Отговори
# 270
  • Mediterraneo
Гуш, Ема е наистина голямо момиче  Heart Eyes
А ти все пак няма ли да споменеш какво си прочела за Нурофена и Парацетамола?! Не за да плашиш, а да имаме като инфо...

# 271
  • Пловдив
[
Бисерина, това сравнение ме уби!  Joy много е сладко! а каза ли тази жена откога е подходящо да се приучва детето да си дели играчките все пак?

Каза, че е хубаво като ходим на гости да вземаме една-две играчки на детето, които то ще размени с другото дете за негови играчки. Така- дай ми да ти дам Grinning Предполагам, че за всяко дете моментът на споделяне на играчките настъпва по различно време. Онзи ден в градинката едно момиченце на 1г и 8м беше готово да пълни кофичката с моя помощ, но когато Преско поиска и той да бърка вътре, тя се развика...Докато друго детенце на 1,5г му даваше своите топки без майката да го насърчава, после Преско ги хвърляше, баткото пак ги носеше и така много сладко си играха.

# 272
  • София
Гуш, Ема е наистина голямо момиче  Heart Eyes
А ти все пак няма ли да споменеш какво си прочела за Нурофена и Парацетамола?! Не за да плашиш, а да имаме като инфо...

анализа немога да ви покажа, но ето една статия...има и други

GENERAL
Parents overdose sick children
CATHY O'LEARY
380 words
7 April 2006
The West Australian
METRO
5
English
(c) 2006, West Australian Newspapers Limited
Researcher warns that the fight to keep a sick child's temperature down might do more harm than good

(FOLLOWING STANDFIRST IN COUNTRY EDITION) Researcher warns that fight to keep sick child's temperature down might do more harm than good

An alarming one-third of Australian parents are accidentally overdosing their children by doubling up on common over-the-counter pain-killers such as Panadol and Nurofen.

As a result many children are being put at risk of internal bleeding and even liver damage.

Australia's first large-scale study of how parents manage fever in children shows many adults do not understand how pain-relievers work or when they should be used.

Researchers from the Queensland University of Technology said many parents overdosed their children with paracetamol, ibuprofen or sometimes both.

Nursing researcher Anne Walsh, who has reviewed 24 years of worldwide research, said mismanagement of fever was a universal trend. While little had changed in what parents seemed to know about fever, there was a worrying new trend of alternating different types of medication.

"A lot of parents are now being advised to give their children paracetamol and then follow up with some ibuprofen maybe two hours later," she said.

"The concern is that there has been no research into the effects of dosing children with these two drugs. The side-effects of ibuprofen alone can include stomach bleeding and stomach upset if not taken with food." The PhD researcher said 95 per cent of parents administered medications to manage temperatures but in many cases it was not necessary and could even make recovery from illness longer.

She said few parents seemed to realise temperatures of up to 40C can be beneficial in helping the body fight bacteria and viruses.

"When you fight temperature, the body will raise it again and again until the bacteria or viral levels have dropped sufficiently," Ms Walsh said.

"I'm not saying parents should ignore symptoms when their children are sick but it would be better to focus on their wellbeing rather than their temperature.

"Medication only needs to be administered if a temperature is around 39.5C or higher or if a child is irritable, miserable or appears to be in pain."

Последна редакция: пн, 10 юли 2006, 13:29 от Гуш

# 273
  • София
Димана, грешка на езика Wink Бързо да се оправяш!

Гуш, Ема наистина много е порастнала. Прическата й е страхотна Simple Smile

Бисерина,
мерси за ползното инфо за АБ и споделянето на играчките.  bouquet

Малейна, поздравления, все така да е Марти!!! Hug

Днес купих кожени сандалки Чипо на Любака. Прежалих 27лв и ги взех. Безумни цени са просто...но пък са точно такива, каквито търсех Simple Smile

# 274
  • Mediterraneo
Гуш, мерси. Явно инглишът ми е достатъчен да се справя горе- долу с нещо подобно  Grinning
Честити сандалетки на Любачето.

