Изневярата - въпроси към простилите и дали втори шанс

• 30 667
  • 466
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Обикновено дълбоката причината на изневеряващия да изневери е "защото може".
Обикновено всъщност е много по-сложно. Защото това би приравнило всички изневеряващи, всички ситуации и бихме свили равнодушно рамене: "Ами полигамни сме и толкоз". Да, ама не! "Защото може" е просто предпоставка. Много често зад нея стои определена личностна структура /като например крехкото его на нарцисиста , имащо нужда от постоянно доказване и възхищение /наред с липса на ценности,  емоционалната или сексуална неудовлетвореност, натрупани проблеми, рутина и скука и тн. и тн.  Така че  прогнозите "за след" една изневяра, може да са токова различни, колкото и причините довели до нея и също толкова комплицирани и непредвидими.
Аз лично смятам, че след продължителна паралелна връзка нещата са необратими.

# 151
Необратими или не, нещата приключват обикновено в случай на разкритие. Инак си живеят така, макар и с години.

# 152
  • София
Цитат
...като например крехкото его на нарцисиста , имащо нужда от постоянно доказване и възхищение /наред с липса на ценности,  емоционалната или сексуална неудовлетвореност, натрупани проблеми, рутина и скука и тн. и тн.,
Анджък де, на тоя нарцис нон стоп циркови номера да му правиш, все ще му е скучно и неудовлетворено.
А и нужно ли е ?Rolling Eyes

# 153
  • Бургас

Инак си живеят така, макар и с години.
Всеки с изборите си.

Цитат
...като например крехкото его на нарцисиста , имащо нужда от постоянно доказване и възхищение /наред с липса на ценности,  емоционалната или сексуална неудовлетвореност, натрупани проблеми, рутина и скука и тн. и тн.,
Анджък де, на тоя нарцис нон стоп циркови номера да му правиш, все ще му е скучно и неудовлетворено.
А и нужно ли е ?Rolling Eyes
Не естествено. Затова чао и другия път се избира по-мъдро.

# 154
Не е гаранция,че повишеното внимание при избор на партньор ще доведе неминуемо до резултат - този партньор никога да не изневери.70% от разпадналите се около мен двойки заради изневяра са точно такива,които живяха преди това по десетина години във връзка и прекалено много се изучаваха.Такива,които давах за пример и през ум не ми е минавало,че мъжът може така да се хрумне. Но уви.

# 155
  • Бургас
Никой не е застрахован от изневяра /включая и той самия да изневери/, но предварителното избягване на определени типажи, не е за пренебрегване. 

# 156
Нелепо е типизирането на мъжете изневеряващ/неизневеряващ, поради простата причина, че изневярата е огледало на отношенията.

# 157
Нелепо е типизирането на мъжете изневеряващ/неизневеряващ, поради простата причина, че изневярата е огледало на отношенията.
Ще те перефразирам лекинко. Изневярата, пък и всякакво поведение, не само тя, е огледало не на отношенията, а на човека, избрал да  действа.
Не разбирам тезата за определяне на един човек и действията му от друг. Ние не сме функция от другите, а от себе си. Действаме по определен начин не заради другите, а от себе си.

# 158
Не е толкова нелепо... Има си едни Дон жуани, дето хич не им требе причина да се онождат с когото сварят... Simple Smile  Ей такъв типаж не ти трябва ни жив, ни умрел. А те обикновено си личат от "първия ден"...

# 159
На отношенията, луна, не на единия или другия, при хора - моногамни иначе, щом се случва.

# 160
А те обикновено си личат от "първия ден"...
Не, не винаги.
Понякога им щраква биологичният часовник и тотално се променят.
И става много неприятно. Уж избираш мъдро, пресмяташ, уверяваш се, а накрая се оказваш в брак с напълно непознат. И твоето участие в трансформацията е практически нулево.
Не смятам, че за нечия изневяра е виновен който и да е друг, освен самият изневеряващ.
Всякакви приказки как другият партньор не бил давал нам си кво си на изневеряващия, и така, видите ли, зорлем го напъхал в чуждото легло, са само оправдания. Голата истина е, че изневеряващият си гони собствения егоизъм и най-безскрупулно прегазва всеки, който се изправи на пътя му, включително и децата си.

# 161
Не се разбираме Дренка. Отношенията имат начало и край, най-опростенчески казано. Поради фактори от най-различно естество.
Отношенията са между двама. Жива система, в която всеки момент се намесват и  половинки, третинки, четвъртинки от други живи системи или пък самостоятелни електрони. Влияние отвън винаги има, насочено. Кой как ще реагира и действа, не зависи от създадените отношения вътре в системата, а от качеството, целите, нормите и ценностите, които изповядва даден индивид. Всяко негово действие е функция от него самия, от нищо друго. Онова, което създаваме като отношения, е огледало на нас и действията ни, не обратното.
За да се разбере по-ясно - не виждам как ако аз искам да изневеря, това ще идва от партньора ми. Няма такъв филм. Аз искам, аз го правя. Не ми е нужна причина извън мен, щом ясно я осъзнавам в себе си. Даже обидно ми звучи да се оправдавам с другия, дето хал хабер си няма...

# 162
Истината е,че човек ако иска да направи нещо,го прави въпреки,че няма реално основание в отношенията си с партньора.Ако не иска - не го прави,въпреки,че може и да има неща,които други биха нарекли ,,основание,, в отношенията.Аз също смятам,че това е личен избор независещ от партньора.Колкото и да са скапани нещата в едни отношения,последното нещо,което би спомогнало за поправянето им е изневярата.Изневярата е бягство,нежелание за справяне,абдикация от отношенията,а не решение или път към него.И не може да бъде оправдана с човек извън нас ( каквото и да е направил той ). Само ние сме отговорни за това как приемаме и реагираме на случващото се отвън нас.

# 163
То реално основание според потърпевшия никога няма. Всичко е прекрасно и изведнъж - изневяра, о ужас!
Пресмяташ, премисляш, а то - цял живот разочарования Simple Smile

# 164
Каквито и да са разочарованията, решението Не е изневяра.

Общи условия

Активация на акаунт