спи по 40 мин. Иначе днес започна да хваща играчки с едната ръчичка.
И мен в началото ме беше страх да я извеждам по Мол- ве и супермаркети, ама откак мина грипната епидемия ходим навсякъде. Че и на ресторант сме ходили даже.

# 271
Ние в МОЛ не сме ходили. Наистина може би има някакъв риск от зарази, но честно казано като я водя при педиатърката ми се струва много по-рисково - там все има някоя майка с болно дете.
Иначе за пазаруване на храна открих онлайн поръчките. Има няколко поне сайта от където може да се поръчва - аз пилзвах Supermag. Доволна съм и става много бързо. За половин час нацъквам каквото ми трябва (даже и в 00ч бебка като заспи) и на другия ден продуктите са при мен. Мога да си избера час на доставка, а при поръчки над 40лв доставката е безплатна. Но аз като поръчвам храна за цялата седмица лесно ги минавам Simple Smile И не си губя времето в чакане по опашки Simple Smile
Съни, и Лора е същата с разнасянето , сега съм я сложила в една раница и обикалям из стаята вече 25мин. Спи й се, но много трудно започна да заспива, а като заспи е за не повече от 30 мин.

# 272
Моя мъник и той започна доста да будува. Харесва му на активната гимнастика, но повечето пъти както си играе и заспива.Grinning
За пазаруването или чакам ММ да се прибере от работа и аз отивам да пазаря или отиваме тримата пък те остават в колата.
Аз днес се разнообразих доста. Понеже живея в блок и точно под терасата имаме градинка.. та я чистих и доста сериозна тренировка направих. Повече от 3 часа, а малкия си спеше кротко в количката. Grinning Ох, и да ви се оплача.. в събота имаме годишнина с ММ откакто сме заедно... а аз още идея си нямам какво да му подаря. Frowning

# 273
Май доста от бебетата са проявили нетипично поведение в последните седмици, може да има нещо вярно в табличката, която Сандра публикува Simple Smile При нас днес е добре положението де. Иначе за ходенето на закрити пространства - ние също не ходехме докато беше съвсем новородена, после грипната епидемия. И сега избягвам, но вече 2-3 пъти съм ходила с нея до търговски център да свърша няколко неща. Иначе имаме пазар в квартала и понякога до там се разхождам да пазарувам, така съвсем няма проблем. В събота май ще идем и до мол, защото скоро ще ходим на две сватби и искам да огледам за тоалети, ама набързо. Simple Smile

# 274
  • Ловеч
И Борил постоянно иска да го разнасям прав,скапах се вече.За много малко се застоява някъде.
Вчера бяхме на консултация и първи ваксини.А той е 7.000кг,и 61см.🙂 Як балканджия😂😂

# 275
  • София
Аз от около месец го водя по молове и ресторанти. Имам нужда да се почувствам пак човек. А и ми е страшно гадно като пускам ММ с баткото сами в мола. Последния път едвам се натиках с количката в една тясна пробна да меря дънки. В нищо не се харесах. Все едно хамбургски салам гледам в огледалото. Краката и дупето добре, но другото се прецвъква Cry
За спане броя само съня му без прекъсване. Яде до 21:30 и заспива в баща си и после го слага в логлото му и спи до 3:30, като понякога маха като октопод с ръце и сякаш се опитва да си изчопли носа. Ставам да му дам бибата и го омотавам със завивката. След като хапне го прибираме в нашето легло да ми е по лесно да тикам биба и да държа ръцете му. С баткото повече се старах да го уча да си спи в леглото му, но се научих, че всичко е период и има време за навици после. Сега е важно да се спи Grinning Ставаме да ядем после към 7:00
Някой път пак заспива след ядене, но аз не. Оправям баткото за градина и почвам домакинската работа. На всяка пауза между кърменията прави по една power nap от 20-30 Мин. Успявам да го приспя в леглото на батко му като го завивам и слагам ръка върху него. Което си е супер. Батко му до 7 месец спеше само в ръцете ми през деня, ако не е в количката.
Отдавна обикалям по стаите щото на мен ми писна да правя кръгчета в хола. Обича да седим пред огледалото и да му се бонбоня. И той се хили като се види.

