Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? (Тема 4)

• 50 886
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Бе кво ти пука. Еко, био, без топла вода на плажа се сменя чашката супер натурално и стерилно. Как се слага е друг въпрос.

# 541
Бе кво ти пука. Еко, био, без топла вода на плажа се сменя чашката супер натурално и стерилно. Как се слага е друг въпрос.
Не се ползва топла вода за чашката
Не се ползва топла вода при наличие на кръв,изобщо!
Майките,едно време,учеха дъщерите си как се запира бельо,изцапано с кръв!

Dazel,коментираш неща,от които нямаш представа, но можеш да се поинтересуваш,ако си малко любопитна и open minded .

# 542
  • Пловдив
Точно за чашката съм чела, че трябва хубаво да се измие като се сваля да се изпразни. Това тук, в темите на бг вама за чашките. И би трябвало да знаете, че при цикълъ се губят МИЛИЛИТРИ кръв. Ако не беше така да сме умрели от кръвозагуба. Другото е лигавица и всякви други гадости. Чудесно се пере бельо нацапано с мензис, на 60 градуса, без следа след това. Как и защо майките ви са прали със студена вода, не ми ясно.

# 543
Кръв не се пере с топла вода никога, остават петна.

# 544
dazel, не може да си чела,че чашката се мие задължително,защото не е вярно
и,освен това,средно колко часа прекарваш на плажа??-че то от там се тръгна-,,трагедията´´с цикъл на плаж!
чашката можеш да не я извадиш и 12 часа

# 545
  • при палмите и алигаторите,FL
 Ей това ми излезе на фейсбука rubylove.com, не съм разглеждала само го поствам тук. Излизаме и после ще ровя за коментари и повече подробности.

# 546
  • Пловдив
Кръв от рана може и да оставя петна. Менструална кръв се пере без следа с топла вода. Поне при мен се изпира. Аз нямам драми с цикъл на плаж. Говорим как да "спасим" децата. Не мога да си представя нищо, което ще стои 12 часа във влагалището ми. Категорично ми е в разрез с всякаква хигиена. Както и да го пъхна същото обратно само като го изпразня и го приплакна със студена вода или хич без вода. Няма начин. Колкото и да се рекламира, че този начин е супер стерилен. Ами доста време прекарваме на плаж. Комплексите са огромни и развлечения всякакви. Тоалетните са чисти и с топла вода. Но въпреки всичко за дете е неудобно. По нашите плажове пък абсурд!

# 547
  • FRANCE
Добре де, нали предлагаме идеи и мнения тук. Според някои тампона е по добре, други деца ще си седят на плажа или в квартирата. Нека всеки си решава. Да, и аз не съм убедена че 12 годишната девойка ще се престраши да си сложи чашката, но да ще и предложа. И да хигиената е супер важна, но и тампони и превръзки не се сменят с мръсни ръце.

# 548
отдавна си има тема за чашките-да не разводняваме тази, който иска си вярва на вярванията, има и други,които търсят алтернативи-всеки си знае за себе си
аз се обърнах към madame,защото знам,че ползва чашка
аз ползвам от 9 пълни години,така че не говоря наизуст

децата си не искам да ,,спасявам´´ от нищо- и без това са предпазени до късна възраст от повечето опитности,добити от мен още в първи клас

и още- много даже са уредени плажовете в Бг, и пак не разбирам на кое му казвате неудобно!?

# 549
  • Пловдив
Именно. Никога не сменям тампон без да съм измила добре ръцете. И никога не го държя повече от два часа. На втория ден той и не издаржа 2 часа. Та тази чашка не си представям как ще издържи 12 часа. Това не се ли препълва при обилен цикъл. И къде се задържа цялата менструална гадост с часове. Мини тампон по-може да влезе през химена, но чашката се поставя по специфичен начин. Дете как ще уцели тактиката ако не ползва редовно. Момиче в цикъл на море си е провалена ваканция отвсякъде. За съжаление. Каквото и да му предложите, ще му е криво и тъжно, дори и да не ви го признае.

# 550
А аз се мъча да си представя чашка по малка от минитампон... аз лично ползвам и двете, задръжки и негативно мнение нямам, но поставяне и вадене на тампон ми се струва по-лесно (а неправилно постановена чашка пропуска!)

# 551
Наистина ли при плуване в басейн около 1 час нищо не изтича без тампон?

# 552
А аз се мъча да си представя чашка по малка от минитампон... аз лично ползвам и двете, задръжки и негативно мнение нямам, но поставяне и вадене на тампон ми се струва по-лесно (а неправилно постановена чашка пропуска!)
а аз не ползвам тампони от едно ходене по спешност в АГ Варна ,преди 20тина години
дотогава си мислех,че скъсания конец е градска легенда Disappointed Relieved

# 553
Чак пък провалена ваканция. Аз почти не влизам във водата. За 7-8дена да вляза веднъж. Дъщеря ми преди не можех да я извадя. Сега сама забеляза, че не й се влиза толкова много. На минерален басейн п'о мога да се съглася, защото нито сауна може, нито басейн, няма пясък за игра, няма бийчбол и т.н.

# 554
Затова кончетата на тампоните се изпробват преди да се постави самият тампон.

Общи условия

Активация на акаунт