Любители на Котки - Тема 130

• 37 236
  • 757
  •   1
Отговори
# 345
  • на брега на морето
Леле, оранжевата как бие детето си!
Лисичке, тук някъде по-напред имаше линк към килимчета за пред тоалетна, много ми допаднаха и ще си взема, че и аз съм в чудо с камъчетата. Килимчето е двойно и кухо като плик, отгоре е на квадратчета, през които падат камъчетата във вътрешността, килимчето се стиска отстрани, отваря се и изпадалите камъчета се връщат обратно в тоалетната.

# 346
  • София
Тaня67, страхотни са снимките!

Бъдете здрави всички!

Малката лисичка, понякога Майки изравя, но той доста копае. Иначе ако излиза нормално, тази постелка не се разнася. Като натрошени спагети е. На мен много ми харесва. Активният въглен е супер. Мислех за праскова, но не искам много да мирише. Кафе и зелен чай са другите варианти. Сега довършвам една пробна Cat's Best и пак ще взема от "спагетите".

# 347
Таня, страхотни снимки, на страхотни пухчовци. Heart Eyes

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА, Момичета и Момчета! На вас и вашите плюшени любимци. Heart

# 348
Здравейте, коткоманчовци и коткоманки и Честита Баба Марта!
Имам си вкъщи един персийчо на 4г. и 6м., който е кастриран от около 2 години. На 27.02 го водихме на ветеринар, който да го подстриже и изкъпе, понеже много мрази да го реша по корема и му излизат гъбички от спарването от спластената му козина. Това се случва под пълна упойка. За втори път я извършваме тази процедура. Обаче от вчера му става нещо на това животно. Държи се като разгонен.. от както е кастриран, никога не се е държал така. Гуши се много, застава ни на ръцете и започва едно специфично движение, мяка гадно ако го пипнеш в този момент и после се ближе. Тази сутрин си беше извадил пишлето и даже като се премести имаше мокра капка на леглото, точно под него. Не знам какво се случва.. някой има ли идея на какво може да се дължи?

# 349
Честита баба Марта на котките и на човеците. Да сте живи и здрави.
Страхотни снимки сте показали.
Поздрав и от Ая, която гони слънчеви зайчета

# 350
  • София
Здравейте, коткоманчовци и коткоманки и Честита Баба Марта!
Имам си вкъщи един персийчо на 4г. и 6м., който е кастриран от около 2 години. На 27.02 го водихме на ветеринар, който да го подстриже и изкъпе, понеже много мрази да го реша по корема и му излизат гъбички от спарването от спластената му козина. Това се случва под пълна упойка. За втори път я извършваме тази процедура. Обаче от вчера му става нещо на това животно. Държи се като разгонен.. от както е кастриран, никога не се е държал така. Гуши се много, застава ни на ръцете и започва едно специфично движение, мяка гадно ако го пипнеш в този момент и после се ближе. Тази сутрин си беше извадил пишлето и даже като се премести имаше мокра капка на леглото, точно под него. Не знам какво се случва.. някой има ли идея на какво може да се дължи?
Да кажа какво съм запомнила, но с уточнението, че хич не разбирам от тези неща. Нашата ветеринарка ни беше обяснила, че хормони се произвеждат и от други органи, макар и в нищожно количество спрямо тези в тестисите. Явно с упойката сте ги "разбутали". Ако не спре, направете изследвания, че с това упояване може да сте повредили някой друг орган. Има котешки фризьори, които не упояват. За следващия път е добре да е такъв.

И нещо за чиповете против разгонване, които преди известно време се дискутираха тук. Разпитвахме подробно преди да се решим на операцията. По-добри са от таблетките, но не са и толкова безвредни. Както се очаква, действат хормонално и понякога засягат и другите органи, които произвеждат хормони. Затова понякога дават отражение на бъбреците например. Освен това се сменят всяка година като поставянето било лесно, но махането става с упойка. А точно упойката искахме да избегнем.  Laughing

Ох, че хубава АяHeart Eyes

# 351
  • Варна
Днес бил световният ден на котката:
http://www.moreto.net/novini.php?n=392333
Ами честит празник на косматите ни деца Laughing

# 352
Таня, благодаря! Ако не спре до няколко дни ще го заведа веднага. Знам, че има места без упойка, но той е много особен и ме е страх да не нарани момичето. Толкова ми е мъчно да го гледам след като е упоен, че си казвам, че никога повече няма да му го причиня, но гъбичките го тормозят много.
Ще се радвам да се включи още някой с мнение, ако му се е случвало подобно нещо.  bouquet

Показвам го рошльо преди прическата.  Grinning

# 353
water_numph, има методи за прилъгване към сресване - с ръкавици и разни хватки. При всички положения по-добре от стригането и упойките.
Освен това, колкото и да се спарва от сплъстяване, не е нормално да гъбясва. Излекувайте котето и след това прилагайте подходяща превенция.
За очичките май също малко повече грижи трябва да обмислите.

# 354
Аз го реша, спластява се само по корема. Там го е гъдел и не ми дава, започва да хапе, дере.. При двама различни лекари сме ходили и казват, че котето веднъж хване ли гъбички,нямало отърваване. Пие витамини, яде хубава храна, къпем го със специален антимикотичен шампоан, но това е всеки път, когато козината му порасне до тази дължина. И след подстригване  изчезват до няколко дни.
Ако кажете някакъв похват за очите ще съм много благодарна. Докато беше по-малък ги чистихме някак, даваше на приятеля ми, но вече не дава да го пипнеш. Той като цяло не обича да го пипат, а сам решава кога да дойде.  Иначе му почиствам ушите, там няма проблем. Но очите и козината по корема.. ад.

# 355
  • Враца
Честита Баба Марта и празник н всички котаци!

# 356
  • София
Ха честита ви Баба Марта! Едва сега издрапах до интернет, вече си мислех, че в някой от следващите дни ще ви честитя на патерица Crazy

# 357
water_nymph, не ги знам тези ветеринари, но гъбичките се лекуват. И трябва да се лекуват. Дори и ако случайно хронифицира, има препарати, ваксина и стимулиране на имунната система. И дори да е носител, няма да се развият. Колкото и да се сплъстява, не е нормално да му стават гъбички, съжалявам. Здравият организъм не гъбясва.
Дори и да го е гъдел и да хапе и драска, има методи. С ръкавица за игра в едната ръка и нека хапе и драска по нея. С ръкавица за ресне в другата, нека и по нея хапе. И като се прави по няколко пъти (много пъти) на ден за по няколко секунди и няма да се сплъстява.
А за очите: просто хващате котето за врата и за една секунда обтривате отвън навътре окото с марля със сребърна вода.
Това, че “не дава”, не бива да е оправдание.

# 358
  • Пловдив
Честита Баба Марта 😘

Днес офисната ни маца беше на ветеринар. От няколко дни си тръскаше главата, и си чешеше ушетата. Днес наптаво си разрани едното ухо и й текна кръв. И плачеше милото. Били са антибиотик и сега ще слагаме капки. Много са й възпалени. 🙁

# 359
Честита Баба Марта и от мен, със закъснение Blush
Имате ли мнение за сухата храна на Club 4 Paws? Информацията в Интернет е доста оскъдна...

Общи условия

Активация на акаунт