Изневярата - въпроси към простилите и дали втори шанс

• 30 609
  • 466
  •   1
Отговори
# 285
Скрит текст:
Каквито и да са причините, няма ли право единия партньор да поиска раздяла, защото не е щастлив? Трябва ли да му се стоварва товара на плещите от вината, че изоставя семейство и деца? Ако този човек е отговорен и би се грижил за семейството си, няма ли право да намери себе си и щастието си? Какво мислите за това?
Защо някои партньори така се вкопчват в другия, сякаш без него те биха били едно нищо? Защо много хора се унижават, молят се на другия да не си тръгва? Нямат ли достойнство?
Преди седмици пуснах тема, която поисках да бъде заключена, защото беше извъртяна в абсолютно грешна посока, нямаща нищо общо с истината. Може би си спомняте за 11 годишна връзка и как да кажем на "децата". Нямаше да пиша повече, но този цитат ме провокира.
Дори преди да пусна темата, вече бях решила да кажа на моите деца. Казах на приятеля ми за решението ми и той се съгласи, като поиска малко време. Така, по едно и също време всеки каза на своите си деца. Не показаха с нищо да са знаели, значи все пак добре сме се крили. Дъщеря ми определено беше щастлива от факта, синът ми го прие по- скоро безразлично, но каза, че се радва за мен. Децата на приятеля ми са казали, че нямат нищо против, но също и че се страхуват как ще реагира майка им.
След като е разговарял с децата си, отива и казва на бившата, че иска да се изнесе. Следва бурен скандал, после го ударила на пазарлъци да продължи всичко както досега, тя нямала нищо против, но не можела да каже на роднините си, това щяло да ги убие. Тя щяла да умре от срам и всички да и се подиграват. Ревове, сълзи, паник атака, болница...
След 2 дни на вратата ми се звъни. Отварям и гледам госпожата с едното дете, което от 7 години не живее с тях и се прибира 2 пъти в годината. Започнаха със същите увещания и молби. И о, срамът от хората, как по- скоро щяла да се нагълта с хапчета, как всичко щяло да бъде моя вина! Пък нали, какво ни пречело на нас да продължаваме да се виждаме както досега, но той да се води, че живее при нея...
Не, че не знаех с какъв човек си имам работа, но това вече мина всякакви граници. Изгубих ума и дума, чак взех аз да я успокоявам.
Ако преди темата ми ви се виждаше невероятна, не знам какво ще ми кажете сега.
Тъй като децата вече знаят, поне ми е малко по- леко, но другото?
Кой беше споменал за старческия дом, ама май и там ще си я приберем с нас жената.
[/spoiler]
Не се сещам коя е темата и какво е разисквано в нея, но това, което тук написа, ме впечатли.
Не схващам твоето семейно положение, но за него разбрах, че има жена освен децата. Правилно ли съм разбрала, че е говорил първо с децата си, които не знаели за връзката ви, разяснявайки на тях какво смята да предприеме спрямо майка им, неговата жена и личния си живот и след като се е подсигурил с "одобрение", е съобщил и на жена си?
И не, няма да  я влачите до старческия дом, ще влачите соствените си избори, т.е. ти влачиш своя избор, а каква е тя няма значение. Може да е всякаква, но решенията за твоя живот ги взимаш ти. 

А по постинга на мама на четирима с чуденките, защо някои хора се унижавали, като се залепяли за другия, дето иска да отлети.: Нищо чудно няма, точно толкова се унижават и ония, които се заблуждават и по други въпроси, щото им харесва нещо да е така, както си го представят. Сигурно звучи самоуспокояващо, че само на чуждите хора действията са унизителни... ама не е баш така.

