Той има дете, а аз-не

• 27 182
  • 460
  •   1
Отговори
# 435
Ами той е разведен от повече от 3 години...

# 436
  • В планината / На морето
Ами той е разведен от повече от 3 години...
[/quote
излизай си от неговата къща и да видим как ще реагира
стрешила си ,че си отишла да живееш с него

# 437
  • Paris, France
portokal89, и 33 години може да си седи разведен и да не иска да се ожени, още повече в днешно време животът без брак и даже без деца е добре приет. Как реагира на изнасянето на багажа? Сега по-добре ли се чувстваш?

# 438
portokal89, и 33 години може да си седи разведен и да не иска да се ожени, още повече в днешно време животът без брак и даже без деца е добре приет. Как реагира на изнасянето на багажа? Сега по-добре ли се чувстваш?
   Честно казано, той май още не вярва, че ще си взема останалия багаж и ще си тръгна окончателно... Не знам още как се чувствам - твърде рано ми е да го осъзная, но честно казано дори да ми е мъчно, защото аз наистина го обичам, предпочитам да си живея живота без да седя и да очаквам нещо от някого... Темата за брака беше капака..

# 439
  • Paris, France
портокалче, след това, което ти е казал трябва да започнеш да обичаш себе си. Той не си прави труда да задоволява твоите потребности или просто не може. Млада си и имаш много избор. Честно казано, мисля, че тази развръзка е подходящата за тебе и постъпваш правилно. Само не се обръщай назад! Манипулаторите в такива случаи започват да свалят звезди и да обещават невъзможното. Можеш вече да започваш да излизаш сама за да не мислиш за него. Добре, че постави въпроса ребром и поне разбра истинските му намерения.

# 440
  • София

Ако беше на 20 можеше и да се позабавляваш да го чакаш да "узрее".
На 30... не е особено разумно.

# 441
И в други подобни теми съм писала, че важни неща като: дали да имаме деца; колко деца да имаме; къде ще живеем (в град или на село, в страната или в чужбина); с кого ще живеем (ако има такава вероятност) трябва да се изяснят от двамата в самото начало. Няма как да се получи хармонична и щастлива връзка ако има разногласия по тия основни въпроси.

# 442
И в други подобни теми съм писала, че важни неща като: дали да имаме деца; колко деца да имаме; къде ще живеем (в град или на село, в страната или в чужбина); с кого ще живеем (ако има такава вероятност) трябва да се изяснят от двамата в самото начало. Няма как да се получи хармонична и щастлива връзка ако има разногласия по тия основни въпроси.
+1 с уговорката да са честни. Щото има екземпляри, които откровено си лъжат и губят времето на другия. Успех на авторката, не гледай назад, в тази връзка няма нищо за теб, поне от това, което сподели.

# 443
Портокал,
Искрени поздравления от мен за решителната стъпка!
За оттук нататък бих те посъветвала за следното:

*   Най-напред се концентрирай над своя катарзис! Адски ще ти е трудно, то затова и още не можеш да го осъзнаеш! Но ние, жените имаме тоя потенциал с превъзходство спрямо мъжете - природата ни е натоварила с много по-голям товар в това отношение, заради което ни е дала и по-добрата приспособимост. Бъди сигурна, че ще успееш да излезеш успешно от завоя, в който сама поведе живота си. Ще усетиш края на приспособяването като ново прераждане. И ще си много по-уверена и спокойна за напред, ако приемеш края на тая връзка не като провал, а като полезен урок. Така е трябвало да се случи, за да получиш поука, не се вини за преминаването през тази връзка, нито вини мъжа, от който си тръгна.

*   Не приемай съвети да си отмъщаваш с номерца. Това е за безсилни и злонамерени душици, душици, които явно не са обичали мъжа истински, за да пожелаят злото му. ...Аз лично никога не съм разбирала обрата в една връзка от любов да се превърне в омраза, никога! Защото ако една любов си отиде, остават хубавите спомени от съвместния живот - как в последствие да искаш да причиняваш зло на човека, с които си ги приживял?

