Парфюмни размисли и страсти - 224

• 82 361
  • 759
  •   1
Отговори
# 165
Днес тествам това, първо си бях поръчал 5 по 10мл бебета, защото беше трудно намирането на 100мл, но вчера намерих от един сайт и вече имам и 100тица.  

Та Ферари есенс уд е класическо комбо роза и уд, сладичко -уда не е прекалено тежък поне за мен, сладостта някак го прави по лесен за носене. Има и кожа + елеми сафрон и олибанум, което придава типичното арабско/ориенталско усещане Grinning.
Розата на моменти наподобява сладко от рози, перфекетен за зимата според мен. Ще тествам още Innocent

Вие пробвали ли сте го ? и какво мислите ?

Последна редакция: пт, 01 мар 2019, 16:59 от gordanz

# 166
Нямам търпение да споделя какви ги свърших ! Реших да го видя този Номад. Истината е, че не ми хареса...
Но ! Сдобих се с ето тези :https://www.notino.bg/hermes/twilly-dhermes-parfjumna-voda-za-zheni/ и https://www.parfimo.bg/jean-paul-gaultier-scandal-by-night-eau-d … AYASAAEgLRovD_BwE
Aми какво да кажа, доволна съм. Особено първия twilly d'hermes е със супер отнесена миризма Simple Smile

# 167
Номад е приказка,чудесен,обожаван от мен/както и всичко на Клое/
Кожата ми е много бяла ,суха/светъл славянски тип съм/и върху мен се развива приказно-нищо мъжко,само упойваща женственост.Удовите парфюми и тези от типа на Черната орхидея-ето в тях усещам мнооого мъжкареещи нотки,отвратително ми стоят-не ги понасям,лошото е ,че и около мен не ги понасям-направо ме задушават....
Стана ми много интересно Simple Smile Понеже имам същия тип кожа и едно към едно - сходни преживявания с тези парфюми - явно този фактор е важен. А за Номад - това е един от парфюмите, които при мен се развиват прекрасно - свеж, женствен, вибриращ и завършен - и в топлото и в хладното време.

# 168
Благодаря на всички, които споделиха усещането и възприятията си на Номад. Интересното е, че и в английските, и в руските ревюта има противоречиви мнения - за избиването на мъжки аромат, каквото и да се разбира под това точно. Както и да е, реших да направя по-подробно тестване на аромата, защото запомних само първото ми усещане за него, което беше като за нещо, което много ме привлича, беше малко необичаен и странен ....  Е, не усетих номадския вятър в косите си, но може би защото беше около Коледната суетня и мислех и вършех 100 неща.Anguished

Но, ароматите, освен от климатичните особености и състоянието, и вида на кожата, мисля, че се влияят и от душевното състояние - забелязала съм, че понякога кожата ми просто "изпива" аромата, а друг път - около мен витае облак от парфюма.Става въпрос за един и същ, както и пръскането извършвам по един и същ начин и на едни и същи точки на тялото.

Някой да има мнение за Samsara на Герлен? Не знам дали още се произвежда, но вчера една позната чужденка ми пръсна от него на по-горната част на ръката и дори през нощта усещах аромата, но честно казано не знам дали ми хареса много или горе-долу.Laughing

# 169
Тази пролет ще понося и вече нося  две стари любови- Кели Калеш едт, и Филосикос в едп вариант. Носила съм отдавна втория и не намирам особено голяма разлика с първообраза, но като че ли е една идея по-траен от едт. След толкова обиколени смокинови аромати той си остава за мен номер едно. От почти два месеца съм на вълна свежести и освен АА Мандарин базилик поръчах и чакам Herba Fresca Guerlain . Все не стигах до шише от нея незнайно защо. А черешката на тортата за моя нос тази пролет е Mimosa Indigo Atelier Cologne. Най-нежния кожен аромат, лежерен  и прекрасен.

След доста разносване на Néa Jul et Mad Paris установих, че му трябват по-пролетни температури поне над 10-15 градуса. В студеното не ми харесваше, но сега се развива чудесно явно не съм го дооценила. Сладостта му е премерена, чушките даже започнаха  в него да ми харесват доста.

# 170
Моята пролетна любов ❤💐

# 171
Densi, ти като човек - парфюмист, можеш ли да познаеш по аромата, че някой парфюм е имитация? Интересно ще ми е мнението ти по въпроса. Преди 10 години ми бяха подарили на едни ФМ Нарсизо Родригез фор хър. Така го намразих този парфюм. Дали от несполучлива имитация, не знам. Но дълги години подминавах марката.
За да не е спам евентуално споделям: бакара 540 е с феноменална трайност. Една дреха напръсках преди 3 дни и още мирише, ама яко...Да не кажа,  че цялата стая ухае. И това от едно пръскане. Който  го има този парфюм, май няма нужда от друг. Голям е ! Признах го!
Poison girl unexpected e хубав парфюм, но много слабо излъчва при мен. Дразнещата горчива нотка в първообраза му я няма и нищо тук не ми създава дискомфорт. Добрата новина е, че взех 50ица и спокойно ще се поливам.
На " скандална" вълна съм тези дни. Не посягам към нищо друго. Странното е,  че не съм почитател нито на лавие, нито на бомбите, а този го харесах от раз. Обичам го вече, мнооого го обичам! Смятайте, щом шанел мадмоазел интенз стои още непокътнат,  пробван на един лист хартия, колкото да се успокоя за празен ход. Но, ще се опитам да поправя " грешката" тия дни.

