Тича, скача, пее вече, ОКТОМВРИйското човече! - Тема 15

• 36 499
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Е, тя е малка, нормално. Трябва наистина да ѝ е интересно, за да си задържи вниманието. Това да не те притеснява. После ще ти пратя някакви идеи с какви неща за игра можеш да я занимаваш сега. Сега съм в движение, довечера като ги приспя домашните, ще ти пиша ЛС.

# 646
Предполагам че си знаеш Joony,не съм се сблъсквала с такъв проблем. Големия на 1.6 месеца плямпотеше яко,малкия дега със звуци обяснява и майка ми все ми повтаря колко е назад от брат му ма тази възраст,което е така,но пък е много по-напред в други неща. Сетих се за една смешна история,на Мама един приятел до 3 г възраст не е казвал гък,когато на 3г първата фраза му е била:"Жоро,яде пирони"Simple Smile)) Предполагам че и на него му е било тегаво,но едно време не са толкова обръщали внимание,което ке означава че сега ние не трябва,разбира се

# 647
  • София
Аз така четох някъде за тригодишно, което не говорило грам, та един ден майката го заплашила "мъцни или ще те водя на лекар", а детето се обърнало и казало "епа нема мъцнем". 

# 648
  • София
Като има проблем той се забелязва.Сигурно на мен ми е лесно,всмисъл учила съм специална педагогика.
Но определено с напредване на възрастта проблемите личат.

# 649
Това с децата, които изведнъж те “гръмват” с цяло изречение, е често срещано успокоение. Приятно е, спор няма. За съжаление, късното проговаряне в момента е бум и е хубаво човек да не се успокоява. Ако стане така е добре дошло, но иначе е губене на ценно време.

# 650
...

Последна редакция: нд, 05 май 2019, 14:32 от Joony

# 651
  • София
Навременната помощ е от значение.За съжаление тук специалисти малко,всички или почти всички отказват  работа с толкова малки.
Аз се занимавам със зрително затруднени,но не практукувам активно.Работя съвсем друго нещо.

# 652
Ясно,Joony,има си причина затова. Понеже напоследък много често около мен чувам само притеснени майки че децата им не говорят,явно във вашия случай е различно. Изобщо не искам да се меся,но в тази ситуация не е ли и до голяма степен работа с психолог или са малки?

# 653
  • София
И на мен ми звучи много трудно да си работи с малки деца като нашите.

# 654
Дори децата със синдроми на този етап работят с логопеди, логиката е, че като няма реч, няма разбиране.

# 655
  • София
Това е новата игра от няколко дни-зор да качва колата на легло, диван и да иска карайки я да скочи отгоре Joy Естествено, не му давам и следва истерия, блъскане

# 656
Възможно е плацентата да се измести по-нагоре по време на бременността и накрая да не е превия. Ако си остане там, "лечението" е лежане и секцио.
Стискам палци да се оправи от самосебе си.

# 657
И Богомил онзи ден качи един голям влак, който е за яздене на дивана...

# 658
Хитрушке,всичко ще е наред,щом досега е,така ще е и за напред. Ще дойде най-накрая един хубав момък скорпион във вашата къща:)))Тежко ти и горко:)

# 659
  • София
Поставихме вчера ваксината за 12м.и чак юли последната,че трябвало определен период да мине.

Общи условия

Активация на акаунт