Отговори
# 255
Кики давам на Никол Нестле Джуниър за над 1 годинка. Много го харесва.

# 256
Много мерси момичета,знам си аз че ще ми помогнете.  bouquet
А памперсите щом ги има в София,трябва и в Стара Загора да има,а най-важното е че по морето продават,за там ни трябват Wink
Кроче,киселото мляко задължително Laughing,как няма,но ще взема и формула,за да има.Интересно ми е дали ще хареса българското,че тукашното всичкото е сладникаво.

# 257
  • Mediterraneo
Кики, аз отдавна съм шах и мат с АМ. Пробвахме всички възможни марки- нъцки! Нищо не харесва госпойцата  Crossing Arms. И минах на прясно мляко. Пие си го с кеф, докато киселото го иска само с лъжичка, колкото и да е разредено. Но по наблюдения- Нестле Джуниър май най- се услажда на дребчовците  Thinking

# 258
Кики, аз така я мерих Т, но вече не минава номера. Не стои мирна, вади термометъра ooooh!и просто водим една безрезултатна борба.
Мисля, че донякъде овлядях ситуацията. Снощи я "назобих" и сега поне е без Т.

Станислава пие Нестле Джуниър.

# 259
Здравейте и от нас, аз съм просто затрупана от работа, та успявам само да прочета, следя положението с Фипо и с другите болни, бързо да оздравяват!
Теа е още с разстройство от вируса, който изкара преди 2 седмици, не мога да се справя и не знам какво да правя, много закъсняхме със захранването с млечни.
Катка, Т меря с дигитален под мишницата, като я увещавам, че не боли. В Дто много плачка.
Строшиха ми се пръстите от бързане, ари чао!

# 260
  • Му Кинд Оф Плаце
Ми да дам отчет. Фелипе е добре, само дето явно влиза у пубертета и е много особен: трудно яде (разбирай иска прав и в движение), крив е, залита като ходи, такива неща, но не знае, че майка му му готви ответен удар - преглед за очите, щото си има кьорави родители и рода, пък и много се блъска в разни странични предмети.
и да питам за гънките-ако има разнородие в гънките, знак ли е за проблем? За еднаквите гънки знам, че няма връзка, ама за различните  Thinking Вече явно съм се втелила да не пропусна седмица без контакт с медицински лица  ooooh! ooooh!

# 261
  • София
Привет, момичета  Mr. Green

Радвам се да прочета хубави новини за оздравелите, а на болните пожелавам бързо оздравяване.

Калина, различните гънки, както и симетричните не са признак за нищо. Може да са две еднакво изкривени  Wink Тичай са при дофтора. Не, серизоно. На Любака са различни, но всичко му е ОК със ставите. За АБ, Феъри е казала и моето мнение
Мдаа...и на мен прегледите са ми хоби, вече.

Ние бяхме на вилата, лек екшън с колата, леки притеснения около кучето, но всичко е ОК. Надявам се скоро да има обхват на гсм-ите там, защото колкото и да ви е чудно, там е ужасно диво и добре, че има ток.
Днес на реката бях нападната от една пеперуда, която едвам изгоних да не ми каца на дясната ръка. В началото се радвах, но след 15 мин реших, че сигурно иска да снесе гъсеници в/у мен и я изгоних. Оказа се, че днес Любака навършва 1г3м, но не мога да открия символиката в случката.

Пък да ви попитам, че съм притеснена, вашите деца как са със споделянето на играчките? Моето е много серт и нищо не си дава. Голяяям проблем ми е. Отделно, че вече не реагира на не и започва да се тръшка и мята разни неща.

# 262
Хи хи, Диана, добре дошла в отбора  Mr. Green Момчил се инати като магаре на мост, когато реша да му прекъсна творческия бяг към дадено нещо....
А за играчките е ясно - моите са си мои, а чуждите са общи... Mr. Green

# 263
  • Mediterraneo
Хихихи, Дианка, ами как да откриеш символика, като Любака навършва година и 2 месеца, а не три  Mr. Green ТБърсила си не там, където трябва  Naughty

Тази нощ дъщеря ми кърти мивки! Вдигна 39.5 Т. Откачих, така да мразя високите й температури, които явно са й слабост и си ги вдига редовно. Има хора, които въобще не вдигат, мамка му, тя защо не е от тях  Crossing Arms  Ама се успокоявам, че й работи имунната система  Grinning Слава Богу, спадна след Нурофена и малко мокро обтриване  Praynig И тази сутрин това ти ми дете като се събуди с нови сили и озверяло от глад- три дни на диета заради разстройството, остърга му се всичко. Сега не е акала от снощи, вече повече от 12 часа, че да видим. Ще посетим и педката, няма как...

# 264
  • Пловдив
Приветче!

Хайде вече стига болнички Praynig Измъчиха се много дечицата, пък и мамите...

Да допълня и аз за АБ да довършим картинката ототоксичността е характерен страничен ефект на всички аминогликозидни АБ - гентамицин, амикацин, канамицин, неомицин, тобрамицин, стрептомицин. Познавам хора с увреждане на слуха, което е станало на много ранен етап  от развитието разбирайте пълна глухота , както и такива с по-късна проява, изразена в прогресивно отслабване на звука, започнало към 15г възраст. Така, че трябва да се внимава, безразборното изписване за мен е проява на лекарска некомпетентност. НО, не бива и да се изпада в паника, естествено. Токсичността на тази група АБ е дозозависима, т.е. уврежданията най-често настъпват при продължително лечение и използване на високи дози, както и при наличие на бъбречни заболявания, тъй като това води до намалено екскретиране на лекарството и натрупване в организма. Понякога обаче се налага да се използват, и не че лекарите не знаят за тази токсичност то това е един от най-често задаваните въпроси на изпит по фармакология за съжаление в БГ масово и безотговорно се изписват АБ един от друг по--широкоспектърни и от най-нова генерация, което е абсурдно, при положение че има и по "простичък" лек за някои болести. В свтовен мащаб се цели ограничаване употребата на АБ, в САЩ например се иска разрешение от шефа на болницата, за да се изпише рецепта с АБ, а в Унгария видях с очите си тази процедура за добре известния на всички ципрофлоксацин. Дано не съм ви отегчила много а само мъничко Mr. Green и дано съм била полезна поне на един.

