Лежащи мами - 43

• 37 358
  • 706
  •   1
Отговори
# 150
Лайла, докато пиеше антибиотик , взимаше ли и пробиотик ? Аз доста Аб изпих, но непрекъснато пиех и Лактофлор Био плюс, изписан ми от Христов и гъбички никога не съм имала!
Пиши му на вайбър, ще ти отговори
Да, успоредно с антибиотика пих и същия пробиотик, който казваш и още го пия, но резултат няма явно Disappointed И той беше по препоръка на АГ.

# 151
  • София
Привет и от мен,

Полежах си за втори път в болница, този път малко над седмица.

Има ли някоя мама тук с чудото двурога матка, с което съм и аз?

През първата бременност нямах никакви проблеми, всичко мина чудесно, само накрая бебето не се обърна, но и да беше, най-вероятно пак щях да съм секцио заради матката. Сега обаче два пъти имам кръвоизливи от празния рог, който си мисли, че е в цикъл и докато бебето не нарасне достатъчно, за да изпълни пространството, може отново да се случи.

Иначе всички проблеми идват от другия рог, не от този с бебето, има преграда между тях, но все пак си е стрес. Лежа си активно, препоръчвам за тези, които работят на лаптоп/използват го за забавление, да се сдобият с масичка за хранене за легло и да не си го слагат на корема. От години имам такава, която все не влизаше в активна употреба, но в момента се използва редовно, тъй като трябва и да се работи, и да се яде, пък нищо, че от леглото Simple Smile.

# 152
Лайла,преди да забременея съм се лекувала 12 дни...а за липсата на бок.растеж съм слагали лактажин и съм чувала ,че се ползва и от бременни..при мен имаше мн бърз ефект....но се консултираи задължително с аг-то ти ....

# 153
Питах АГ за Полижинакс, каза 12 дни.

Имам обаче още три въпроса:
1. След силно скъсена и почти изгладена шийка (след което последва късен серклаж на горещо в 24+5г.с.), която с много лежане и много лекарства се позакрепи, възможно ли е да се даде реална прогноза за момента на раждане от специалист по ФМ, който ме вижда за 1-ви път и каза, че ще устискам до 32 г.с.? Сега съм в 30+1 г.с. и се чувствам добре, лежа си и доста намаляха контракциите, нямам никакви болки и оплаквания...
2. След серклаж раждането по същия начин като при нормална бременност ли започва? Т.е. Трябва ли да очаквам нещо по-необичайно и/или болезнено?! Искам да съм максимално подготвена.
3. След серклаж може ли да се пие по 1/3 чаша вино или 1 малка чаша бира от време на време? За цигарите знам, че не се препоръчват (въпреки че не пуша от 10 години), но за алкохол не съм чувала нищо. Преди това не ми е забраняван, но аз разбира се съм пила мнооого рядко и по малко...

П.П. Алкохолът мисля да го ползвам с цел освобождаване на напрежението Wink На една лекция за естествено раждане една акушерка дори препоръча да се изпие чаша вино в момента, когато започнат родилните контракции (преди тръгване към болницата), защото помага за отпускане и намаляване на болката Relieved

Последна редакция: нд, 17 мар 2019, 05:06 от Layla_D

# 154
Лейла, според мен докторите просто ни успокояват, като казват до кога може да се устиска. Няма как да се прогнозира с точност. На мен също моето АГ преди серклажите ми каза , че ще издържа до 9 месец, е издържах , но не защото тя го каза.
Моето раждане с 2 серклажа тръгна с изтичане на водите и контракции на 15 минути, които за 3 часа стигнаха на по-малко от 5 минути. За алкохола, не мога да взема отношение, тъй като от страх даже и не близвах.

# 155
Аз съм без серклаж с скъсена шийка 1.5см и докторите ми казват ,че може и докрай да издържа,но може и преждевременно да е...и аз много всеки път питам докторите ще издържи ли още 2-3 седмици поне 😁

# 156
Има тест за фетален фибронектин, който се прави от АГ-то, резултатите излизат май след 20-30мин и ако резултата е негативен, почти на 100% няма да настъпи раждане в следващите 10-14 дни. Това горе долу може да е някакъв ориентир. Не знам обаче след коя седмица се правеше. А при положителен е доста по- слък процента, че ще настъпи раждане, но си е стрес поне за мен и не съм правила такъв. Но съм чувала и чела за този тест и наистина бях на косъм да си го поискам, но се отказах в крайна сметка.

# 157
Чувала съм за този тест, но следящата ме АГ не ми е предлагала да го правим, а и аз нямам смелостта да поискам...
Чудно ми беше дали само с един преглед с ехограф може да се предположи толкова конкретен момент за предстоящо преждевременно раждане Thinking

# 158
  • София
Чувала съм за този тест, но следящата ме АГ не ми е предлагала да го правим, а и аз нямам смелостта да поискам...
Чудно ми беше дали само с един преглед с ехограф може да се предположи толкова конкретен момент за предстоящо преждевременно раждане Thinking

Съмнявам се, освен ако не се види отворена шийка и пролабирал мехур. В деня, в който родих ме гледаха доста подробно на Уз и нямаше индикации за раждане. След 3 часа почнаха жестоки болки и контракции , вдигнах и кръвно рязко и айдее .... извадиха бебка.Но серклажа държеше до последно, даже се бяха врязали конците в шийката от силните напъни

# 159
Здравейте момичета !
При мен ново 20. Ниски нива на Б12 и то доста. Та в понеделник пускаме ПКК  и с личната и аг ще умуваме какво ще предприемем. Спомена, че е възможно да се направи и консултация с хематолог. Да решим инжекции ли ще ми бият, добавка ли да пия. Някой с такъв дерт бил ли е ?

# 160
Лоли, аз бях с нисък хемоглобин, желязо и б 12 в норма но към долна граница. Като бях в болницата за кортикостероидите ми сложиха няколко системи желязо+3 инжекции б 12. Сега всичко е в норма

# 161
  • София
И на мен при резултат 200 в 20 седмица ми изписаха 5 инжекции през ден . С таблетки трудно ще наваксаш , по- добре с имжекции, особено ако си около 20 седмица, когато витамина е особено нужен , тъй като тогава започва интелектуалното развитие на плода.

# 162
И при мен хемоглобина падна рязко от 122  мин.месец ,този ми е 90...в 28 г.с....още не съм се консултирала с доктора....

# 163
Аз съм с плацента превия. В 15г.с. някой друг да е като мен?

# 164
И аз съм с превия в 34гс. Сега кървя леко, първото ми прокървяване беше 27гс.

Общи условия

Активация на акаунт