Лежащи мами - 43

• 37 322
  • 706
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, момичета! Честита баба Марта! Много сте ми мили всички, често ви чета и изживявам заедно с вас всички емоции, които се въртят около вас. Може да не се познаваме лично, но ви чувствам близки! Желая ви само здрави бебета на финала!
Аз съм екс-лежаща мама издържала до 37+5г.с. с 18мм шийка. В 21г.с. бях с жестоки контракции, в 25г.с. лежах в болница 4 дена на системи с Кормагнезин. Утрогестан вагинално 3×2. Магнезий в конски дози. Прогнозите бяха, че ще родя към 28-29г.с.
Скоро писах, че 2,5 месеца след раждането шийката ми е 25мм. И обсъждах въпроса с моята АГ, която е на мнение, че сама по себе си късата шийка не е толкова рискова. Не казва, че няма риск, просто е малко по-леко от скъсена шийка, отворена шийка, зверски контракции и още куп други неща наведнъж.
Прикачвам снимка от една статия от руски сайт (не помня кой беше), но не съм сигурна колко е достоверна информацията.

# 76
Благодаря ти Таня,запореден път ми даде надежда 🙂...много се моля да издържа до 32 поне,след това няма да ме е толкова страх може би...дано Господ бъде с нас и да ни помогне на всички които имаме нужда 😘

# 77
Привет и Честита Баба Марта!
Има ли мами със серклаж, при които е установено наличие на ентерококи и еширихия коли във влагалищния секрет след процедурата и които успешно са се излекували?
Смятам, че хванахме инфекциите сравнително навреме (2 седмици след изписване от болницата, където ми беше вливан антибиотик 7 дена), но все пак се притеснявам за рисковете за бебето заради тези бактерии Disappointed
Предписаха ми антибиотик Аугментин, Арилин рапид и Ампицилин (Ampicillin).

Последна редакция: пт, 01 мар 2019, 21:26 от Layla_D

# 78
Здравейте момичета 🙂
Онзи ден на ФМ Марков ме посъветва да увелича магнерота от 3х1 на 3х2 таблетки заради твърдата матка. Магнерота го пия от 16 г.с като го започнах 3х2 за седмица и след това намалихме на 3х1. В момента съм в 20 г.с и снощи се събудих от сън с такова втвърдяване и не можах да спя цяла нощ. И от днес го увелих както ме посъветваха на ФМ, но много се притеснявам, защото в листовката пише, че дневната доза е 3х1 и не знам дали е възможно да се предозирам, тъй като пия и нош па 3х2 и при нужда еспумизан. На консултация съм на 11ти и до тогава мисля, че ще се побъркам... 🤭

# 79
Не се тревожи. Аз пиех 3х2 и вечер диаспорал  магнезий. Освен това бях на седмица веднъж на система магнезий. Накрая в изследването ми магнезият бе на долна граница...няма да се предозираш ✌

# 80
Лайла, моя позната бременна имаше е.коли във влагалището, бяха и нужни 2 курса, за да се изчисти, но и се скъси шийката. Явно са доста упорити и е нужно по-продължително лечение. Хубаво е, че сте ги хванали навреме.
Изабел, хубаво е, че шийката ти е затворена. Може да си стои с тези размери до много големи седмици. Ти имаш и назначена терапия, а и за три седмици не се е скъсила толкова много(от 1.7 на 1.5). Добре ще е според мен да полежиш в болница да ти влеят магнезий. Аз бях три дни на системи и минах терапия за дробчетата на бебето. Чавеева какво те посъветва да направиш?
Мишел, слушай си доктора, а не листовките, няма как да предозираш с магнезий. Аз пия доста повече и не съм минала дори средните стойности. Не е ОК да имаш контракции, може да ти скъсят шийката и нали четеш, колко е рисково това състояние. Важно е да овладееш контракциите. И внимавай с нош па, знам че шийката омеква от него, на мен ми го спряха в 16 г.с, пий го само при нужда

# 81
Pipi,Чавеева ми каза ,че във вторник ще ме прегледат с др Ибрям и ще преценят дали да не остана в МД и за терапия за драбчетата,но каза че има и шанса за си износя и до 9 месец ☺....много ти благодаря за положителния отговор...ти как си?вкъщи ли си си вече?...И също да те попитам тази терапя може ли да навреди на бебка ?

# 82
Много благодаря за отговорите момичета, успокоихте ме.
Пипи не знех това за нош па, определено като ида на 11ти на консултация ще го обсъдя с доктора, за да го намалим или направо да бъде сменен с нещо друго. 🙃

# 83
И аз се притеснявах от терапията, но имам 100% доверие на моето АГ и Чавеева, може единствено да помогне, ако тръгне раждане, така че бъди спокойна. А и тук доста момичета са минали през това и всичко е наред:) Аз съм вече вкъщи, имах 4 инжекции в рамките на 48 часа, няколко системи, мериха ми тоновете всеки ден, сега съм по-спокойна

# 84
Чувала съм от АГ, че от но шпа шийката омеква и се скъсява. С магнезий няма как да се предозира. Той действа с натрупване.

# 85
Аз пиех магнерот 4х2 и салбутамол 4х1.....накрая започнах и флебодия и дузодрил за по-добър кръвоток.

# 86
+ за дузодрил. И аз в края на бременността го пиех след болница...
Другите лекарства от безкрайната торба няма да ги пиша, че са много крайни и не се знае колко са рисковани. Слава Богу, детенцето е добре и вече е на девет месеца ❤

# 87
В 31 г. с ми беше измерена последно шийката - 0,6 см и издържах до 34+1 когато се родиха моите близначки, но аз бях със серклаж, който се оказа, че спаси положението, въпреки постоянните контракции, заради които бях в болницата последните 2 месеца от бременността ми... Така че - всичко е възможно с повече почивка и адекватни действия от страна на лекарите Simple Smile

# 88
Страхотно,давате ми надежда...аз съм с шийка 1.5см в 26 г.с....дано успеем всички да родим около термин 😘

# 89
Здравейте, майчета! Някой знаят за други ще кажа. Моят син се роди в 31 г с 1700гр бях със серклаж, който държеше отлично, но явно инфекция предизвика преждевременното раждане, Слва на Богу вс р наред. Другата седм си взимаме момчето в къщи, той вече е 2400 храним се със шише, всеки ден ходя аз да го храня поне веднъж.
За лекари от Бургас имаше въпрос може на лични да дам инфо.
На всички майчета желая здрави бебета и 9 месечна бременност.
Макар да минах през трудна бременност като си видях мъничето и малко се отърсих от стреса , съм готова един ден и за оше едно дете, а било с ценат на лежането контракциите болките и вс др! Най- милото на този свят са те- дечицата ни❤
Следя ви, поздрави на всички!

Общи условия

Активация на акаунт