Някак си усещам силата и добротата в теб, че ще успееш! Бъди в мир със себе си, и съдбата ще те отведе до успех в мечтите ти! Пожелавам ти го от сърце! Heart

Последна редакция: нд, 17 мар 2019, 08:36 от agitak

# 444
  • Сф
Браво Портокалче! Не оставяй да надделеят чувствата пред такъв важен избор, като да имаш деца.
А децата е добре да растат обичани и да са били желани и от двамата родители! Знам , че е клише, но е самата истина!
В първият си пост тук не го написах, но мм също беше разведен, със син, с 2 неуспешни брака, фалирала фирма.Но..още в началото изяснихме преоритетите и си родих дъщеричка, която много обичаме.Дори понякога казва , че я обича повече, именно защото от ден1 ви си я гледаме само ние, без гледачки, баби и т.н.Да не говорим, че беше на възраст, в която вместо да си живее живота(43) предпочете семейния живот. Оцеляхме и през финансовата криза, с кредити и прочее.Тъй че , когато един мъж желае нещо силно, го постига.
Не една тема съм чела тук, отлагат бракове, не били готови, не бил момента и т.н.Ами в отношенията нищо не се постига насила! Който не вижда нещата по моя избор, прав му път! Но аз винаги съм имала динамичен живот и хич не си губя времето в неясни отношения.Егоистично..но нямам 100 години и животи за избори и грешки.
П.п.Ти написа, че и фин.рамо ще удариш при наличие на дете..ама я моля ти се да си оправя бакиите сам, ти нямаш нищо общо с отношенията по бившия му брак.Не знам защо са тия негови оправдания със сина му..Разбира се, че трябва да се грижи и за сина си, но да го намесва като причина в нови сериозни отношения е ПОДЛО.
Така смятам .

# 445
  • В планината / На морето
Честно казано, той май още не вярва, че ще си взема останалия багаж и ще си тръгна окончателно... Не знам още как се чувствам - твърде рано ми е да го осъзная, но честно казано дори да ми е мъчно, защото аз наистина го обичам, предпочитам да си живея живота без да седя и да очаквам нещо от някого... Темата за брака беше капака..
Не вярва,  защото той смята себе си и детето си за голяма ценност, а тебе за по-долу стояща,
използва добрината ти,  взел те е за даденост и смята ,
че каквото и да прави с теб,
ти ще търпиш и ще го обикаляш, като послушно кученце -
без предложение за брак от негова страна и предложение за дете - никакво връщане назад,
ти си си поставила условията, изчакай отговора и действай съответно !
Осъзнай стойността си, той е малоценният, защото е от втора ръка, пък е и с ремарке - дете  !
Естествено , че ще ти е мъчно на първо време, все пак загърбваш част от живота си.
Колко години беше с него ?

Последна редакция: нд, 17 мар 2019, 18:19 от RichiRich

# 446
Една година... което реално не е много време.

Но ако е категоричен, че не иска повече бракове и деца, си си в правото да напуснеш.

# 447
Пак, че само една година й е изгубил, а не 5-10. А защо да не отмъщава? Неговото малко ли е било дето й го е направил? Да лъжеш и да мотаеш някого заради собственото си спокойствие да не би да е оправдано?

П.С. Авторката, за да не изпада повече в подобни ситуации просто да не си ги търси разведени с  деца. Ако самата тя е самотна майка, няма лошо - но да си на 30 готова за семейство и да се забиеш с разведен с дете, който те лъже, че все някога си щял да происка брак и деца... пък после нямало... еми?! Какво да очакваш от такъв?

# 448
Не обобщавайте така, не е до женен ли е и има ли дете, до характер и възпитание е. Мен ме мота млад, свободен и финансово стабилен. Човек трябва да си държи на своето и да не позволява да му губят времето. Другите се държат с нас, както ние им позволим.

# 449
Най-тъпото в ситуацията е, че май ще се окаже, че той още има чувства към бившата си жена. И може би иска да ѝ отмъщава по някакъв начин, а аз съм някакъв вид средство за това...

Общи условия

Активация на акаунт