# 276
  • Ловеч
Аз от около месец го водя по молове и ресторанти. Имам нужда да се почувствам пак човек. А и ми е страшно гадно като пускам ММ с баткото сами в мола. Последния път едвам се натиках с количката в една тясна пробна да меря дънки. В нищо не се харесах. Все едно хамбургски салам гледам в огледалото. Краката и дупето добре, но другото се прецвъква Cry
За спане броя само съня му без прекъсване. Яде до 21:30 и заспива в баща си и после го слага в логлото му и спи до 3:30, като понякога маха като октопод с ръце и сякаш се опитва да си изчопли носа. Ставам да му дам бибата и го омотавам със завивката. След като хапне го прибираме в нашето легло да ми е по лесно да тикам биба и да държа ръцете му. С баткото повече се старах да го уча да си спи в леглото му, но се научих, че всичко е период и има време за навици после. Сега е важно да се спи Grinning Ставаме да ядем после към 7:00
Някой път пак заспива след ядене, но аз не. Оправям баткото за градина и почвам домакинската работа. На всяка пауза между кърменията прави по една power nap от 20-30 Мин. Успявам да го приспя в леглото на батко му като го завивам и слагам ръка върху него. Което си е супер. Батко му до 7 месец спеше само в ръцете ми през деня, ако не е в количката.
Отдавна обикалям по стаите щото на мен ми писна да правя кръгчета в хола. Обича да седим пред огледалото и да му се бонбоня. И той се хили като се види.

Аз също броя часовете сън когато е без прекъсване! И когато някоя мама кажеше-“моето дете спи по 10 часа нощем”аз се оцъклях, ама после прочитах,че за тези 10 часа яде три пъти😃😃😃

# 277
  • бургас
И аз броя съня без хранене и събуждане. Иначе бебето ще спи по 18 часа на ден Simple Smile

Има ли други майки, които хранят с АМ по таблицата на кутията мляко? 

# 278
  • Ловеч
И аз броя съня без хранене и събуждане. Иначе бебето ще спи по 18 часа на ден Simple Smile

Никога не съм се водила по нея,но сега с малкия май се налага.По таблицата трябва да яде 5 пъти по 180,а по принцип на 3 месеца-130.Еми да ама не му стигат.Та в крайна сметка яде 5 пъти по 160 мл😃😃😃

# 279
  • бургас

Никога не съм се водила по нея,но сега с малкия май се налага.По таблицата трябва да яде 5 пъти по 180,а по принцип на 3 месеца-130.Еми да ама не му стигат.Та в крайна сметка яде 5 пъти по 160 мл😃😃😃

Точно затова питам. Правя по 180 и най-спокойно си го изяжда. Понякога се случва да останат между 20 и 60мл. , но последните дни изяжда всичко и ако има още ще яде. 
Вчера се опитах да го претегля вкъщи като се качим двамата на кантара, не знам доколко е достоверно, но го изкарах 7кг.

# 280
Аз не гледам от кутията, а това което ми е казала ЛЛ. Александра яде по 130 мл 5 -6 пъти, зависи от спането, като понякога и тях не изяжда и оставя по 10, 20 мл. То затова сме и 5300 г на 3 м., но пък не е слаба- има си и бузки, и бутчета. А и явно си е до дете, щом не стига, няма гладно да стои я.

# 281
  • София
Момичета, кога ще вадите летния кош?
Или пък бебчетата трябва да са навършили 6 месеца? Извинявам се за тъпия въпрос, но нямам идея 😇

# 282
Аз съм с трансформираща се количка, бях с такава и с баткото, тогава го сложих на летен, като беше на 5 м. Той си има 3 степени на наклон, включително и напълно легналo, така че не мисля да чакам чак до 6м. За сега не бързам обаче, сякаш ми е рано. Нека да се стопли хубаво и тогава.

Последна редакция: пт, 22 мар 2019, 22:40 от Маги'

# 283
Моето бебе засега спи в количката и няма изгледи да иска да се оглежда, така че ще изчакам за летния кош. След седмица става на 4 месеца.

# 284
Летния кош го дават от 6м., но те си имат легнало, може и малко по- рано. Ние си спим засега добре в зимния и мисля да го ползвам колкото можем.
Днес пробвах биберон с 2 дупки и го прие добре.
Вчера започна да хваща играчки от активната гимнастика с едната ръчичка. Днес вече се мъчи да си ги пъха в устата.

Общи условия

Активация на акаунт