Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? (Тема 4)

 • 46 352
 • 743
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 2 885
Напротив, на мен ще ми е полезно да чуя лични доводи, ако някой иска да сподели.

# 46
 • Мнения: 117
Аз имам три приятелки с папилома вирус.Едната още при първия си полов контакт на 17г. се е заразила.Всички говорим и учим децата си за предпазни мерки, но.... Личното ми мнение е,че в днешно време смяната на сексуалния партньор е много по-честа отколкото на времето и риска е много по-голям. Лошото е, че веднъж заразиш ли се не можеш да се излекуваш. А последствията могат да бъдат страшни.  Истината е ,  че по принцип тук сме подозрителни към всичко и навсякъде виждаме печалбарство и конспирация.

# 47
 • Мнения: 15 928
Аз не вярвам в коснпирации по въпроса на ваксините. Ваксините за ЧПВ не предпазват от всичките 15 ли бяха причинители. Тази у нас е срещу 2. Може да са най-честите, но рискът от ЧПВ, нуждата от предпазни средства и редовни изследвания остава. Освен това, в конспирации може да не вярвам, но вярвам в човешките грешки и пропуски. Накратко, като видя след още 10-ина години примерно, че има достатъчно статистика и ваксинираните момичета са ок, мога и да премисля. Дотогава, пас.

# 48
 • Мнения: 117
Разбира се,всеки има глава на раменете си и преценява как да постъпи с децата си. Както не харесвам прекалената агитация за нещо, така не харесвам и пълното отричане без дори човек да се е опитал да се запознае по- подробно. Мисля също и, че личния лекар тук играе голяма роля.

Към потребителката , която по-горе попита за мнение: Смятам, че ако имате доверие на личния си лекар се посъветвайте с него и така ще решите какво да правите.По принцип тази ваксина се препоръчва за момичета и жени, които все още не водят полов живот. Здравната каса я поема до навършване на 14г.

# 49
 • Sofia
 • Мнения: 2 411
Благодаря за темата!!! И аз като майка на 2 момичета бързам да досега присъединя!!!

# 50
 • Мнения: 813
Използвали сме какви ли не шампоани но нищо непомогна, докато непопаднах на един шампоан с чесън турски.Бяха ми го похвалили,че е много хубав и като ходихме до Турция купих един за проба.Пърхота изчезна.Намерих на същата марка за кожни проблеми и и взех .За сега този проблем го решихме.
Може ли снимка на шампоана?
Извинете, сега се върнах да прочета и го видях.

# 51
 • София
 • Мнения: 11 312
Аз да се оплача от моите кандидат пуберки.
Вчера виждам забележка за без домашно в ел.дневник по БЕЛ за едната.
Питам я защо е била без домашно, на което тя ми отговаря, че си е забравила тетрадката.
Добре, правя забележка, че е глупаво да прави такова лошо впечатление само защото не следи какво си взима и че учителката няма как логично да не си помисли, че не просто не го е написала. След това обаче поради някаква причина решавам да поискам тетрадката и да видя, че е написано и че наистина си е забравила тетрадката.
Последва няколко минути мълчание, след което признание, че реално не го е написала. Мислила, че го е написала, но се оказало, че се е заблудила. Тук вече не виках, просто попитах защо ме лъже. Ми щяла съм да се скарам. Добре, обяснявам и, че сега стана по-зле, какво очаква от мен при забележка без домашно, да я похваля или да не реагирам. Пак не получих отговор. Разрева се, не вечеря след което получих писмо с извинение в началото на писмото, но накрая с обвинение, че тя не била детето, което искам и не била отличничка и аз съм и нямала никакво доверие. Тоест в крайна сметка пак аз съм виновна.
Не мисля, че наказания в случая ще помогнат и наистина не знам какво да направя в този случай. Защото според мен тя няма да спре да ме лъже, просто ще почне да го прави по-добре...

