С мартенички да се украсим, здрави МАЙСКИ рожби да родим!

• 36 025
  • 723
  •   1
Отговори
# 150
Честно, след притеснението дали ще е всичко наред и ще е здраво, се притеснявам най-много от безсънието. И аз в общи линии само това си спомням като някакъв ужасен, безкраен сън в мъгла беше всичко месеци наред.
И за мен ще е второ детенце и нищо не помня, освен, че не се спи в началото : Scream
Иначе и аз съм се вкиснала тези дни, не спя, ставам постоянно да пишкам, чувствам се като кит и всички ме дразнят Weary
Хората наистина са изпростяли. Не мога да повярвам как може да не те пуснат на опашката или да ти помогнат, ditmade. Аз си се пререждам или казвам "Ако може една нещастна бременна да пуснете?!" Grin, като не се сещат, подсещам Wink

# 151
Като стара баба на 80 г съм. Този път е малко по- зле от предишния. То не можеш да вървиш, боли ме ниско долу, гърба, колена. Стрии бол, целулит бол, мазнини бол. Много погрознях, мочичета.
Моето бебе и то не спеше в началото, все будно и ревящо.
Честно ви казвам, ако не ме страх толкова от това пусто секцио бих казала, че нещото което искам най-много е вече да съм родила.

# 152
  • Където морето целува небето...
Днес имах малко повече задачи след като заведох баткото в предучилищната. На последното място бях паркирала малко по-далеко и докато се връщах към колата си мислих, че ще родя. Чувствах се така сякаш съм в последените седмици, едва правих крачки. Нямам болки, просто едва се движа. Кг са само + 6, но аз си стартирах с горница. Вървях и си мислих как ще я карам до май, като от сега е зор. да не говорим, че с тази ниска плацента трябва да лежа, което не виждам как ще стане преди да вляза в родилното.

# 153
И аз съм само +6кг ...а 29та седмица... уфф май трудно качвам, дано поне бебка да си расте , мин.седмица беше около 1,2кг .Мамите,.които вече са раждали да кажат кога се качват още кг , към края ли ?
И аз съм с ниска плацента, бебка е ниско и така рита ниско долу,чеее чак ме боли : ( За лежането и на мен не ми се получава, все върша някакви задачки, дано удържим фронта до май 🍀

# 154
Зависи. Можеш изобщо да не качиш. Етърва ми роди почти 5 кг бебе и се прибра 46 кг от родилно. Под килограмите и на забременяване. Аз качих 40 кг и родих преносено бебе- 3,300 кг.

# 155
С тези килограми всичко е толкова индивидуално. Вообще вече не ги мисля, мисля само какво ще се случи с кожата след това. Отзад и отпред като ме погледне човек все едно не съм бременна. Коремът ми е остър напред, да ама като родя си мисля,че кожата ще стане като на Шар пей 😓.

# 156
Вечер е най-неприятно при мен, в момента в който си легна едни газове, корема ми се подува сеедно съм преяла и получавам гадене.

# 157
Аз днес бях на контролен преглед за диабета. Също така и на екограф за да видим как върви развитието и теглото на бебето. Диетата върши работа ,но на гладно стойностите продължават да са високи,през деня са Ок. Днес след консултация с лекар се взе решение ,че ще си слагам инсулин вечер и при високи стойности сутрин. Освен това ще си следя и кръвната захар преди всяко хранене. Ще се побъркам ! В повече взе да ми идва и съм на ръба да избухна в страшен рев . Дано нещата се оправят ,след две седмици ми е следващия контролен, иначе не знам дали ще издържа.

