Лежащи мами - 43

• 37 309
  • 706
  •   1
Отговори
# 60
Вероятно е да е от системата с магнезий, и аз усетих подобна взаимовръзка. А може и от кортикостероидите да е... и аз едновременно бях на кормагнезин и ми биха кортикостероиди. Тогава забелязах по-слаба активност на бебето.
След това ми спряха кормагнезина и го смениха с гинипрал и бебка отново стана активна.

Последна редакция: нд, 24 фев 2019, 21:52 от Layla_D

# 61
  • Варна
Моят син никога не е бил ленив, но! освен на системи бях едновременно и на Гинипрал 4х1,  та може той да не му е позволявал да се успива .... Още помня как имах чувството, че ще ми пробие корема. Ако те притеснява нещо, исках да те приемат в болница за наблюдение.

# 62
Мерси момичета! Ще се опитам да се успокоя. Все още съм в болницата. Утре ще ме изпишат. Та ще чакам прегледа, освен ако не изперкам тотално и не си поискам ехограф още сега

# 63
Тонове 130 150 мисля, че са добре. И нашите тонове си бяха в този порядък по време на престоя в болницата и кортикостероидната терапия. Може би тр да се поуспокоиш щом си още там те те наблюдавт стриктно..

# 64
  • София
Не се е успивало моето човече, но други момичета са споделяли подобен ефект. Нали си под наблюдение, не се безпокой. Ако има проблем, на тоновете ще го хванат, не се притеснявай. Специално в Токуда бях свидетел на това как хванаха проблем в тоновете преди да се появи промяната в движенията. Спокойно Heart

# 65
Пипи,не се притеснявай,щом си в болницата поиска ехограф за да се успокоиш...бъди спокойна още малко ти остана....👶

# 66
Здравейте,
вчера бях на ФМ и докторът ми каза че шийката ми е скъсена - 28,8мм и ми препоръча серклаж и почивка.
Според наблюдаващия ме АГ няма нужда пък и е рисково тъй като съм в 21 г.с. и ми предписа утрогестан и магнезий.
Моля за съвет.

# 67
hope33, 21 г.с. Не е късно за серклаж, на мен ми направиха в 25 г.с., но тогава вече беше неизбежно, бях останала почти без шийка.
Според мен е добре да се проследи след седмица-две да се види дали още се скъсява и тогава да се прибегне към серклаж. Но това е мое мнение. АГ най-добре може да прецени.
Иначе терапията с утрогестан, почивка и магнезий е задължителна.

# 68
Здравейте мами!От скоро съм в групата, но ще помоля за съвет защото съм много притеснена.Във 6г.с и 3 дни съм.Преди седмица получих кървене което спря почти веднага ,след ден отново и по обилно.Мнението на лекарите който ме гледаха беше хематом между пикочния мехур и матката, тази диагноза беше и потвърдена и от моят генеколог.Страхувам се понеже каза че това нещо можело да предизвика спонтанен аборт. Моля споделете мнение ако някоя от вас се е сблъскала с този проблем.

# 69
На,мен в 19 г.с .ми измериха шийката 2см,казаха че няма да ми правят серклаж защото съм имала конизация и,че шийката ако не държи,няма да издържи  и със серклаж...и аз съм на терапия биоелектра 365 ×3 и утрогестан 2×2....Можеш да пиеш и колаген ,няма да ти навреди...по принцип шийката не ти е много къса,просто не трябва да е под 2.5см....отдай се на почивка за да се избегнат контракции...всичко ще бъде наред,а ако се притесняваш потърси 3то мнение за твое спокойствие,както каза Лайла до 25 имаш време ...най-важно е да запазиш спокойствие 😘

# 70
В началото на бремеността ми имах зацапване около 10 дни,и след това разбрах че съм бременна.Зацапването се е дължало на стара кръв която трябвало да се изчисти....пиех дуфастон и лежах 10 дни и зацапването спре на 2-3 ден....почивай много,лежи постоянно доато спре кървенето...не се плаши всичко ще бъде наред..☺

# 71
hope33, 21 г.с. Не е късно за серклаж, на мен ми направиха в 25 г.с., но тогава вече беше неизбежно, бях останала почти без шийка.
Според мен е добре да се проследи след седмица-две да се види дали още се скъсява и тогава да се прибегне към серклаж. Но това е мое мнение. АГ най-добре може да прецени.
Иначе терапията с утрогестан, почивка и магнезий е задължителна.

Напълно подкрепям Layla_D. На мен в 21г.с. ми откриха скъсена шийка - 18мм. АГ също каза да не бързаме със серклажа ( не че имаше много време де). Започнах Утрогестан 3×2, Магнезий 3×2 и следяхме шийката през 10 дена.
В 36г.с. бях с 2см разкритие. Родих в 37+5г.с.
Сега 2,5 месеца след раждането, шийката ми е възстановена и е 25мм.

# 72
Момичета искам да споделя с вас,днес бях на преглед при др Чавеева и шийката от 1.7  преди 3 седмици е станала 1.5 см вече съм в 26 г.с....хубавото е че е затворена...след 4 дни ще ме преглежда др Ибрям можи ли да ми дадете мнение за него и да ми кажете с такава шийка до кога мога да карам?

# 73
  • Варна
Преди 3 седмици никой ли не ти предложи серклаж? Каква е причината за скъсяването на шийката, знае ли се? Кръвни изследвания, урина, МБ пускаха ли ти? Контракции имаш ли? Никой не може да ти каже категорично колко ще издържи шийката ... Всякакви случаи има, трябва да си питаш лекарите и ако трябва да си в болница под наблюдение.

# 74
Не,не ми предложиха серклаж,аз съм с конизация и шийката ми е с размер 2.4см от началото на бремеността...казват че може да си издържа и до край,но може и по рано да се роди бебето ми...във вторник ще преценят дали ще ме задържат в болница...знам че има момичета издържали докрая с такава шийка затова ако може да пишат и да кажат какво са правили ,дали са били в болница и подробности....имала съм контракции преди 2 седмици..микробиологична ми е чиста

Общи условия

Активация на акаунт