Любители на Котки - Тема 130

• 37 213
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
  • на брега на морето
Шарки, смени пауча, сигурно ще се намери друга фирма, която да не докарва на Барни разни редкости Satisfied

...душичка малка беше тя, невинна и никой не я поглеждаше, душа не ми даде да я оставим в студа навън.
Много ме разстроиха тези думи. Рафаела беше абсолютно същата, когато ми я докараха в един огромен кашон.
На всички, които са спасили животинка:

# 616
Котьо, може ли превод на надписа?

Четох ви за храненето и просячетата. Стана ми тъжно ... Дайте им, като им се яде. Ще дойде време когато ще откажат да ядат защото усещат края. И тогава ще ви е ... не мога да опиша чувството. Всъщност мога - безпомощно.

Отдавна не спазваме правила за котешка хранене. Бегинс не яде почти нищо, дори и харесвани доскоро храни. Купуваме му различни консерви, паучове, лакомства - хапва малко.
Сега обича кисело мляко и пастет - човешки. Явно зъбите го болят да дъвче.
Похапва и човешка храна защото проси.

С какво да го храня? Вече не знам ...

# 617
  • София
Зуки, на колко е години Бегинс?

# 618
  • София
Даваш му всичко, което яде, тогава. Съобразяваш се само с неговите желаия, не какво е полезно и какво не.

Пенсионера си хапваше, но изглеждаше кожа и кости пследната година. Ядеше само Феликс от паучовете, затова това и му давах. Накрая престана да се храни, пиеше само воа и три дни по-късно почина.
Мина повече от година, а още ми липсва.

# 619
Шарки, на 17 години е - апартаментна котка, мъжки, некастриран.
Първото животинче, което сме гледали толкова време. А и от моя човешки живот - та аз повече години съм живяла с него отколкото без. Не ми се мисли, че и той скоро ще мине под дъгата и ще ме чака.
Може ли в първи пост да сложите рязказчето? То малко ми дава сила за после когато няма да го има. Той ще ме чака, нали?

Поссед, това правим всички - даваме му каквото когато поиска да яде.
Но ... Каквото и да сторим, края е близо.

Плаче ми се докато пиша ...

# 620
  • на брега на морето
Зуки Су - Нека всеки, който върши дела в името на доброто и любовта към ближния, никога да няма   причина за скръб.

Това е завършек на една много трогателна история за спасяване на коте.

В зоомагазините продават котешки пастети, в човешките има черен пипер.

# 621
Ето и сега:

Занесох му на мястото му за хранене малко кисело мляко и в друга чинийка претоплена консерва. Хапна малко от млякото, но дойде да провери аз дали ям - не. Сложих му пастет - лъсна чинията макар и бавно, но е празна.

Котьо, благодаря ти за превода! Каква е историята?

Има ли човешки пастет без черен пипер и защо е вреден той?

# 622
  • София
В Билла има хубави пастети за котки, но отдавна не съм взимала, защото Елизка спря да яде пастет. Има и един на Роял канин, подсилващ за анорексични животни, много апетитен.

# 623
Лизия, може ли картинка на опаковките и приблизителна цена?
Собствените марки на Била и Кауфланд, пастетчета май се водят, ги яде.

# 624
  • София
Да, собствената марка на Билла, Clever, имаше 3-4 вида за котки. На Роял канин са по около 4 лв за 200 гр тези от серията Recovery: Royal Canin Recovery

# 625
  • на брега на морето
За какво ти е човешки пастет след като има котешки? Ако имаш блендер пасирай консервата с малко вода.

# 626
  • София
Нямат нищо общо като вкус човешките и котешките пастети. Wink Котките обичат човешки.  Grinning Може и да не е най-подходящата храна, но при възрастно коте, което не иска да яде е по-добре "вредния" човешки пастет пред нищо. Няма нищо да му стане на котето. Нека хапва каквото му е вкусно. И Мъро много обичаше пастет и то от най-евтиния, който е в опаковка като салам. Благодарение на тези пастети успявам да давам безболезнено хапчета.

Всеки си път задавам въпроса - до преди 20 години котките в България как са живели? И имало ли изобщо котки тогава?  Wink Ядяха пастет, кренвирши, рибни консерви, попара със соса от нашите манджи и оцеляваха някак ... Някои и до 20+ години достигаха. Познавам поне 3 такива котки, а от сегашните, хранени с котешка храна - не. Sad

# 627
И аз си задавам такива въпроси ...

Като бях малка и имах село, имаше много котки и ядяха каквото има - остатъци от човешка храна надробени с хляб като попара, остатъци от клането на животни. Никой не беше чувал за суха храна, паучове  консерви и други глезотии ... Някой оцеляваха, други- не ...
Сега мода ли е, нужда или ... съвременното хранене и отглеждане на котки?

# 628
  • на брега на морето
Всеки си път задавам въпроса - до преди 20 години котките в България как са живели? И имало ли изобщо котки тогава?  Wink Ядяха пастет, кренвирши, рибни консерви, попара със соса от нашите манджи и оцеляваха някак ...
Аз добре познавам този период. Котаракът ми със сигурност е гладувал. Половинът му донесе от Франция голяма консерва хапки в сос, та и то милото разбра какво ядат френските котки. Честно, не вярвах че и тук ще има такива храни.

# 629
И нашата първа котка - Матилда ядеше от нашата храна - кашкавал, салам, пиле, готвено за нас ( това преди много години) 😊. Много обичаше черен дроб. Доживя до 18 години. Никога не е яла котешка храна, защото нямаше. Накрая беше глуха. Отказа да яде и черния дроб и две седмици след това си отиде.

Общи условия

Активация на акаунт