София, жк Младост - тема 31

• 67 554
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Дами, моля ви да препоръчате джипи в поликлиниката в Младост 3.
Решила съм да сменям мойта, която е в София Мед и ми е далече.
Предварително много благодаря!

Молбата ми е, ако не в поликлиниката, то поне в района на Младост препоръчайте джи пи.
Юни месец и декември са възможностите за смяната им, та съм се разбързала.

Скрит текст:
Знаете ли къде дугаде във форума има по-голяма вероятност да ми отговорят?

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 09:04 от bubanka

# 181
Пит, по-скоро търси кой приема пациенти, че повечето са със запълнен капацитет и отказват.
Успех!

# 182
  • София
Пит, др. Петрова, в 25та ако можеш да я изтърпиш. Като цяло не е зле, мен ми идваше в повече на моменти. Но иначе преглежда със записан час, който горе долу се спазва.

# 183
Пит, по-скоро търси кой приема пациенти, че повечето са със запълнен капацитет и отказват.
Между другото вече зададох въпрос в сайта на НЗОК и ми отговориха, че лекар няма право да откаже да приеме нов пациент. Нямало такова нещо като запълнен капацитет.
Намерих цял раздел за здравни заведения и специалисти във форума. Blush

Скрит текст:
"Уважаема г-жо,
Като здравноосигурено лице,  Вие имате право да извършите смяна на общопрактикуващия (личния лекар) в нормативно установените срокове през м. юни и м.декември.
...............
В законодателството липсва норма, по силата на която общопрактикуващ лекар да откаже вписване в пациентската си листа на здравноосигурени лица, които са го избрали.
При  отказ на общопрактикуващ лекар да Ви впише в пациентската си листа, обърнете се за съдействие към районната здравноосигурителна каса (РЗОК), с която той има сключен договор. (Ако става дума за РЗОК София - 1408 София, ул. “Енос” № 10, вх. Б.) "

Благодаря за отговорите!

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 09:43 от Пит

# 184
Обаче е факт, че отказват. И като ти каже, че не може да те вземе, насила ли ще го накараш?

# 185
  • София
Отказват. Аз преди две години уж се бях уговорила устно, че ще ни поеме една педиатърка. Обаждам се ден преди изписването от болницата, за да дойде за задължителното посещение при новородено и тя ми казва, че аз трябва да отида до кабинета. Вика:приберете се, поспете и елате в понеделник. Ама че ще влача новородено през февруари по поликлиники, че аз самата имам куп въпроси, кой се интересува. Бях в пълен шах, едва намерих педиатър,който да ни поеме. Че мъжът ми ходи да го моли, че и връзки използва.

# 186
Нямам думи просто ...

Обаче е факт, че отказват. И като ти каже, че не може да те вземе, насила ли ще го накараш?
Ами ще си търся друг, това е ясно.
Но може би е добре да се знае, че принципно нямат право да откажат, а ние имаме право да се оплачем.
Между другото аз бях абсолютно убедена, че официално има токова нещо като запълнен капацитет и въпросът ми към касата беше къде да търся списък с джипита, приемащи нови пациенти, та да се ориентирам за района на Младост.

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 10:26 от Пит

# 187
10-на педиатри ОПЛ-та обиколих лично в 4 различни клиники да моля да ни запишат и само една се съгласи, като каза, че записва само деца. До някъде разбирам и оправдавам,че отказват, защото попаднах на една, която никой не връща, но имаше 15 човека опашка пред кабинета, половината кашлящи - ами отказах се Simple Smile
Истината е, че Младост е голям комплекс  с доста живущи, но клиники, детски и училища не са отваряли от както е построена и 4-та част (не броя частните). За сметка на това комплекса се е разрастнал поне 50% отгоре, да не кажа двойно.

# 188
  • София
Не искам да звуча черногледо, но то лекари няма, вие избор искате...

Flushed

# 189
10-на педиатри ОПЛ-та обиколих лично в 4 различни клиники да моля да ни запишат и само една се съгласи, като каза, че записва само деца. До някъде разбирам и оправдавам,че отказват, защото попаднах на една, която никой не връща, но имаше 15 човека опашка пред кабинета, половината кашлящи - ами отказах се Simple Smile
Истината е, че Младост е голям комплекс  с доста живущи, но клиники, детски и училища не са отваряли от както е построена и 4-та част (не броя частните). За сметка на това комплекса се е разрастнал поне 50% отгоре, да не кажа двойно.

Сакън .... отвориха сграда 2 на Одз 76 ... миналата година приеха куцо, къораво и сакато. Тази година с нулев прием за набор 2016 и 2017

# 190
Здравейте,
Отзиви за школа Давинчи, Математика без граници?
Обаждах се по телефона,казаха да им пиша на имейла,писах..Получих отговор,че трябва да се знае коя смяна ще е детето на у-ще,но това ще е чак септември
Чета в сайта пише за записване,сега и вноските за таксите пак сега...
Та се обърках малко,ако има някой ,който е записвал там да сподели

# 191
  • София, България
Дами, моля ви да препоръчате джипи в поликлиниката в Младост 3.
Решила съм да сменям мойта, която е в София Мед и ми е далече.
Предварително много благодаря!

Молбата ми е, ако не в поликлиниката, то поне в района на Младост препоръчайте джи пи.
Юни месец и декември са възможностите за смяната им, та съм се разбързала.

Скрит текст:
Знаете ли къде дугаде във форума има по-голяма вероятност да ми отговорят?

Пробвай д-р Арнаудова. Аз съм доволна, дава направления, симпатична е, на мен ми помогна и с педиатър. Като малка и извинителни бележки ми даваше без пеоблеми Joy Сестрата е там от "100 години" , аз бях при предишния лекар, с който тя работеше, но човекът почина и дойде Арнаудова да поеме пациентите. Готини са и двете. Е... Има хора, чака се понякога доста, но то навсякъде е така. Часове не записва! Simple Smile

# 192
  • София
Някой разбира ли нещо от тази информация или да има повече подробности - за спиране на тока

# 193
  • София-Младост
В тези часови интервали и на тези места ще има кратковременни оперативни превключвания. Т.е. може да спира тока за кратко  иняколко пъти, не от 8-16
http://www.cez-rp.bg/file/edee/2019/06/planirani-prieksvaniia-za … 10-14.06.2019.pdf

# 194
  • София
Имам един папирус за слагане в рамка.
Знаете ли къде слагат в рамка?

Общи условия

Активация на акаунт