В събота си организирахме екскурзийка до Копривщица, чудно е за тези които не са били направо е задължително. Преско изобщо не спа през деня, голямо вълнение...

Калина, а как ще разберат дали детенце има проблем с очичките newsm78

Катка, аз вече станах спец по Т, меря на око, или по скоро на устни. Изобщо не дава да му сложа термометъра под мишница, за Д да не говорим. Ако преценя че много гори, което разбира се е доста условно давам Панадол, а ако ми се струва умерено висока и детенцето не е много неспокойно, просто чакам и наблюдавам.

Хайде лек и безавариен ден на всички, да няма падания, охлузвания, ухапвания и други страшилища за майки Hug

# 265
  • София
Оф, тези температури...
Аз сега по един проект от работата чета за Ибупрофен и за Парацетамол и се начетох на какви ли не работи - не смятам да ви казвам изобщо, но реших, че ако съм достатъчно смела, следващия път когато Ема вдигне Т, пупупу да не викам дявола, ще се опитам да я сваля по естествен начин, ако е под 39.5. Всички знаем, че чрез Т организма се бори срещу инфекцията/болестта и е добре да се остави наистина то да се пребори, и да не се товари излишно невръстното черно дробче на бебоците. Въпреки че много добре го разбирам това, едва ли ще съм достатъчно смела.

Айде всички бебоци да оздравяват!

АЗ в събота подстригах на Ема бретона. Сега изглежда толкова голяма.
Ето снимка на голямото ми момиче, с ризка.

Последна редакция: пн, 10 юли 2006, 13:54 от Гуш

# 266
Бисерина, благодаря за инфото ти имаш медицинско образование или? и друг път съм те заподозряла
Гуш, Теа като вдигна високата Т, с колко и от двете я наблъскахме Sad

Да си похваля чавето, че яде с вилица, направо ме шашна - онзи ден четох в темата на Малейна в Кърмаческия разни мнения как децата по-добре се справяли с вилицата, отколкото с лъжицата и си викам - дай да пробваме - и без това яде само картофи заради разстройството - сварих цели картофи, нарязах на малки парченца - макс 1 на 1 см, връчихме й една вилица - и като почна това ми ти даде да си ги боцка и да си цели устата, щях да падна. Омете чинията без кандърми и искаше още. Явно наистина така го възприема и като игра - гоненето и боцкането на малките парченца в чинията - ами показа, че може и да не е злояда.
Имаме и  снимков мат`риал, ама по-късно.

офф - видяхте ли проверката правопис долу вдясно, преди да пуснеш постинга? Ще падна ooooh!

# 267
  • София
.....Гуш, Теа като вдигна високата Т, с колко и от двете я наблъскахме

И аз така  Cry

Браво на Теа за добрите обноски на масата...културна е, нали мама е културоложка  Wink

# 268
  • Пловдив
Бисерина, благодаря за инфото ти имаш медицинско образование или? и друг път съм те заподозряла

По-точно фармацевтично. На разположение съм при нужда!

Гуш, голяма мома си отглеждаш в къщи, да ти е жива и здрава!

След пръстите и ний най-тачим вилицата. Кога сам, кога аз му давам, но това дето с лъжица не минава, вилицата го вкарва право в целта Grinning

Сетих се че на предишната страница ставаше дума за играчките и за желанието на децата да ги споделят с други деца. Миналата седмица на една среща с педагог от Пловдивския университет стана въпрос точно за това, много родители питаха дали трябва да възпитаваме от сега децата да дават вещите си, по-точно играчките си, особено ако това е против техните желания. Жената обясни, че играчките на детето са продължение на неговия АЗ, доколкото то може да се осъзнае като личност и не бива да се опитваме да му  ги отнемаме, камо ли да ги дадем на друго дете пред очите му...Тя направи следното сравнение: "Играчките са за детето това, което е мъжът за жената. Е, бихте ли дали назаем вашия мъж на друга жена да си поиграе с него" Wink

# 269
Тя направи следното сравнение: "Играчките са за детето това, което е мъжът за жената. Е, бихте ли дали назаем вашия мъж на друга жена да си поиграе с него" Wink
Бисерина, това сравнение ме уби!  Joy много е сладко! а каза ли тази жена откога е подходящо да се приучва детето да си дели играчките все пак?

Мартеа, Дианка, аз все се каня, но нали не остава време...  Embarassed да ви кажа, че давах успешно на Марти свинско и риба (и двете във връзка с анемията). няколко пъти му давам и лъжичка-две таратор (много му харесва  Grinning) и следя за реакции, но засега не знам категорично дали понася млякото. и доматки си хапва.

аз повечето пъти устисквам да позволя на Марти сам да си свали Т, освен онзи път зимата, когато качи почти 40 градуса и косата ми се изправи. много съм ЗА този подход!

Общи условия

Активация на акаунт