# 275
  • София
ама и аз можеше поне частта в червено да преведа - Парацетамола и Ибупрофена не са изследвани върху деца - дават се като на възрастни, като дозата е изчислена на килограм тегло.

# 276
  • Mediterraneo
Аз най- вече него преведох 1 към 1, другото малко в общи линии, но всичко ми е ясно. 10Х

# 277
Здравейте милички  Hug !
Аз само да се похваля че взех и двата изпита с 6 и съм много горда със себе си и сега остана само дипломната работа и ще съм магистър  Heart Eyes
А моето малко съкровище много добре се е държало- вчера я гледа баба и, а днеска татито и да ги похваля и те са се справили страхотно!Е Теа е хапвала основно мляко /че най-лесно /но пък е стигнала до 240 мл., което си е РЕКОРД!:))))Милата ми тя! Heart Eyes А татито даже успял да и даде каша!Браво на моите хора! Hug Пък аз толкова да се съмнявам! Whistling Сега ще бягам че татито дава зор да се прибираме в нашето си къщи Simple Smile
Гушнете децата от мен! Hug Hug Hug

# 278
Мами, какво става със Сиска? От вчера не е влизала, а Дени беше с повръщане. дано всичко е наред!

Голямо дете е вече Емичка Simple Smile

# 279
Ania, благодаря за загрижеността за нас  bouquet

При нас е много зле положението. Дени повръща и ака на всеки 1-2 часа, вдига Т ей-така без нищо и после сама си спада. Вече 2 дни не е ял абсолютно нищо. 2-3 лъжички оризова каша и 1 бисквита за 2 дни, но те не се задържат изобщо в организма му. Жаден е, иска вода и да суче, но му давам съвсем по малко, и въпреки това пак повръща всичко. Слагам свещички за повръщането, пие Ентерол, ORS200, за сега без ефект. Тази сутрин аз събудих в същото положение като неговото - не мога да стана от леглото, лошо ми е, повръщам. Сутринта майка дежури при нас, да не направя пакост с детето, а сега баща ми е тук. Единственото хубаво в цялата ситуация е, че поне и двамата с Дени сме много зле, по цял ден спим и не можем да се надигнем от леглото. А той, милия прилича на кукла - пребледнял, отпуснат, главичката все полага някъде...
Днес педката даде зор да ни вкарат в болницата на системи, но като се сетя последния кошмарен престой там, успях да издействам отсрочка до утре. Ако няма подобрение - отиваме при хлебарките на системи. Това, на фона на лошото положение в което сме и двамата, май не е чак толкова лоша идея. Днес повърнахме и двамата пред лекарския кабинет - умрях от срам EmbarassedДобре, че си носех найлоново пликче за тази цел, след като вчера Дени свърши тая работа в едно такси върху баща си..Детето има избил кътник, та той може би допълнително е влошил нещата.
Педката днес спомена да ни изпише Гентамицин, ама вие нали ми промихте мозъка тия дни за него, та веднага отказах.
Това е при нас Sad Стискайте ни палци, че ми се плаче като се сетя за хлебарките в болницата и как ни лазеха по цяла нощ Rolling Eyes

# 280
Ех, Сиска, защо така при вас...обикновено повръщането първо отминава и остава разстройството...А смекта дали може да пие,не знам от колко години е разрешена, на мен много бързо ми действа...нека някой от вашите пита в аптеката за този рехидрин, преди го е имало...той доставя солите, които се губят при повръщане и диария...А за болницата, в здравния форум бях чела, че могат да сложат система в такива случаи и без да те задържат в болница, не знам дали е вярно...
Ох, затова ме е страх да си дойда в Бг лятото сама  с детето и все още го мисля - от пусти болести, а живея в малък град, спешната помощ е в окаяно положение (всъщност ни сме почти съседки, Сиска, аз съм от Мездра).

