Декемврийчета 2018 - тема 2

• 58 616
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Чолакова, както ти е казала Бюти товз е Захранване водено от Бебето /Детето.
Ако си чела по назад, коментирахме с мамите, че част от нас ще пробваме и този метод. Аз лично ще се опитам да е нещо средно между обикновеното захранване и това. Но не ми пречи да е по-бавно, защото се кърмим изцяло, а нямам намерение да спирам скоро, стига всичко да е ок.
Иначе къде гледаш тези клипчета, ще споделиш ли няколко. Благодаря!

# 541
Момичета, някой водил ли е бебчето на детски гастроентеролог? Можете ли да препоръчате някой или поне да ме насочите къде има такъв?
Sve, вие на какъв лекар ходихте за разстройството?

# 542
  • София
При нас след 5 дни ентерол без промяна заключиха че е заради зъбчето, което изби.  Засега така остават нещата. Но при нас изследванията бяха чисти. Преди няколко седмици обсъждаха в Бързи въпроси темата и че са рядкост лекарите, които не започват с АБКМ при всеки проблем. Но забравих името на жената, може да питаш там.

Еуфория, чета те и се чудя коя е по-голяма шматка. Аз ли една година чета грешно Чакалова, ти ли Чолакова 😂 Ти си, три пъти проверявах! 🤗

# 543
Ние сме ходили на гастроентеролог, при този, при който беше първия свободен час, прегледа я, каза че е ОК и почти нищо друго, да наблюдавам и толкоз. Така че не я препоръчвам. Има добри отзиви за Лазарова в Токуда и Куманова в Детско здраве, но нямаше скорошни часове, та не можахме да се вредим при тях, така че лични впечатления нямам, но при тях мислех да я водя, но се радвам, че не се наложи.

# 544
  • София
Хаха, Свее, абсолютно си права! Дано и тя ми прости, аз май винаги така си я пиша, прочела.. недочела 😂

Извинявам се!

# 545
Момичета, от около 2 седмици дърщеря ми при оригване повръща известно количество, обикновено не е много, но това за рефлукс ли говори? В повечето случаи върнатото е като пресечено мляко, тя по принцип си връщаше по малко, но само като улейче.
И още нещо, някъде две седмици след първия прием на Ротарикс акото и позеленя - беше такова няколко дни поред, след това се оправи, но един път е жълто, друг път е маслено зелено, не е рядко изобщо.
И за двете неща съм говорила с лекарката преди време, но според нея щом не повръща на фонтан не е проблем, а акото щом не е рядко или с кръв и слуз също не било проблем, според нея понеже млякото е  ХА, от него позеленявало, но пък не беше такова в началото.
Лекарката ще отсъства седмица и се чудя трябва ли да водя бебка на гастроентеролог или да чакам лекарката да се върне и да говоря с нея отново..

# 546
Apple, на мен на рефлукс ми прилича. И Лора понякога при оригване връща малко. За акото не знам ...
Sve, значи при вас си продължава разстройството и за сега сте на изчакване, така ли? А какво е АБКМ? Ох, вече не знам какво да правя, почвам да се чудя дали наистина е от гъбичките, все си мисля, че ако бяха те причината все щеше да има някакъв ефект от лекарството. Лошото е че идват почивни дни, ние мислим и да пътуваме ... Sad
Sunsunny2 - вие при кой сте ходили и къде (да знам да не попаднем и ние при него Simple Smile )

Последна редакция: ср, 24 апр 2019, 23:12 от gallia

# 547
  • София
Момичета, от около 2 седмици дърщеря ми при оригване повръща известно количество, обикновено не е много, но това за рефлукс ли говори? В повечето случаи върнатото е като пресечено мляко, тя по принцип си връщаше по малко, но само като улейче.
И още нещо, някъде две седмици след първия прием на Ротарикс акото и позеленя - беше такова няколко дни поред, след това се оправи, но един път е жълто, друг път е маслено зелено, не е рядко изобщо.
И за двете неща съм говорила с лекарката преди време, но според нея щом не повръща на фонтан не е проблем, а акото щом не е рядко или с кръв и слуз също не било проблем, според нея понеже млякото е  ХА, от него позеленявало, но пък не беше такова в началото.
Лекарката ще отсъства седмица и се чудя трябва ли да водя бебка на гастроентеролог или да чакам лекарката да се върне и да говоря с нея отново..