# 286
Не може ли тези неща да се уточняват в хода на връзката - кой как предпочита?
За мен лично лъготенето и мишкуването са в пъти по-гнусни от обсъждането на проблемите и, евентуално, слагането на край на едни отношения, които са се превърнали в нещо непоносимо за единия във връзката.
Други пък предпочитат да ги лъжат и да мимикрират "семейство".
Може, ако и двамата искат.
Аз лично мъж, желаещ да уточнява в хода на връзката, не съм виждала отблизо. Имало, казват, ама ... Wink

# 287
Скрит текст:
Ами, аз не искам да ме уведомяват за изневяра.
Искам ПРЕДИ подобни събития да ме уведомят, че има проблем, за да се опитаме да го решим.А ако не стане, да ми заявят, че вече не ме обичат, че искат раздяла и всеки да си търси половинката другаде.
Едва ли някой иска да го уведомяват за изневяра, но съм сигурна, че и
никой не остава очарован и не казва "Евала, постъпи честно", ако просто му кажат " Не те обичам вече, искам да се разделим".
Скрит текст:
В повечето случаи  връзката навлиза в рутина, партньорите вече не изпитват силно привличане и емоционална близост, но като цяло не им е зле заедно. На такъв етап трудно се дефинира точен проблем и
изглежда абсурдно просто да си тръгнеш, да разрушиш всичко,  да нараниш децата, да си създадеш и имотни делби и главоболия. Чисто практично, Франсоаз, дали ще си във възторг, ако мъжът, от който даже зависиш напълно финансово, ти каже, че вече не изпитва същото и иска да си тръгне. Няма ли пак да е гадняр, изоставящ жена си и децата, нищо че няма трети? Рутинните отношения рядко стават причина за фактическа раздяла, но са подходяща почва за поява на нов човек, тръпка, адреналин, усещане, че отново си жив, млад, влюбен. Кое би било по-лошо: 1.Консумира тръпката и тя отминава. 2.Постъпва разумно, спира контакт, но другата/другият е в мислите му. Прави секс с теб, а мисли и си мечтае за нея и още повече се отдалечава емоционално. Привидно няма изневяра, но реално се е случила в главата.
Скрит текст:
Нещата не са черно-бели. На теория всички знаем какво е нужно за здравословен начин на живот, съответно какво е здравословна връзка и как да я поддържаме, но в много случаи не успяваме и в двете. Огромна част от браковете не са сключени на базата на истинска  любов, а заради случайно забременяване, тиктакащ часовник, мимолетно влюбване, страх от самота, прагматични, меркантилни причини и т.н. Някои от тях учудващо успяват да функционират, даже и при изневяра.
За протокола - смятам, че доверие след изневяра е много трудно да бъде възстановено. Но е много наивно да обявим всички изневеряващи за страхливи мижитурки по характер, които просто ловко са прикривали тези си черти.
Не, не изглежда абсурдно, изглежда подло и страхливо.
Не казвам, че би било лесно.НО:
Ако той вече не изпитва същото към мен, ако нещо му липсва, ако иска нови тръпки, емоции, адреналин, да се чувства жив, млад, влюбен, защо аз да живея в заблуда и да се лиша от същото?
Аз нямам ли право на нов живот, нова тръпка, нова любов и адреналин?Трябва ли да живея в лъжа, че всичко е наред?
Или, ако толкова не иска да напуска "топлата манджа и уютното легло" у дома, но пък си иска тръпките навън, нека даде шанс и на мен, да изживея своите си тръпки в рамките на брака.
Изобщо не мисля, че останалия свят трябва да възприема нещата като мен.Но, аз съм Везни,   Smiley  , за мен честността и справедливостта са НАД всичко.
И щом аз мога да бъда честна, изисквам и очаквам същото спрямо мен.
Предпочитам да "страдам" от отишла си любов, отколкото да живея с лъжец, предател, мръсник и подлец.
Защото човек, който върши простотии зад гърба ми и няма скрупули да ме лъже директно "в очите", е точно това.

# 288
Франсоаз, имах предвид друго. Като изключим серийните кръшкачи, хората не си казват " В къщи е голяма скука, ще си потърся нещо навън". Просто си карат по инерция, убеждават сами себе си, че нямат някакви кой знае какви проблеми. Това може да си продължи с години без намеса на трети лица, ако няма някаква крайна непоносимост или разочарование от партньора. Чак при фактическа поява на някой, който ги привлича, изкристализират някакви подтиснати желания. И евентуално, ако има задълбочаване на отношенията с трети или просто осъзнаване, че иска да продължи без съпруга/съпругата, има някакво заявяване. Да, не е честно, но просто така се случва много често .