# 281
  • София
Сиска, пожелавам ви бързо оздравяване и на двамата

# 282
  • Му Кинд Оф Плаце
Ами, Бисерина, всички твърдят, че до 2 години много неща при очите са коригируеми, разширяват зениците и правят преглед с компютъра (забравих името на машината  ooooh!). При нас моите родители, аз и Николай имаме силен астигматизъм, което допълва чара ни  Mr. Green, знам, че астигматизмът не е лечим, но за сметка на това е наследствен и ако има възможност за корекция чрез очила и се налага, по-добре, отколкото да обира всички ъгли на стени и да познава хората като му дойдат на 2 метра пред погледа, а това са фактите при Фелипе
Сиска, Димана, бързо оздравяване, че е голям зор. А тоя гентамицин го хакат за щяло и нещяло. Днес баба ми сподели как са лекували баща ми на 3 години от ангина-пеницилин през 4 часа и аспирин на всеки 3 часа и не можа да повярва, че за ангина не се предписва задължително антибиотик. Та, все пак, има напредък. Аз съм също от АБ поколението и всяка кихка и сополка си пиех антибиотици като добър ден-редувахме ги-амопен, доксациклин, пеницилин и обратно  Mr. Green

ПП. Бисерина, два бързи въпроса-колко време действа антибиограмата и защо широкоспектърните антибиотици не са по-добри, оттам кои не са широкоспектърни, гореизброените от мен ли?

Embarassed EmbarassedВъй, аз те питах тема за дисертация, не ми отговаряй просторно  Peace

# 283
Относно играчките забелязвам една наклонност у Михаела, която много ми харесва и искрено се надявам да задълбоча, а не да убия без да искам в зародиш- много е така да се каже, щедра Grinning
Като й кажеш "дай еди какво си" и тя дава.
сега е на фаза да дава храна. ако яде нещо и й кажеш "Мише дай на мама/тате/баба/детето" тя веднага протяга ръце да те нахрани.
И освен това от известно време като държи нещо и ти й дадеш друго, тя ти връща първото. Не иска да го оставя на земята, трябва задължително да ти го даде. Като яде солети например и аз й дам втора, тя първата ако не я е изяла, ми я връща Laughing Много й се радвам.
Миналата седмица в парка хвана лопатката на едно детенце, по-голямо от нея, някъде на 2 и половина и то направо толкова яростно й я издърпа от ръцете Confused На мен ми стана много мъчно и ми се доплака. Знам, че това е напълно нормално за децата и почти всички минават през този етап, но пак ми докривя Confused
Иначе и тя вилицата я ползва по предназначение Mr. Green Вечер храни някого задължително, сяда ни в скута и започва да боде и да ни го пъха в устата, голяма забава е, обаче изобщо не чака да сдъвчеш храната Joy

Да ви кажа по повод на антибиотиците, така и така сме ги почнали, понеже покрай гентамицина на Калина у дома го чепкахме този въпрос, че тетрациклинът пък е много опасен за зъбите, а доксициклинът-за червата. Да си знаете Wink

# 284
  • Mediterraneo
Сиска, прегръщам те, да се оправяш бързо, че наистина е ужасно  Hug

Fairy, дано Мишето си остане такава дащна  Grinning, в смисъл, да  прескочи егоистичния период! Че нашият май вече започна и се проявява с пълна сила  Confused Ако е в настроение, може да й се откъсне от сърцето някое парченце недоизядена солета примерно, но играчка-  Stop Ужасна е на моменти просто и понякога потъвам в земята от неудобство...

На Силия пък днес й изписаха ампула Гентамицин за през устата. Така действала на не знам кви си бактерии и бля- бля. Дали да дам  Thinking Говорим за количство една трета от 1 мг... М?! Мненията ви?

Общи условия

Активация на акаунт