Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 255
  • София
  • Мнения: 4 370
Да, на хипофункция прилича. Ще се коригира с ниска доза тироксин, ще изчакате 45 дни за ново изследване и ако е паднало, ще кажат дали да продължите с тироксина.
След това, при първи положителен тест за бременност, е силно желателно отново да пуснете ТСХ.

# 256
  • Sofia
  • Мнения: 3 471
Не е толкова драматично високо, спокойно. Аз също имах 3,50 след неуспешна бременност, пък после всичките ми изследвания са показвали към 2-2,3 без лекарства.

# 257
  • София
  • Мнения: 7 855
Здравейте,

моля за малко помощ от някой запознат с разчитане на изследвания на кръв и урина, тъй като има леки завишения.

- мъж 30г.
MCV (среден обем на RBC)      92.1   fl   85 - 89
MPV (ср.обем на PLT)      12.0   fl   7.2 - 11.5

Седимент /Sediment/      2-3 левкоцита, единични еритроцити   брой/поле

-жена 25г.
MPV (ср.обем на PLT)      12.3   fl   7.2 - 11.5

Седимент /Sediment/      4-5 левкоцита, бактерии, пл. еп. кл.   брой/поле
Единствено бактериите в урина са малко притеснителни.  Пуснете стерилна урина за микробиологично изследване.
Другите неща се тълкуват заедно с цялата кравна картина, но и така няма драма.

# 258
  • nqkyde tam
  • Мнения: 1 372
Стерилна урина като изследване за колко време излиза и кои бактерии може да се хванат чрез него? оплакванията са ми често уриниране и дискомфорт, не минава от лекарства за цистит.

# 259
  • Мнения: 26 427
3 работни дни...изследват за набор бактерии, но без уреаплазма и подобни...те са с отделно изследване.

# 260
  • Мнения: 679
Стерилна урина като изследване за колко време излиза и кои бактерии може да се хванат чрез него? оплакванията са ми често уриниране и дискомфорт, не минава от лекарства за цистит.

Три дни.
На мен от стерилна урина не излезе нищо, от ДНК на вагинален секрет- куп анаероби и уреаплазма

# 261
  • Мнения: 52
Бихте ли ги погледнали? Профилактични са, но май има нужда от преглед с ендокринолог!? Благодаря предварително!

# 262
  • Мнения: 1 338
Desislava A,  пълна ли си,  имаш ли наднормени кг?  Общият холестерол е над реф.  ст,  лошият холестерол (LDL)  и той е висок и триглециридите е хубаво да са до 1. Затова и ако си пълна ме навява мисълта за инсулинова резистентност.  Добре е,  ако си пълна,  да посетиш ендокринолог.

# 263
  • Мнения: 52
Резултатите са на кака ми, жена на 44, не е пълна/ 65-70 кг. на ръст 170-173/, но в последно време качи около 5 кг. и затова си ги пусна . Питах я за някакви др. симптоми, но казва че се чувства, както обикновенно. Благодаря за отговора!

# 264
  • Мнения: 8
Здравейте. Това са кръвни изследвания които си правя профилактично от врвмв на време. До сега всичко си е било в норма. Първото изследване с двете отклонения е от вчера, днес повторих, защото миалех че е грешка и излязоха още две отклонения в броя на наутрофилите и еозинофилите. Лимфоцитите са ми намалели. Прави ми впечатление голямата разлика в стойностите за едно денонощие. Личния каза да не се притеснявам, но като попрочетох и се уплаших здраво честно казано. Има ли нужда според вас да търся хематолог?
Това е вчерашното изследване

Второто изледване от днес

# 265
  • Sofia
  • Мнения: 3 471
Не виждам от какво се плашиш. Отклоненията са пренебрежимо малки. Най-много някакво вирусче да се върти.

# 266
  • Мнения: 124
Здравейте,
Точно такава тема търсих, супер Simple Smile
изследванията съм си ги назначила сама, тъй като през март ми се наложи абразио поради мисед в 7 г.с. и реших, че вече ще си обръщам повече внимание на здравето. Имате ли коментар на какво да наблегна при консултацията с ЛЛ ?

Скрит текст:

# 267
  • Мнения: 26
Здравейте,някой може ли да ми помогне,с разчитането на резултата от микробиологията на влагалищен секрет?

# 268
  • София
  • Мнения: 7 855
Имаш бактерия, която трябва да се лекува. Направена е антибиограма и там където пише S, означава, че бактерията е чувствителна на този антибиотик.

# 269
  • Мнения: 292
Какво означава ЦРП-0?

Общи условия

Активация на акаунт