Декемврийчета 2018 - тема 2

• 58 304
  • 763
  •   1
Отговори
# 285
  • Ловеч
Момичета, кога ще вадите летния кош?
Или пък бебчетата трябва да са навършили 6 месеца? Извинявам се за тъпия въпрос, но нямам идея 😇

Аз моя го извадих защото Борил не иска изобщо да стои в зимния кош.Та докато заспи го държа на най-първото повдигнато ниво,което е като шезлонга и после си го гътам на напълно легнало..

# 286
Момичета, кога ще вадите летния кош?
Или пък бебчетата трябва да са навършили 6 месеца? Извинявам се за тъпия въпрос, но нямам идея 😇

И аз съм го изкарала вече. Има си пълно легнало положение, а като е буден го дигам леко да си гледка. Мисълта ми беше да е уж по-лека количката, че при по-дълги преходи оставам без ръце.

# 287
  • София
Аз пък само по магазините го водя. Ако имам да пазарувам 3 неща, ги купувам от 3 магазина, за да е по-дълга разходката. Избирам далечни, за да стои повече време на въздух, че не обичам да сядам. Това, обикалянето на улиците и висенето по пейките "не е мойто". Simple Smile Мога да го правя само, ако говоря по телефона.

# 288
Аз извадих летния кош и сега детенце е сополиво, защото простина 🤔
Коша за новородени му е мега малък и го подпира с глава и крачета, но го върнах в него докато не се позатопли хубаво. Летния е доста по-открит и варианта за простиване при вятър е гарантиран...се оказа... ☹ Ще му мине, той като че ли не усеща, че нещо му има, но все пак внимавайте 😉

# 289
  • Пловдив
Флъфи, дано бързо се оправи бебо.
На Ники и остават още 8 см и зимния кош и става малък, а нямаме и 4 месеца. Дано устиска до месец май за летния кош.

# 290
Мерси, Соленка 😘 Стеримар-а прави чудеса 😇
8 см са си добре 😉 има място, до топлото време поне ще изкара. Моя хубостник след няколко дни става на 4 месеца, ама е дълъг като баща си (слава Богу, че аз съм миньон).

# 291
Здравейте мамита,  имам малко неприятен въпрос относно акото на бебо. От няколко дни е тъмно зелено с бели топченца (които преди имаше, но само че  цвета беше "горчица"), няма слуз.  Изхожда се веднъж дневно. На смесено хранене е като към кърмата добавям АМ (Лактана био),  което е повече от кърмата : 40кърма +110 АМ. Освен това му сложиха ротарикс и от тогава започна този зелен цват,  иначе си е нормално като консистенция. Не е настинал нито е боледувал,  нито колики е имал.  Възможно ли е да е от ротарикса или пък от АМ?!

Последна редакция: нд, 24 мар 2019, 20:23 от Iva_6

# 292
И моя бебо беше така преди месец някъде. Нито беше настинал, май и колики нямаше но акото му беше като зелено кремче. Ваксините още не му бяха сложени. Незнам от какво е, може нещо от нашата храна...
Аз да се оплача. Вчера бебо преживя първата си травма. Виня изцяло себе си. Беше в столчето на кола, каката буташе количката, набра се на дръжката и количката се обърна. Бебо не беше с колани и падна. Удари си нослето, веднага отидохме в спешното и се наложи снимка. За щастие няма счупено или пукнато. Каката не искаше цял ден да го приближи за да не го нарани, трябваше да бъде с колани, винаги му ги слагам, един път не ги сложих и  се случи Cry

# 293
  • Пловдив
Здравейте мамита,  имам малко неприятен въпрос относно акото на бебо. От няколко дни е тъмно зелено с бели топченца (които преди имаше, но само че  цвета беше "горчица"), няма слуз.  Изхожда се веднъж дневно. На смесено хранене е като към кърмата добавям АМ (Лактана био),  което е повече от кърмата : 40кърма +110 АМ. Освен това му сложиха ротарикс и от тогава започна този зелен цват,  иначе си е нормално като консистенция. Не е настинал нито е боледувал,  нито колики е имал.  Възможно ли е да е от ротарикса или пък от АМ?!

