Изневярата - въпроси към простилите и дали втори шанс

• 30 610
  • 466
  •   1
Отговори
# 270
След като гледах филма "Денят на бащата", се замислих,че ние хората рядко се опитваме да разберем другия, а така погледнато отстрани изглежда, че всеки е прав за себе си в една или друга степен.
Изневярата не я толерирам, още по-малко пък паралелна връзка-това за мен е върха на наглостта! Но..
Каквито и да са причините, няма ли право единия партньор да поиска раздяла, защото не е щастлив? Трябва ли да му се стоварва товара на плещите от вината, че изоставя семейство и деца? Ако този човек е отговорен и би се грижил за семейството си, няма ли право да намери себе си и щастието си? Какво мислите за това?
Защо някои партньори така се вкопчват в другия, сякаш без него те биха били едно нищо? Защо много хора се унижават, молят се на другия да не си тръгва? Нямат ли достойнство?

# 271
  • Street of Dreams
Няма право, ако е без борба. Иначе не виждам абсолютно никакъв смисъл от брака.

# 272
Няма право, ако го гледаш от другата страна, но ако си на негово място?
Каква борба за хора, които не виждат смисъл да се борят? Абе сложно нещо са човешките взаимоотношения... 🤪

# 273
  • Street of Dreams
Аз лично виждам смисъл да се боря. Иначе нямаше да създам семейство.

# 274
В какво точно се изразява "борбата" за теб? За едни е да чакат другия да се промени. За други е да предприемат някакви промени, а за трети (особено след изневяра) няма смисъл от борба!

# 275
  • Street of Dreams
Не мога да кажа, че и точно - според зависи какво ще ни сполети. Даже не знам какво точно питаш в момента - от едната, от другата страна - отговорих ти, не е ок просто да си тръгнеш, ако не сте само гаджета.

# 276
Не "просто" да тръгнеш, а защото не си щастлив. Ти каза за борбата и затова питах. ☺️

# 277
  • Street of Dreams
Ако не си щастлив, намираш причините. И ги променяш. Да си нещастен може да има 3 милиона причини, както и да си нещастен без причина.
Ти питаш за Денат на бащата - там дадох същото мнение и го обосновах по-подробно. Накратко имаме един отегчен от семейния живот мъж, който е тръгнал да изневерява, докато жена му си няма и никаква представа за неговото "нещастие" и си мисли, че имат хармонична връзка. След това той си тръгва, без/вместо обяснения. Няма смисъл да прехвърляме дискусията тук - просто това от никъде не е ок и не отива на женен мъж. Ако ги бяха дали да разговарят, да й каже той какъв му е проблемът и защо и дали е нещастен, да се борят, да опитат нещо - щях да разбера. Но в този случай, това си е точно ПРОСТО да си тръгнеш. Такива като Димо не би трябвало да сключват брак, ако смятат, че на никого нищо не дължат, дори обяснение. Да отговарят само за себе си и да не поемат отговорност.

# 278
Каквито и да са причините, няма ли право единия партньор да поиска раздяла, защото не е щастлив? Трябва ли да му се стоварва товара на плещите от вината, че изоставя семейство и деца? Ако този човек е отговорен и би се грижил за семейството си, няма ли право да намери себе си и щастието си? Какво мислите за това?
Защо някои партньори така се вкопчват в другия, сякаш без него те биха били едно нищо? Защо много хора се унижават, молят се на другия да не си тръгва? Нямат ли достойнство?

Последна редакция: ср, 13 мар 2019, 10:55 от Анонимен

# 279
За Филма смятам, че не са дадени много детайли, но аз лично казвам край в живота, когато не виждам вариант да се оправят нещата, в посоката в която на мен ми се иска.

Анонимна, помня я твоята история. Леле, страшен развой на нещата. Знаеш ли, да не ти пука от хората. 11 години живееш според хорското мнение. Не е ли достатъпно вече? Той животът си изтече, докато се наканите да го живеете. Успех ти желая и много щастие!

# 280
Анонимна, какво да ти кажем. .. Фактът, че си изпляскала триумфа си над бившата точно в тази тема, говори сам по себе си.

# 281
Аз може би съм по-друг характер и тип човек, нямам и вашите финансови възможности и начин на живот, но...историята е смешна Simple Smile и нелепа
Ами щом жената й се удава да разиграва толкова хора, а пък вие сте си ок с такава връзка- какво ни пука на нас Simple Smile
А мъжът, който делите, е ...нямам думи...абе Господ е събирач, интересна конфигурация му се е получила този път, ама на, получила му се е. Недоволни явно няма

# 282
Децата на приятеля приели всичко, само дето едното дошло с майка си да моли да оставиш баща му с нея. Сега поне ще имаш сигурно доказателство защо човекът е там - и ще си по-спокойна Simple Smile

Относно Мом of 4, просто никой тръгнал си партньор не може вече да се грижи за "семейството", защото отива да се грижи за новата си тръпка. А пари и време за супер качествени грижи и на двете места няма Simple Smile

Скоро гледах снимки - Деси Цонева се хванала с някакъв женен чичо (може и да се е развел вече човека - не знам), тримата с нейното дете на Малдивите. Е дали има после пари и неговите деца да идат на Малдивите? Не е сигурно Simple Smile Ама се съмнявам. Защото сега Деси трябва да бъде впечатлена, а покрай нея и нейното дете.

# 283
Няма право, ако го гледаш от другата страна, но ако си на негово място?
Каква борба за хора, които не виждат смисъл да се борят?
Някои хора не виждат смисъл да се борят за каквото и да било. Или си избират една борба /борбата на живота си/ , или няколко каузи, които са им важни, и всичко останало им е все тая, няма смисъл да се задълбочават в него.

# 284
Не може ли тези неща да се уточняват в хода на връзката - кой как предпочита?
За мен лично лъготенето и мишкуването са в пъти по-гнусни от обсъждането на проблемите и, евентуално, слагането на край на едни отношения, които са се превърнали в нещо непоносимо за единия във връзката.
Други пък предпочитат да ги лъжат и да мимикрират "семейство".

Общи условия

Активация на акаунт