Любители на Котки - Тема 130

• 37 218
  • 757
  •   1
Отговори
# 405
Извинявам се на Късметка за сгрешеното име🤗

# 406
  • Варна
Извинявам се на Късметка за сгрешеното име🤗
А няма но, тя има дпста имена - Писемунде, Писамун, Късманди, Изрод, Писина, Писик, Айде де ко са моташ и др.  Simple Smile Всичките ги знае Joy
Някои вървят с физически контакт Simple Smile

# 407
Благодаря ви за отговорите. Така или иначе разгонването започна и не можем да го върнем, но се надявам кастрацията дори и в този момент да се отрази положително.
Относно вет клиника - съвета получих във VIP Vet в Младост 1. Имат малко отзиви в нета и на страничката си, но всички са добри. Собственика е доцент. Ние сме ходили там само за обезпаразитяване и 1 ваксина. Интересно защо само 1 имаме - по страничките за спасяване на котета пишат винаги 3. Ние сме спазвали стриктно каквото ни кажат и сме питали какво следва - винаги само обезпаразитяване са ни казвали.
От друга страна котето когато го взехме се оказа масово опаразитено с ушни акари. Не забелязаха проблема при контролния преглед. Установих го сама вкъщи, когато започна да вади от ушите кал😩 и малко съм със смесени чувства. После тяхното становище беше, че такова малко коте по принцип не трябвало да има от тези акари и затова не били погледнали.
Та ако има някой тук с мнения за тази клиника - моля да сподели, или да питам в другата тема?

# 408
На около два месеца се поставя първата тривалентна ваксина, месец след това, но минимум на три месечна възраст, се поставя втората тривалентна ваксина и ваксината против бяс, както и чип непостресствено преди това. Това е задължение на секеционера-развъдчик. Чак след това котето е готово за новия си дом.
После всяка година на датата или малко преди това, се слага тривалентна и противобясна ваксина. По закон противобясната е задължителна всяка година, а тривалентната само, ако котката излиза на обществени места, има контакт с други животни и/или посещава изложби и състезания.
Обаче друг е въпросът, че ваксините обикновено са с тригодишно действие и след първоначалния курс (като бебе и годината след това) не е здравословно наложително поставянето им всяка година, дори напротив.

А това за ушната краста няма думи... И за този, от когото сте взели котето, и от лекарите. Трагедия!

Аз бих сменила клиниката, не звучи особено компетентно.

# 409
Аз лично никога не бих се свърнала в тази клиника. Е**ти и доцента.

# 410
  • София
Диването Елза не стои мирно и не мога да снимам добре,  дано се види нещичко. Има ситни сини точици в ушите. Нямат релеф. Не я дразнят. Идеи какво е? Може и да  е нормално да ги има,  но не съм запозната.

# 411
Момичета, Bayer ли ползвате за обезпаразитяване (външно)? За вътрешно съм ползвала също и Панакур на гранули (перфектно) - вие какво ползвате?

# 412
Обезпаразитявам Джой с Бродлайн, веднъж на 2 месеца
Ето нещо, на което много се смях сутринта

# 413
  гледам си теливизия

# 414

20 минути я търсихме...

# 415
Изтръпна, нали? Joy
Топче правеше така,  постоянно, Ушатото също, но по-рядко, в момента се пече на терасата, до одеве вилнееше в кухнята....

# 416
А,Ивекс,да Joy Hug

# 417
Добре дошла в клуба! Joy
Топчи удар ми е докарвал, Ушатото един път още в началото се беше скрил много добре, та го търсихме доста, преди време имахме и смешна ситуация с ММ, в скрит текст ще го сложа, че е дълго....Joy Копирам го гордо от темата за муните.Joy
Скрит текст:
Ужас и кошмар преди малко, мунята - Скъпия.
Прибира се нашият от пазар, звъни ми да ми каже, аз съм на има-няма 10 минути от вкъщи. Пристигам вече пред кооперацията и гледам моят се лута като обезумял, първата ми мисъл беше: Изтървал е котката! О, ужас, точно това беше! Удар получих, търсим го двамата, викаме, котката я няма никаква, аз вече изпадам в паника.... Знам, че шанса да се появи е нищожен, започвам да мисля как ще го блъсне кола, как ще живее навън, как ще живеем ние с това, 40-50 минути сигурно, кой ти е гледал часовник обикаляме блока, изровихме всички храсталаци, под колите залягахме и го няма! Мъжът ми през това време ми разправя как се е случило: Бил излязъл за месо, като се отвори вратата и котката винаги идва да види кой се прибира и има навика да си подава муцуната навън, мъжът ми каза, че е изскочил и той докато пусне торбите и затвори вратата вече е нямало и следа от него, аз вече рева, честно, вярвайте ми - ревах! Качваме се горе омърлушени, аз вече съм с план да вземем фенери, че с телефона не става и да търсим котката, решена бях, че без Ушатото не се прибирам, ако ще и цяла нощ да прекараме навън. Влизаме вкъщи, отварям вратата и котката стои на шкафа за обувки и ни гледа! Заблуденият ми мъж все още твърди, че котката е излязла и се втурнала по стълбите, Боже, камък ми падна от сърцето, след загубата на Топче/предишното ни коте/ това нямаше да го преживея.

# 418
Оле Ивекс, със сълзи се смея. Да го нагушкаш много този бонбон

# 419
  • София
И ние сме имали такъв епизод. Котката се появи на място, на което 100 пъти погледнах! Тамън бях на ръба на нервната криза, стичаха ми се сълзи от очите. Мъжът ми тръгна да обикаля блока и хоп! Нашата се кипри доволно на перваза!

Общи условия

Активация на акаунт