# 289
И понеже се случва много често, трябва е приемливо ли?

# 290
И понеже се случва много често, трябва е приемливо ли?
Къде съм написала, че е приемливо? Просто сценарият - потънал съм в рутина, с човека до мен ме свързва основно навика, отивам и му казвам - "Искам да си опитам щастието без теб" - не е реалистичен.  Също така, няма и да е по-малко болезнен. Тогава обвиненията ще са, че тръгващият си е безотговорен, че не иска да положи усилия бракът да проработи, че прави децата си нещастни, за да има възможност да си развява байрака.  Ако само единият иска да прекрати отношенията, независимо от причините, другият винаги е наранен и се чувства излъган. Развалянето на семейство с деца, не е просто спиране на гаджелък, всички го знаем.

# 291
Франсоаз, имах предвид друго. Като изключим серийните кръшкачи, хората не си казват " В къщи е голяма скука, ще си потърся нещо навън". Просто си карат по инерция, убеждават сами себе си, че нямат някакви кой знае какви проблеми. Това може да си продължи с години без намеса на трети лица, ако няма някаква крайна непоносимост или разочарование от партньора. Чак при фактическа поява на някой, който ги привлича, изкристализират някакви подтиснати желания. И евентуално, ако има задълбочаване на отношенията с трети или просто осъзнаване, че иска да продължи без съпруга/съпругата, има някакво заявяване. Да, не е честно, но просто така се случва много често .
Няма значение как се случва...факта, че такъв човек е лъжец, подлец и т.н., си остава.
Дали хойка по пачаври за разнообразие, или е хлътнал по друга, търсейки нещо липсващо му у дома, няма кой знае какво значение, крайният резултат е все един и същ.Отношенията са "взривени", доверието е разрушено, връзката се разпада.
Аз давам любов и очаквам любов.Давам доверие и очаквам доверие.Давам вярност и очаквам вярност.Давам честност и очаквам честност.И т.н., за всяко едно Човешко качество.
А ако получа лъжи, измами, предателства, имам пълното право да квалифицирам подобен тип лъжец, подлец, престъпник и да не желая повече да присъства в живота ми.
Животът ми е САМО ЕДИН, прекалено кратък е, та желая да го живея само с хубави, приятни, честни и почтени хора.Нямам нито цялото време на света за пилеене по боклуци, нито нерви за хабене заради чуждата чутовна тъпотия.
Това е.Лесна за осмисляне и приемане позиция.

# 292
Франсоаз, аз те попитах по-нагоре - ако мъжът ти се влюби в друга, но не изневери, не предприеме никакви действия спрямо нея и реши да остане с теб  - тогава какъв ще бъде? Кога става лъжец и подлец?
Също, ако просто реши да си тръгне, за да не бъде лъжец, ще му кажеш ли "Уважавам решението ти" и няма да се почувстваш наранена, дори и да си с две малки деца и напълно зависима от него?

# 293
Франсоаз, аз те попитах по-нагоре - ако мъжът ти се влюби в друга, но не изневери, не предприеме никакви действия спрямо нея и реши да остане с теб  - тогава какъв ще бъде? Кога става лъжец и подлец?
Станал е лъжец, когато е допуснал да се влюби.Защото не е имал смелостта да заяви, че вече не изпитва същото към мен, че има нови, други нужди и желания.Защото, за да се увлече по друга, значи аз вече съм никоя за него.И ако знам за подобно положение на нещата, не знам дали АЗ бих искала и бих останала в подобен брак.Мисълта, че аз съм само "удобния диван в къщи", докато той мечтае за друга, е по-непоносима от евентуална раздяла.
Аз съм си егоист.И искам всичко.Или нищо.Или ще съм единствената, неповторимата, любимата жена за него, №1 в живота му винаги-"на лягане и на ставане", или не го искам в живота си.Няма да се задоволя с трохите....

