Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 17

• 102 963
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Лозови сарми

Оригинална баска торта.
Уникална я приготвих, честно, и с емблемата на баските, това е стилизиран кръст на живота и е много вкусна, пълна е с крем и е втора под ред, щото първата отиде на земята, когато я обръщах я изтърсих долу, разпльока се , разказа ми се играта и  как не умрях не знам,   Mr. Green такава случка ми се случи за първи път, излагация  пълна, но нали съм си амбициозна и нетраеща, и неприемаща думата "не" я започнах вед-на-га отначало, стана.  Посред нощите я правих.  Mr. Green

Разкошната гъбена супа на Пепи.   Hug chef
Пепи , благодаря, няма такова удоволствие. Моите  ми я изядоха и днес си купих отново гъби, но нямам манатарки, щото свършиха, моите бяха сушени, и ще я приготвя само с печурки, няма да има грешка. След моята разкошна "Веганска супа", която вече я приготвям само със сметана, щото соевото мляко е извор на ГМО, тази става най-любима

И един флан с шунка и картофи, но не ми хареса, щото му е много шунката и бекона

# 631
  • Fort Worth, TX
Марче, мисля че трябва да ми дойдеш скоро на гости.Ти ще ме учиш на твоите гозби аз ще ти  приготвям питието.
От мен днес гуакамоле  ориз с гъби и отново мръвчици.Моя ги пожела отново в тортиля.За закуска нашите си палачинки, ама не стигнахме до снимката.Аз вадя готова те лапат.

# 632
Даре, мерси Hug, ето рецептата за соления кейк!
Скрит текст:
Продукти
200 гр брашно, 150 мл прясно мляко, 100 мл олио, щипка сол, три яйца, бакпулвер, сирене/кашкавал/ементал, каквото обичате може и смесено на око или само сиренце, пак го слагам на око в зависимост от това колко е солено.
Приготвяне
Яйцата се разбиват с прясното мляко и олиото, отделно се смесват брашното, бакпулвера, щипката сол и сиренето! Прибавят се към яйцата и се разбърква до хомогенна смес! Пека в силиконова форма до зачервяване в предварително загрята на 180 градуса фурна!При точно спазване на пропорциите кексът винаги става чудесен!

# 633
Искам да помоля marchеva14 за рецептата на баската торта. Много обичам неща с крем, а това изглежда точно по вкуса ми! Simple Smile

# 634
  • София
Самоса.

# 635

Турски толумбички с грис

# 636
  • София
Искам да помоля marchеva14 за рецептата на баската торта. Много обичам неща с крем, а това изглежда точно по вкуса ми! Simple Smile
Разбира се, че изобщо не е задължителна украсата отгоре

https://recepti.gotvach.bg/r-119573-Баска_торта_с_крем_ванилия

# 637

Шницел от свинско месо и...мързеливи соленки

За рецептите на marcheva (не че някой ме е питал,но да споделя)
Скрит текст:
на таблета съм си оставила отворен таб-а с "рецептите на Марчева в Готвача" и веднага виждам новите публикувани от майсторката 🌸😘,не мож' избяга.

# 638
Марчева, аз гъби не обичам много-много, но на тази крем супа  не устоявам Simple Smile естествено, с манатарки и пачи крак е по-ароматна, но и само с печурки  става. Радвам се, че си я открила Simple Smile Баската ти торта е мечта - толкова крем има в нея Yum
Дени, 'що са ти мързеливи соленките?
Поли, много весела торта Simple Smile
Тайна, на тези самоса се каня от години... и все не ги захващам, май брашното беше странно?!
velvet*, чудесен загар има това агнешко!

Супа топчета http://pep-4o.blogspot.com/2009/12/blog-post_29.html  от вчера

и пържени филии

# 639
  • София
.....................
За рецептите на marcheva (не че някой ме е питал,но да споделя)
Скрит текст:
на таблета съм си оставила отворен таб-а с "рецептите на Марчева в Готвача" и веднага виждам новите публикувани от майсторката 🌸😘,не мож' избяга.
Скрит текст:
Дени, ти ме ласкаеш, благодаря. Чак толкова не са, елементарни са в повечето случаи, домакинска история и малко занимавка.

# 640
Десерта за днес: „Еклер на метър”

# 641
  • София

Тайна, на тези самоса се каня от години... и все не ги захващам, май брашното беше странно?!

Пеп, брашното е нормално, тестото се замесва малко по-така, първо мазнината се слага и се обърква добре с брашното, да стане на трохи и после вече се замесва с водата.Така не лепне и става хрупкаво при пържене.Аз, както винаги, слагам кайма за плънка.Днес добавих варени картофи към каймата,изядоха се, но ми казаха да не слагам повече.

https://youtu.be/n5F4ysfl_5k

# 642
ухх да, обърках ги с едни други, където трябваше брашно тапиока. С кайма звучи добре, ще пробвам Simple Smile

Панираната си коприва да покажа Simple Smile отнесох се  да бера, за кюфтета отделих и чак си замразих . https://pep-4o.blogspot.com/2019/04/blog-post.html

# 643
Ето го и моето шоко брауни. Получи се уникално вкусно, а е и много лесно- забърках го за 5 минути и 20 минути пекох. Отвътре е с течен шоколад и лешници 😋

# 644
  • Fort Worth, TX
При нас днес класика в жанра.Пилешка супа, кюфтета,картофи и салата.

Общи условия

Активация на акаунт