И при нас е така, но не го отчитам за проблем. И за отгоре и за отдолу. При баткото пак беше същото. Даже последната седмица е леко запечен. Днес му беше трети ден без акане, но успя да се напъне без дуфалак. Но е имало дни и с по 6 изхождания. Увеличавам капките Биогая и редуцирам/увеличавам сушените сливи според зависи за да го регулирам.
Ох от 2 дена съм със запушени млечни канали. Тъкмо оправя едната гърда и почва другата. Само лецитина оправя положението. А маймуната ако усети, че струята не е силна и не ще да суче и се запушва още повече. В резултат пак се кърмим прави. Писна ми вече. Щях да го отбия ако не очаквах до седмица да се тръшне от варицелата на батко му.

# 548
Галя, в Детско здраве бяхме, ама изобщо не се сещам име. Не че не я прегледа добре, ама изобщо не говореше тази жена, а аз искам да да знам с подробности.
Коси Боси, дано бързо ги отпушиш тез канали, че наистина е ужасно. Аз също мисля скоро да приключвам с кърменето и без това се дохранваме с АМ.

# 549
Не е хубаво човек да си прави планове, било то и за захранване на детето си 😁😁😁
Вчера бяхме на консултация и казах на педи, че кърмата ми доста намаля, че Лео иска да се храни на всеки час защото не му стига... препоръката и беше да не дохранвам с АМ защото има вероятност да се отбие от гърдата.По-добрия вариант бил да му давам зеленчуци и да продължим с кърменето.Еее съгласих се с нея.Мнооооого искам да се кърмим.
Вчера му направих пюре от морков, е с голям кеф яде.Тя докторката каза най-много 5 лъжички( малки,кафени) но той изяде повече от 5, с такова нетърпение чакаше да му подам лъжичката.
Вчера му направиха втората имунизация, не плака много, но определено крачето го боли, плаче дори когато го гушна и без да искам го пипна по крачето.
Мислех да поотложа с няколко дни захранването заради ваксината, но вчера след като яде моркова го накърмих, заспа в 21.30 и се събуди чак в 2.30 което си е цяло чудо, иначе се будеше през час, час и половина и спеше мн неспокойно.
Таааа късното ми захранване или захранване водено от бебето не се получи.
Важното е да си ни спокойни и нахранени дечицата😌
Еуфория, свалила съм си страхотно приложение на телефона.Pinterest се казва, има всякакви неща.Там гледам как се приготвят бебешки пюрета, за въпросното захранване също от там.Много е хубаво👌🏻

# 550
  • София
Чакалова, и аз имам приложението принтерест, ще разгледам! Много благодаря!

# 551
Имам въпрос към хранещите с АМ/от шише - колко мл давате на малчовците?  Наложи ми се да изляза и оставих 130 мл изцедени, но като че ли му е било малко, та да си сменя часовника Simple Smile

# 552
  • Пловдив
Имам въпрос към хранещите с АМ/от шише - колко мл давате на малчовците?  Наложи ми се да изляза и оставих 130 мл изцедени, но като че ли му е било малко, та да си сменя часовника Simple Smile

Аз давам 150мл (170 готов разтвор)

# 553
И аз правя така. 150 вода, но става 170 някъде. На смесено хранене сме вече. Не дохранвам след кърмене, защото след гърдата не иска шише. Сутрин кърмя два пъти. После цедя, за да поддържам лактацията. Но изцеждам минимални количества. Останалите хранения са адаптирано мляко.

# 554
И аз давам АМ в 150мл вода (Лора е на 5м), не знам колко става като сложа и млякото, явно към 170мл.

Общи условия

Активация на акаунт