# 52
 • Бургас
 • Мнения: 723
Айла...
аз давам примери - какво би направила тя ако някой обещае нещо на нея и после просто не го направи(в къщи сме си обяснили-нейно задължение е да ходи на училище и да се старае-без да сме крайни за оценки и тн.)
Аз също не викам в такива моменти-но съм крайно разочаровани го казвам на госпожицата.
Но аз наказвам,като най-голямото наказание е да забраня гости на приятелки в къщи и свободен достъп до компютър.
Правилно или не ...времето ще покаже.
Все си мисля,че ако не и "дам" малко време да помисли защо съм разстроена,няма и да регистрира проблем - и следващият път пак така Rolling Eyes

# 53
 • София
 • Мнения: 5 384
Добре е може би да се изясни , дали не е написано домашното защото я мързи... умишлено или наистина се е заблудила, може детето да даде смислено обяснение...например пише Домашно страница 34, но се чете като стр.31 , зле написано .....и детето вижда, че страница 31 е попълнена.... ( давам семпъл пример ) нещо такова да е станало Thinking
Второ, дали това се случва за сетен път... също има значение.. хубаво е и Г-жата да се включи с един лек въпрос към нея в удобен момент... ако детето е изпълнително по принцип и има чудесен отзив от Г-жата за него и самата Г-жа няма впечатление , че това с липсата домашното се случва и друг път, тогава не бих драматизирала за 1 домашно....
Но това че лъже, понеже се страхува от това да не й се скара майката... вече е по -притеснително....
Тук вече е акцента...... и трябва да се види , как , защо и какво ... зависи от дете, характер, отношения, други такива случаи има ли , няма ли .... и тук не мога да дам съвет без да знам подробности.... много е индивидуално, но е сигнал... пък и писмо с обвинение за липса на доверие... хъм...
Това е като немските портмонета- чудовища,,, дето си носят и си слагат писма и рисунки със страховете в тях,,, за това се сетих..

Последна редакция: ср, 20 фев 2019, 13:17 от Yangdze

# 54
 • Мнения: 18 452
Ако детето се справя по принцип, бих се скарала малко да внимава повече следващия път. Сигурно ще проверя няколко дена подред дали домашните са написани.
Много ясно, че ще излъже, за да не ѝ се карат. Тепърва ще послъгват за разни неща.
По-скоро някакви други неща я терзаят, съдейки от писмото. Може би прекалено големи очаквания от ваша страна, сравнения с други деца...

# 55
 • Мнения: 15 928
И аз не би се впрегнала много за такава лъжа. Кой не е лъгал, за да си спести конско или да излезе от сконфузна ситуация. Трябва да се покаже ясно, че е неприемливо, колко е важно доверието, но не бих вадила тежки изводи от случилото се. Известно време проверяване на домашните е добро “наказание” за загубеното доверие.

# 56
 • Мнения: 2 885
Известно време проверяване на домашните е добро “наказание” за загубеното доверие.
Съгласна!

# 57
 • София
 • Мнения: 5 708
...
По-скоро някакви други неща я терзаят, съдейки от писмото. Може би прекалено големи очаквания от ваша страна, сравнения с други деца...

Различни са децата, но моите специално са от "драм. кръжока". Стане ли напечено или им призлява, или ги заболява глава, или се просълзяват. Отмине ли бурята, се съвземат на секундата. Та реплики като: "Ти не ме обичаш", "Аз съм осиновена нали?", "Никоя майка не се държи толкова гадно" вече не би трябвало да ме впечатляват особено. Ама пусто още се връзвам.

# 58
 • Мнения: 28 360
Кой клас е детето?
В 5 клас доста от момичетата лъжат като дърти рецидивисти, в момента, в който се чувстват застрашени от наказание, особено свързано с компютър и телефон.

# 59
 • Мнения: 18 452
...
По-скоро някакви други неща я терзаят, съдейки от писмото. Може би прекалено големи очаквания от ваша страна, сравнения с други деца...

Различни са децата, но моите специално са от "драм. кръжока". Стане ли напечено или им призлява, или ги заболява глава, или се просълзяват. Отмине ли бурята, се съвземат на секундата. Та реплики като: "Ти не ме обичаш", "Аз съм осиновена нали?", "Никоя майка не се държи толкова гадно" вече не би трябвало да ме впечатляват особено. Ама пусто още се връзвам.
Права си! Аз отсъдих по моето. А и се впечатлих от писменото извинение.

Общи условия

Активация на акаунт