Котаракът не ни остава да спим

• 8 863
  • 57
  •   1
Отговори
# 15
Не знам дали е безсмислен спор, електрошок обикновено се използва при самозащита, а като възпитателно средство спада в графата с насилие. Ако някой използва такова нещо върху котките ми, ще му се наложи да посети зъболекар. Just sayin'..

# 16
Сравняваш електрошок с воден пистолет?? Алоууу!!
 Голямото ни куче нищо не го плаши, само буркана с вода. И за всички кучета, котетата се отнася.
Няма да го убие с малко вода, разбира се!
А ти говориш за елекрошок? Какви сравнения въобще?

Съвсем се обърках, кой какво е написал.

# 17
  • Sofia
Аз написах, че не знам дали подобен уред изобщо съществува и е наличен на пазара. Нямам предвид класически електрошок, разбира се.

# 18
Има каишки такива за кучета. Ама за коте.. , не знам дали има.

# 19
  • Terra incognita
Да предположим, че е безболезнено. Уплахата и ужасът, които могат да изпитат животните са достатъчен аргумент, за са се определи това като акт на насилие.
Ако някой се заблуждава, че като си вземе котка, всичко ще бъде като в детско филмче, е в грешка. Или си взимаш животно безусловно, или изобщо не се занимаваш, а не да разбираш и осъзнаваш някои неща постфактум.

# 20
  • Sofia
Разбира се, че е така, но в крайна сметка, случаят на авторката на темата е доста екстремен. Да не се наспиваш редовно и да не знаеш дали това някога ще приключи...
Плюс това, има го и момента, че ако живееш сам, изнервяш само себе си. Но ако в картинката са замесени и съпруг / деца, вече не страдаш единствено ти. Освен това, възможно е те да имат друг подход към ситуацията, не толкова благоприятен спрямо животинката.

# 21
Преди от време на време вземахме котката на приятелка, докато пътуваше. Е, нямаше такъв ужас!
През нощта се започваше едно скачане по леглото ни, мяукане, просто кошмар. Първия път направо се бях побъркала и ставах в 2-3 през нощта да стоя с нея, че да спре да квичи.
Вземахме я още 2 пъти за по седмица и вече отказвам. Така се държи и у приятелката ми, но тя ѝ е свикнала.
Преди това имахме наши котки. Две женски, взети като бебета.
Бях ги свикнала нощем да спят в коридора на затворени врати и в тяхна къщичка. Оставяхме малко храна и вода. Вратата на банята държахме отворена, тъй като там стоеше тоалетната им. Никакъв проблем нямаше и като пораснаха.
Та, моят съвет е да свикнете котката да е в друга стая, докато спите.

# 22
  • Sofia
За съжаление, и това не е 100-процентова гаранция. Вече написах – през първите 7 г. от живота си котаракът ни беше изключително тих и деликатен. Напоследък не спира да мрънка за какво ли не. Например, наумил си е, че иска да пие от тоалетната чиния и понеже ние по принцип не го пускаме в банята, всеки път, като някой от нас влезе там, той седи пред вратата и се дере с пълно гърло.
Отделно, почна да драска доста шумно по всякакви повърхности.
Не знам какво му стана, преди не беше така.
Тъй че, дори да е свикнал по един начин, поведението му може да се промени коренно с времето.

# 23
Нейният котарак пък не пие от купичка, а само от пусната чешма. Качва се на мивката и започва да се дере. Абе, просто ужас на н-та. За мен на него му има нещо, не знам. Тя го осинови отнякъде и не прилича на улична котка-бял с различни по цвят очи.
Аз дори едната нощ ставах да търся в интернет някакви етерични масла, които евентуално успокояват, но не намерих.

# 24
Няма как да си вземеш безусловно куче, коте, дом. любимец въобще, ако преди това вече не си разбрал можеш ли или не да се грижиш за такова.
Взимаш си дом. любимец, мислиш си" колко ще е хубаво, няма да съм сам, ще се грижа за някой" и бла,бла и реалността се оказва друга. Непредвидимо е. Всеки си мисли колко е лесно, колко е хубаво, но когато разбере, че не може да се справя е най-логично да не тормози животното и да се откаже, да го подари (например).
А не.." Край, аз няма да се откажа от него, вече съм го взел, не мога да се справя, ама нищо ще си го тормозя."
Това е животно все пак, не е бебе,нито човек. От животно можеш да се откажеш и то за неговото добро, особено, ако наистина те е грижа за него и сам виждаш, че не можеш да се справиш.
Моето куче ми го подариха приятели, на които им беше втръснало от него, ядял им стените, кабели, всичко. Ами не го обичаха, трябва ли като не го искат да го държат и да го тормозят. Горкото не беше излизало от 10кв.м. стая.Дали са всичко, което могат, ваксини, храна и съм им благодарна за времето, в което са полагали грижи за него и НЕ грам право нямам да ги порицавам или да им се сърдя.

# 25
  • София
Всъщност има успокоителни за котки, но не съм сигурна нужни ли са в случая.
Ползвала съм за пенсионера, който в продължение на два месеца се дереше кошмарно по час поне всяка нощ. Който е имал сиамка знае как звучи, чува се в съседния квартал.
Но той беше с деменция и различен случай.

Едната ми кифла има такива гадни навици, усеща, че съм се събудила и започва да мяука, да се катери по рахфтове и да събаря, абе всячески да ме буди към пет сутринта. Честно казано свикнала съм, не ми пречи, но живея сама все пак. Като не и обръщам внимание спира.
Е, спира следкато е съборила всички книги и джиджавки от най-високата етажерка, и то мяукайки от страх накрая, защото там е високо и тясно и тя се чуства заклещена. Но никой не я е карал да се качва там, все пак.

# 26
  • Terra incognita
Омръзна ми да повтарям едно и също нещо в този раздел. Ако един човек се има за достатъчно зрял и отговорен, е редно добре да обмисли положението си, да проучи, да се образова и след това да взима домашен любимец. Познавам и уважавам хора, които са достатъчно отговорни и заявяват, че не биха се нагърбили с грижите за животно по една или друга причина. Но това не им пречи да ги обичат.
Винаги съм смятала, че като "уж" по- висши и разумни същества, трябва да се научим на уважение към по- беззащитните, които в много случаи се оказват дори по- разумни и обичливи, лишени от злоба и предразсъдъци.
В конкретния случай- животното е младо, има доста енергия за изразходване. Както по- горе писах, може да се пробва с динамична игра и внимание, непосредствено преди лягане.
А това с успокоителните дори няма да го коментирам.

# 27
  • Sofia
Това с подаряването е много условно. Нека бъдем реалисти – да бъде намерен нов читав дом за възрастна безпородна котка или куче е изключително трудно. Много малък % намират нови грижовни стопани, повечето свършват на улицата, за съжаление.

# 28
  • Terra incognita
Ама как ще го подмяташ насам- натам това животно. Това да ви някаква кофти поръчка от Али експрес, която се оказва, че не това, което сте очаквали?
Образовайте се, преди да предприемете такава крачка. Това не са бездушни плюшени играчки. Вие може да сте готови да го изритате, но животното се привързва към вас и дома.

# 29
Няма нужда от толкова патос. И Блек Кет е казала същото.
А моята приятелка си го гледа, но има оплакване от съседите.
Та, колкото и човек да се информира, не се знае какъв ще е характерът на животното.

Общи условия

Активация на акаунт