Любители на Котки - Тема 130

• 37 052
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Тъй е. Ама не пречи сега да ги храним по-здравословно.

# 631
  • София
Тъй е. Ама не пречи сега да ги храним по-здравословно.
Което не означава, че трябва да изпадаме в крайности. Нищо няма да им стане ако понякога ядат подсолена храна или човешки пастет. Не говоря за системно хранене. Но често се появява някой, който е изпаднал в паника, че котката изяла залък хляб или си е откраднала хапка месо с подправки.

Зуки, по препоръка на ветеринаря съм давала на Мъро и от бебешките месни пюрета. Не че успя да изяде цяло бурканче, но все пак яде 2-3 пъти по мъничко. Явно новият вкус го беше заинтригувал.

# 632
  • София
 О, със сигурност не е проблем. Моите ядът понякога човешка храна. Особено Сиси, много обича рогчета на форнети. Като купя веднага ги подушва  и се подрежда до мен да чака.

# 633

Моят непослушен дечко

# 634
Ако знаете Ушатото като види хляб как реве, все едно е пържола, Топче никога не е опитвал хляб, подушваше и врътваше опашка, мамин златен той, докато Ушко хапва всичко, умира за кашкавал, давам му по-малко, заради солта.

# 635
  • София
Ако знаете Ушатото като види хляб как реве, все едно е пържола, Топче никога не е опитвал хляб, подушваше и врътваше опашка, мамин златен той, докато Ушко хапва всичко, умира за кашкавал, давам му по-малко, заради солта.

Наско не реве.  Grinning Просто минава на самообслужване.  hahaha hahaha hahaha Забрави ли някой плика с хляба някъде, задължително го намирам разкъсан, а хлябът - наяден.  Laughing И Киро обича пресен хляб, но е културен - яде само ако му дадеш. Никога няма да открадне или да нахалства.

# 636
JoyJoy
И нашето краде, преди две седмици го намерих да яде кекс, някак си е влязъл в кухнята, достъпа му до това блажено за него място е ограничен - само с придружител.Joy
Много треперех, че беше ял бая кекса, но всичко е ок. За пръв път виждам котка да яде кекс, а уж не обича цитруси.Joy Ние не можем да се храним на спокойствие, защото то постоянно мяучи, ако не му дадеш се изправя на две лапи, подпира се на масата и започва с лапичка да ти бута ръката, а така жално гледа...

# 637
  • София
Има начин за справяне! Слагаш още един стол на масата, чиния, приборите можеш да си ги спестиш, а в чинията - месце. Ушатко ще яде като пълноправен член на семейството. А ние ще се радваме на снимките. hahaha hahaha hahaha

Laughing

# 638
  • на брега на морето
... а така жално гледа...
Сетих се за първото куче на приятелката ми - сребърен пудел. Бях го взела у нас да му се радвам и мъжът й ме беше предупредил сериозно да не му давам храна, защото го хранеха по схема без отклонения, да не надебелеел.
На обяд като дойде това кученце до мен, гледа ме как се храня, скимти, върти се, сърце ми се къса, но устоявам. По едно време го погледнах в очите - не бях виждала такава молба;  ами дадох му малко храна и оттогава само го разхождах, никаква храна пред очите му. Още помня онзи поглед.

# 639
Вариант е, да, на Ушатото не са му нужни прибори.Joy
Мъжът ми и Топче ядяха от една чиния, но Топчи се хранеше културно, а Ушатото е като невидял, вкъщи все се смеем, че не ни е нужна прахосмукачка, каквото падне за ядене бива намерено веднага и изядено.

Котьо, нашият е същият, гледа те в очите, адски жал ми става и му давам.

# 640
И “най-големите” манджи, попари, лакомства и т.н. от човешката трапеза са стотици пъти по-полезни от гранулите. Сухата диета е мор за котките. Това е причината за наблюденията ви.

# 641
  • Варна
Значиии... моята тиква не знам дали ще яде човешки пастет, но аз съм на път да изям нейната консерва! Много ме дразни значи! Купих ѝ две консерви анимонда от зоомагазин, да опита преди да поръчам от зооплюс. Омете ги, ушите ѝ плющяха. Поръчах 2 вида по 6 консерви - е, от едните (пиле, пуйка и скариди) изяде първата, а на втората се муси, ама се муси! Само поглежда паничката и се врътва! Така вкусно мирише, хора, аз я опитах, ми тя става за човешка, бре! А онова не ще! Накрая яде фрискис пауч, а анимондата не я ще. Много ме ядоса сутринта. А има още 4 консерви.

# 642
Продължавай да я предлагаш, ще яде, няма къде да ходи, но ще ти скъса нервите. Топче ми правеше така, преди края ядеше само Нуево с патица и пиле, иначе обожаваше рибата тон със зелени водорасли на Аплауз. Смях, не смях, един път бях хванала ММ да яде от консервата на котката, тази с рибата тон, а той душичката ми блага стоеше до него с широко отворени очи и се чудеше какво става.

# 643
  • София
За пръв път виждам котка да яде кекс, а уж не обича цитруси.Joy

"Кот наплевал на то, что аромат цитруса был ему нелюбимый"

Joy Joy Joy Joy

# 644
  • на брега на морето
Смях, не смях, един път бях хванала ММ да яде от консервата на котката, тази с рибата тон, а той душичката ми блага стоеше до него с широко отворени очи и се чудеше какво става.
У нас има една приказка за такива случаи - който не яде му го изяждат. Голямата ми дъщеря гризка по някоя гранула на котката, особено  лакомствата.

В ДМ няма от нашата малцова паста от доста време, някой виждал ли я е някъде извън центъра? Купих една от 20 грама за 7.15, за никъде не е, а се страхувам да не се задръсти пак с косми.

Епона, ти ми даваш зелена светлина за човешката храна Simple Smile Сериозно питам, защото съм се изкушавала - дали ще е добре да й дам попарка от супа с малко хляб или сухар или само супа?

Общи условия

Активация на акаунт