# 294
Леле, Франсоаз, ако си била така експресивна и преди брака, не знам как се е престашил човечецът Grinning
Единствени и неповторими можем да бъдем със сигурност само в собствените си представи.

# 295
  • София
Франсоаз, една зодия сме, обаче аз разсъждавам различно - точно заради стремежа за справедливост Везните се поставят на чуждото място и аз лично не съдя прекалено строго хората.
Но има едно нещо, че от разбиране на другите се е случвало да забравя себе си.
Но това за лъжата ми идва в повече. Влюбването не е от днес за утре, ако отсреща те отрежат - може и нищо да не се получи, обаче ако те насърчат...
Ами мое да изпитва същото към теб + желание към някоя по-млада. На теб не се ли е случвало да загледаш някой младок? Не на 25, но на 35-40?

# 296
Да загледаш някого (може би почти всеки ден заглеждам хубав мъж   Smiley  , защото "спорта" ми е ходене с км почти всеки ден), и да се влюбиш в някого, са коренно различни неща.
Видяла съм хубав мъж, казала съм си "Яя, какъв красавец!" и след половин час не си спомням за него.
Влюбването е съвсем друга история.
Скрит текст:
Франсоаз, една зодия сме, обаче аз разсъждавам различно - точно заради стремежа за справедливост Везните се поставят на чуждото място и аз лично не съдя прекалено строго хората.
Но има едно нещо, че от разбиране на другите се е случвало да забравя себе си.
Но това за лъжата ми идва в повече. Влюбването не е от днес за утре, ако отсреща те отрежат - може и нищо да не се получи, обаче ако те насърчат...
Ами мое да изпитва същото към теб + желание към някоя по-млада. На теб не се ли е случвало да загледаш някой младок? Не на 25, но на 35-40?
При положение, че сме заедно над 30 години, силно се съмнявам никога да не е изпитал грам желание към друго женско тяло, "разходило" се пред очите му....
Скрит текст:
Дори мисля, че на абсолютно всеки се е случвало...Но, когато човек обича и държи на другия, не се поддава на някакви имагинерни желания.Вижда, отчита "Какво секси парче!" и край.Така постъпва човек, когато обича.Не тръгва да мечтае, да търси контакти, да иска продължение на "желанието", да задоволява тръпки и подобни.
За мен е важно, че никога не съм усетила, че ме е "свалил" от пиедестала на единствената и неповторимата, че все така аз съм любимата жена и най-важната за него, и че никога не съм имала повод да се съмнявам, че е имал някакви тайни желания и страсти.

# 297
  • София
Някои тела се разхождат всекидневно пред очите ти.
Имах предвид не си ли заглеждала готин колега или човек, с когото общуваш често?

# 298
За заглеждане, заглеждала съм.Както писах, виждам, отчитам "Готин мъж!" и толкова.
Нищо повече.Не съм го мислила с часове/дни, не съм заспивала с мисълта за него....Може и аз да съм "повредена", кой знае, но обичам ли един човек, нямам "очи/сърце/тръпки" за други.

# 299
Добре де, не разбирам... Всеки иска честност и откритост от партньора си и да знае, ако другия има тайна връзка, а нападате Анонимната, че след 11г. паралелна връзка най-накрая са се престрашили да "излязат от гардероба", когато вече децата са им отгледани и имат и внуци. Кое от двете предпочитате в крайна сметка? Да ви лъжат с години и партньора ви да има официално две семейства, или да приключите цивилизовано и "кой от къде е"?
Не разбирам как тази жена ще отиде с дете при другата, да я моли на вратата й да си продължат с мъжа й връзката както до сега, а той да си живее с нея!?!? Що за абсурд е това? Защото, видиш ли "какво ще кажат хората"! Ето тази саможертва в името на "хората" никога не мога да я разбера!

Общи условия

Активация на акаунт