# 172
О не, има такива перфектни копия, абсурд! Сравнявали сме на парфюмни срещи по 20 човека плъскано на ръка и не можем да различим. По флакон, етикети и т.н. повече може, но на вдъхване не. Освен ако не е долнопробно менте, които да лъха на спирт.

Розовият Мон Герлен е зареден в Дъглас. Кристалче, чакам с нетърпение мнението ти.

# 173
  • До сърцето...
Днес ходих на лов - нали имаше намаление в Дъглас и -15% в Сефора, ами ... не се отчетох.
Бърбъри Хър - за мен нищо общо с Бакарата, един компотец на моята кожа, добре, че не го отстрелях на сляпо.
Новите аромати на Zadig&Volter (дамският и мъжкият) ме порадваха, напоследък се заглеждам и по Eisenberg, някои са намалени, J'ose бях на милимунда да го взема, но .... и за всичко е виновна темата  Crossing Arms  защото....

.... на влизане минах аз, по традиция, покрай щанда на Ажмал, и нали тук похвалиха Violet Musc като най-добър от серията, а аз не го бях тествала, пръснах набързо и си тръгнах... Да, ама като се затанцуваха този мускус с тези виолетки - красиво, елегантно и ярко, и всички онези от Дъгласа и Сефората отстъпиха почтително ... Никой не можа да го пребори на присъствие и класа.
Вече си имам фаворит за осми март, но ... пак дилема, да не си мислите Stuck Out Tongue Winking Eye
Новите аромати на Мосю Къркджиян - GentleFluidity - любов от първо помирисване - Силвъра! После реших да пробвам и Златният - ами на кожа сякаш по-добре се развива. Но любов и при двата, мъжкият - свеж, с усещане за простор и свобода, а дамският - топъл, уютен, празничен даже малко (много хубава ванилия, мускуса е просто разкош). Трайност - чак до другият ден (при мен това е гоооооляма рядкост), наистина съм влюбена безпаметно.

Как да избера между трите!?!  #Crazy

# 174
Аз мисля, че може да се познае по аромата, особено ако имаш оригинал и да сравняваш. Все леки разлики ще има Simple Smile

# 175
  • София
И аз съм сравнявала на две китки. Има някои имитации, много изпипани. А пък на човек хич не може да се каже. То оригинални парфюми седят различно на различна кожа. И даже на мен един парфюм ми стои различно, в зависимост дали съм си мила косата или не. Дали имам лосион за тяло или не. Дали го пръскам на дрехи. Дали го пръскам на ръка или на врата. Дали е понеделник или събота.😁

# 176
  • The Evergreen State
Честити нови придобивки на всички!
И аз съм любопитна за розовия Мон Герлен, на сайта на Герлен е представен много изкушаващо. Радвам се че има българска роза и тя е основната нота в него. Сърцето ми трепва при всичко българско. Ако го видя ще го тествам непременно но веорятно ще дойде с месеци закъснение. Радвам се че е зареден в България и очаквам с нетърпение да споделите вашите впечатления.

# 177
  • Велико Търново
Вчера се разходих до нашия МОЛ със смешно малкия си асортимент в единствената парфюмерия там - новия Шанс се свършил, та не можах да го тествам, от останалите марки - нищо не ме впечатли..Единствено, лееко проявих интерес към трайността върху китката си на новия Гучи Гилти - нищо не съм имала на марката досега, все я подминавах, но ще се върна за още един тест.

# 178
.... на влизане минах аз, по традиция, покрай щанда на Ажмал, и нали тук похвалиха Violet Musc като най-добър от серията, а аз не го бях тествала, пръснах набързо и си тръгнах... Да, ама като се затанцуваха този мускус с тези виолетки - красиво, елегантно и ярко, и всички онези от Дъгласа и Сефората отстъпиха почтително ... Никой не можа да го пребори на присъствие и класа.
Вече си имам фаворит за осми март, но ... пак дилема, да не си мислите Stuck Out Tongue Winking Eye
Новите аромати на Мосю Къркджиян - GentleFluidity - любов от първо помирисване - Силвъра! После реших да пробвам и Златният - ами на кожа сякаш по-добре се развива. Но любов и при двата, мъжкият - свеж, с усещане за простор и свобода, а дамският - топъл, уютен, празничен даже малко (много хубава ванилия, мускуса е просто разкош). Трайност - чак до другият ден (при мен това е гоооооляма рядкост), наистина съм влюбена безпаметно.

Как да избера между трите!?!  #Crazy
Аз бих избрала Gentle Fluidity Gold Maison Francis Kurkdjian, защото неговите парфюми са докосване до най-висшето парфюмно изкуство и са перце за душата. Смятам, че са и инвестция, защото цените им растат постоянно. Обожавам този човек и изкуството му и нямам търпение за всичко, до което са се докоснали талантливите му ръце и ум.

# 179
  • Бургас
Денс,:kiss: видях сега снимки в Инстаграма ти,че е излязъл новият розов Мон,направо много се радвам...Снимала си и моят любим нов Бушерон,разкошен парфюм и снимка.Heart Дано днес успея да сляза да пробвам тъкмо и новото Нарцизо,кажи моля те дали новия Герлен прилича на Мон едп,много ми е интересно.Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт