Любители на Котки - Тема 130

• 37 213
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
Какви красавици видях, дебелото ще го снимам по-късно.
Това последното е като за нас.Joy Спирка няма тази котка, снощи толкова много месо яде, че лошо ми стана, ей така, нарочно..., да го видя колко може да яде, спа като пън и в 6 сутринта започна да опява, идеше ми да го застрелям, закуси към 9 и сега се пече на слънце, гадината малка.

# 601
  • на брега на морето
Нали знаеш поговорката: "Роди ме, мамо, с късмет, па ме хвърли на смет". Simple Smile

# 602
Смях, но в чудо сме се видели с Ушатият, Топче беше претенциозен, отказвал ми е да се храни, така на инат, ядеше избирателно, Ушатото яде всичко, абсолютно всичко, вярно е , че е бил недохранен, кой знае колко е и страдал, но вече би трябвало да знае, че тук има храна и няма да е лишен от нея, толкова бързо се храни и се оглежда докато хапва, че всеки път като  го видя и ми става жал.

# 603
  • Варна
Нали знаеш поговорката: "Роди ме, мамо, с късмет, па ме хвърли на смет". Simple Smile

Късметка е таман в тази приказка Simple Smile Айде нареждайте се на седянката, ко се прайте, че само на кравайче спите Simple Smile

# 604
  • на брега на морето
Като прочетох "Късметка", та се сетих, че имах една бездомна Сърцатка и съпругът на наша съфорумка - Квадратка  Joy

...Ушатото яде всичко, абсолютно всичко...
Нала е същата; нали по Коледа се разкашля и доктора й даде хапчета - ами тя ги изяждаше като гранули, но накрая се усети. Сега след кастрацията пак ядеше всичко без да подбира, та като я охраних започна да спи по цял ден без да търси храна. Изглежда дъщеря ми я храни два пъти дневно и си е гладна през деня. Но може просто да си е лакомо коте, знам ли.

Последна редакция: сб, 16 мар 2019, 12:30 от Котьо

# 605
Забелязвам, че това с неконтролируемото хранене го има при всички осиновени от улицата.

# 606
  • София
Барни определено си иска паучове (давам му през ден, през два), но и гранулите омита, не остават. Обаче вече втори път ми се оаква от паучове на Applaws (омазва се целия, лапи, под, капак на толетната чиния, много го разхлабват) и вече се чудя дали да му давам изобщо паучове.

# 607
  • София
И Елза е лакомия. Осиновена е от улицата. Едва наскоро сякаш схвана, че храната никога не свършва и няма кой друг да я изяде. Вече не се храни като невидяло, поне от котешката храна. Но щом някой отвори хладилника, веднага висва под него и гледа жално-жално.
Тази сутрин ми стана хем смешно, хем ми дожаля за нея. С майка ми нещо говорехме в кухнята докато майка ми се храни. Елза имаше храна в паничката, но по традиция трябва да проси от  хранещите се. И си стои с жален поглед до майка ми, но ние така сме се заприказвали, че изобщо не се сещаме да отразим горкото добиче и да му дадем милостиня. След малко Елза вече започна да се протяга до неподозирани размери, само и само да привлече вниманието ни. Търкаляше се по пода с циркаджийски номера. Талант неземен! Ама ние пак не схващаме. Е, най-накрая се сети да продума  "мяу" и веднага ни изкара от унеса. Smiley
Предишният ни кот много мяукаше за щяло и нещяло. Елза много по-рядко мяука.

# 608
При нас обратното, на Топче едвам му чувахме гласа, той обичаше да стои сам, уединяваше се и си почиваше, мяучеше изключително рядко, Ушатото е пълната му противоположност в това отношение - не млъква и е досаден.

# 609
  • София
А пък нашата улична принцеса кара на фотосинтеза. Бих се радвала ако хапва повече от 2-3 парченца каквото и да е. Киро и той вече яде много малко. Месо не хапва изобщо. Sad А е много интересен, защото идва пръв до сервираната маса, но каквото и да му дадем отказва. Само Наско е със завиден апетит.  Той яде всичко. Помага при готвене, проси си от масата, обира всички котешки купички.  Grinning

# 610
  • София
Хахах, Наско отсрамва отбора! Blue Heart

Спомних си сега покрай мяукането за едно улично коте. Живееше пред един блок в квартала, покрай който минавахме 1-2 пъти седмично. Всеки път като минем от там то започваше да мяука. Приказваше ни нещо и не само н анас, на всички хора. Беше мъничко. Там се навъртаха и братчетата и сестрите му, но то беше най-приказливо. И то, и другите мъници бяха осиновени от различни хора, но този черен приказлив бонбон ми остана в сърцето. Blue Heart

# 611
Сещате ли се за котето, което намерих на улицата и живя няколко дни изолирано в нас?
Получаваме постоянни ъпдейти от момичето, което осинови Палечка, превърнала се е в прекрасна млада котарана, щастлива е, добре гледана, нямате си и на идея колко се радвам всеки път като я видя, душичка малка беше тя, невинна и никой не я поглеждаше, душа не ми даде да я оставим в студа навън.

# 612
  • София
Страхотно! Ивекс, може ли да пуснеш нейна снимка да й се порадваме?

# 613
Разбира се, ето я за малко, по-късно ще я изтрия:
Скрит текст:
Премахнах снимката, защото не е лично моя и не съм искала позволение, все пак Палечка си има нов стопанин, на когото може да не му е приятно да развявам дома му из форума. Peace
и като бебе Палечка:

Ушатото...Joy

Последна редакция: сб, 16 мар 2019, 16:15 от Ивекс

# 614
  • София
Леле, Палечка с какво достойнство и авторитет гледа от първата снимка! Blue Heart
А Ушатият прекрасник така сладко спинка, Blue Heart че ми иде и аз да се търкулна в чаршафите. Язък, че съм на работа до 21 ч.

Благодаря за споделените красоти, Ивекс! Animal Paw Prints

Общи условия

Активация на акаунт