Чувала съм че е възможно да е от ротарикс

# 294
Iva_6, ротарикс е жива ваксина и се чисти в акото, възможно е да е това. Но да споделя, че и моето бебе така изведнъж получи много зелено ако и слуз, чак до разстройство, а не съм слагала тази ваксина.Три седмици се чудихме от какво е, водихме я по доктори. Само на кърма е. Мина с чай от шипка, но преди акото беше гладко, а сега има нещо като топчета и въженца. Един педиатър каза, че в 4 месец при някои бебета се наблюдава недостиг на ензима лактаза, който разгражда лактозата. Може и това да е, не разбрахме. Но говорих и с други мами с такъв проблем. При вас може и от АМ да е.

# 295
  • София
И моя бебо беше така преди месец някъде. Нито беше настинал, май и колики нямаше но акото му беше като зелено кремче. Ваксините още не му бяха сложени. Незнам от какво е, може нещо от нашата храна...
Аз да се оплача. Вчера бебо преживя първата си травма. Виня изцяло себе си. Беше в столчето на кола, каката буташе количката, набра се на дръжката и количката се обърна. Бебо не беше с колани и падна. Удари си нослето, веднага отидохме в спешното и се наложи снимка. За щастие няма счупено или пукнато. Каката не искаше цял ден да го приближи за да не го нарани, трябваше да бъде с колани, винаги му ги слагам, един път не ги сложих и  се случи Cry
Душичка! HeartHeartHeart

# 296
Сандра, много мъчно ми става като си представя Sad. Аз от време на време имам разни страхове да не я изпусна някъде Всичко е наред на снимката, нали?
При нас иначе положението със стомахчето се оправи и вече пак си се изхожда по няколко пъти и няма газове и неспокойно поведение. В събота ходихме набързо до един мол и за по-лесно взехме една лятна количка, която ни подариха. Много неестествено ми беше, едно ниско и открито..мънички са си още Heart.
Иначе за трети път се опитва да се смее с глас бебето, ама все съм сама и никой не успявя да види. Толкова е смешно как си поема въздух на пресекулки и аз се смея и на нея ѝ е още по-смешно GrinningНямам търпение да започне да го прави по-често Simple Smile

# 297
Сандра, ужасна случка, но важното е, че всичко е наред. Представям си и каката как се е травмирала, милата.
Аз слагам в столчето за кола в къщи да си играе с играчки, но преди няколко дни се беше изсулила на долу доста и от тогава слагам колани. Стават доста шавливи и силни, трябва вече много да внимаваме.
Ива, и на нас ни се е случвало, минава си. Просто я наблюдавай, може при вас да е от ваксината.
Лоли, много са сладки като вземат да се смеят с глас, ние го правим от доста време и направо се разтапям като я чуя така да се смее. Вземи я запиши на телефона, та да видят и другите, но скоро често ще се смее така.

# 298
  • Пловдив
Да се оплача и аз.Наистина трябва да бъдем изключително внимателни....Тази сутрин оставих Божидара в шезлонга и отидох до тоалетна...никога не съм я връзвала с коланите и ето ... заварих я на земята...добре че килима ни е мек и дебел...

# 299
Ох, Сандра, направо ме заболя 😢 аз също постоянно съм в ужас да не го изпусна или да се катурне някъде сам. Хубаво е, че нищо му няма на твоя юнак ❤, сигурно здравата си се изплашила. Наистина трябва да сме много внимателни. Аз като малка съм се преметнала от кошарата и съм паднала на паркета по глава. Нищо ми няма, но са си изкарали акълите нашите.
Моя малък от вчера се преобръща от гръб до странично положение и е на косъм да се преобърне изцяло. Днес поне 10 пъти го направи, включително на повивалника след къпането, което значи, че вече трябва постоянно да съм готова, че може да се изплъзне. Отделно, че от доста време насам се оттласква с крачетата и се плъзга с главата напред най-изненадващо. Повивалника го преместих, че ако се оттласне така, директно може да падне на земята от шкафа 😢

Общи условия

Активация на акаунт