Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? (Тема 4)

• 51 853
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
За морето не е невъзможно. Стои с превръзка, преди да се къпе я маха, после пак слага. Майка ми така правеше със сестра ми. За себе си не помня Blush. За тренировките питайте треньорите какво се случва. Черен бански, тъмна хавлия...

# 526
За жените е доста по-лесно - съществуват софт тампони за плуване. Твърдят, че и повечето девствени момичета биха могли да ползват тампони, но аз не съм съвсем убеден в подобна възможност. Скоро очакваме включване и от нашата госпожица, но още отсега мнението и за тампоните се изразява само с една дума: абсурд!

# 527
Басейните за плуване са с доста студена вода, а и по време на тренировката мускулатурата се свива и разпуска. Затова предполагам, че при излизане няма изтичане изведнъж. Тампони не бих дала не само заради психическата причина при малко момиче, но и рискът от инфекции, нараняване. Не знам и аз, още нямаме опит в това.
Ако е за плаж, съм почти сигурна, че девойката ще си стои на пясъка.

# 528
Не виждам как ще се къпе в цикъл. Тампони не бих и дала, нито пък тя би сложила. Просто няма да се къпе, както много жени по света вк. и аз, ако ми е дошъл цикъл. Жалко е, но няма начин.

# 529
  • София
Моята е на 18. Тампони не е слагала и ми казва "абсурд да сложа".
За морето е голяма паника. Започва се едно броене и напасване на отпуските.

# 530
  • Пловдив
Аз се къпя с тампон. След като изляза от водата го сменям. И на басейн съм с тампон, не си представям бански с превръзка. То не е хигиенично. Това ако инцидентно отида накъде и съм в цикъл. За почивките си измествам цикъла с противозачатъчни, така че да не съм в цикъл. За дъщеря ми още не знам. И там има варианти да се отложи цикъла докато сме на почивка. За инцидентни случаи говоря, ако се случи. За сега още не е на дневен ред. Аз резервирам почивка още през януари. Абсурд да сметна коя кога ще е в цикъл, когато и дойде.

# 531
За дъщеря ми още не знам. И там има варианти да се отложи цикъла докато сме на почивка.

Как?

# 532
Т.е. зорлем разбиваш крехко хормонално равновесие!?

# 533
Dazel, точно защото си минала по този път, и точно защото и аз съм го минала- не мога да проумея как  дръзваш да се месиш на природата без страх.

# 534
  • FRANCE
Девойката е на 12 и 3 месеца и още няма цикъл. Дано не се случи на морето. Но нямам идея как бих и обяснила 'миличко това е съдбата на жените. Само за 5 дена веднъж годишно сме на море ама ти си стой на плажа и гледай другите'

# 535
  • Пловдив
За по-голяма намеса в природата от ин витро процедурите не се сещам. Но хайде сега да се откажем от това да имаме деца, защото природата така е решила. Достатъчно здравно грамотна съм, за да преценя кое може да навреди и кое не. Не страдам от излишна параноя. Не ме цитирайте, ще изтрия публикацииите.

# 536
Madame,доколкото си спомням,си благоразположена към чашките.
Аз ,лично се подготвям за чашки.
По- горе се спомена за често пиене на вода и ходене в тоалетна.
За жените преди 50 тина години само, имайки само парцалени и платнени превръзки,това е бил начина. Баба ми ми е разказвала. Но трябва внимание за детайла,да си усещаш тялото, което изключва прилагането при девойките ни.

# 537
  • Пловдив
Мен повече ме притеснява това, което се случва на повърхността на една превръзка в жегата на плажа, където и възможността за хигиена е затруднена. Повече ме притеснява една безсимптомно протекла инфекция, която може да увреди тръбите и това да се разбере, когато вече е твърде късно. Аз резервирам една голяма и дълга почивка още през януари. За този период, ако се наложи, знам какво да направя. А когато инцидентно тръгваме нанякъде, защото лятото не се спираме, просто няма да е в периоди на цикъла на дъщеря ми. Когато вече има цикъл.

# 538
  • FRANCE
Madame,доколкото си спомням,си благоразположена към чашките.
Аз ,лично се подготвям за чашки.
По- горе се спомена за често пиене на вода и ходене в тоалетна.
За жените преди 50 тина години само, имайки само парцалени и платнени превръзки,това е бил начина. Баба ми ми е разказвала. Но трябва внимание за детайла,да си усещаш тялото, което изключва прилагането при девойките ни.

Върл фен съм на чашките и съм приготвила една мини да чака Hands Plus1. Даже тъкмо се сетих да взема и една за племенницата та 15 а пък тя с майка и да решават дали ще я ползва 😊

# 539
Как се слагат чашки при девствени момичета? Има неразтегливи супер затворени химени, как става?

Общи условия

Активация на акаунт