# 158
Минах си прегледа аз, днес освен ехо имах и "женска консултация", която се състои в мерене с едно шивашко метърче на корема, мерене на кръвно, и въпросите "Колко кила си?" и "Усещаш ли бебето?". Толкова проформено е това... Както и да е, бебето е добре, отговаря си на седмиците, 1050 грама. Нищо друго на мен не ми казват - води, плаценти, чудеса... и аз все не се сещам да питам. Тонове - от 31-ва седмица, секциото - 2 седмици преди термин. Толкоз. Без излишни глезотии, 3д снимки, личица... имам си снимка на артериите и това е Laughing

Продължавам да съм в лошо настроение и да съм от крива по-крива, имам усещането, че скоро мъжа ми ще ме изгони Laughing

# 159
Здравейте.
И аз напоследък съм доста крива и потисната. Към 25 седмица имах контракции и скъсена шийка и тогава целта ми беше да преодолявам предстоящите седмици. И след всяка седмица се чувствах по-добре. Сега като, че ли  все повече почвам да се филмирам за раждането, за след това и за всичко общо взето😣

# 160
Филмирам се и аз за раждането - да не подрани, да не тръгне само, да мине ок секциото, бебето да ок. И после с дълбока въздишка се подготвям психически за зора с новороденото, 3-годишното и работата. Ще е чудо. Иначе друго освен да сме живи и здрави, не ме притеснява. Дано не се окаже, че пропускам нещо.

# 161
  • София
Филмирам се и аз за раждането - да не подрани, да не тръгне само
И на мен това ми е страх, защото каката така тръгна точно 1 седмица преди насроченото секцио. Тогава добре се получи, защото ми спести треперенето от чакането, а и сама си избра рождения ден. Но тогава имах 3-4 см разкритие и контракции(неболезнени ) и имах време да се прибера, да се изкъпя и взема багажа. Върнах се културно, приеха ме и след 2 часа я извадиха. Сега ме е шубе, да не стане като по филмите 😂😂 в колата

# 162
Това в колата и мен ме притеснява! Ние живеем в Банкя и Щерев ни е на минимум 20 минути ( то дано не напъне по-рано и да пътувам до МД или Токуда). Добре,че поне на училището за родители казаха какво горе долу да правим при контракции по време на пътуване, ако изобщо се сетя като дойде моментът. Simple Smile

# 163
Днес тъкмо бях на ЖК. Измериха ми шийката, защото се оплаках, че имам чувството, че бебето ми рита шийката и предизвиква вагинални контракции. (Забравих да ги питам не трябва ли вече да е нещо така с главата на долу или нещо от сорта). Казаха, че била над 4 см и признаци за ранно раждане за сега няма. То аз в момента не го мисля толкова ранното, по-скоро си мисля така едни примерно 3-4 дни преди секциото. Satisfied Колкото ми вкара душата в паника. Scream Тя щото иначе няма да ми е паника в психологическа подготовка за секциото, ама както и да е.
Каквото стане, не мога да ги контролирам тия неща.
Иначе ми казаха да спирам сладкото, защото уж беше по-малко бебето, а сега е наддало от 630 на 1042 гр за 3 седмици. Но аз и без това бях на път да го прекратя окончателно. Сега с тая мисъл за грозящ гестационен диабет ще имам стимул. Нямам увеличени околоплодни води и съм 61 кг, със захар под 5. Но нека си вземем превантивни мерки.
Заговорихме се с доктора за кг, бебета, мерки и теглилки. Той си каза човекът, че голямо бебе не винаги означава здраво бебе. И естествено килограмите на майката нямат връзка с килограмите на бебето (в рамките на разумното, де).  Но и тук какво да кажа - каквото дойде, не мога да го накарам на сила да расте.
Абе, мисля, че има време да се стигне до болницата като тръгне бебето. Така знам от познатите, които са с естествено раждане. Една позната така с първото започват контракците, тя бяга бързо в болницата. Там я проверяват за разкритие и контракции и се започва едно дъъъъълго висене в предродилна. Вика само дето бързах. С второто вече тръгнала работата, тя се изкъпала, измила банята, гримирала се, оправила си косата и с чантичка в ръка отишла да ражда. Satisfied  Уж го дават между 2 и 24 часа, че са ражданията - май. Аз с това секцио така и не пробвах да видя. Дано и да не се наложи да пробвам. Не ща и от двете страни да съм поломена. Поне само корема да ми е леш.

# 164
То сладкото не виждам да има общо с кг на бебето. Щом околоплодни води са в норма и захарта,според мен е нормално да наддаде толкова за 3 седмици. Идва момент, в който започват много бързо да наддават.
В 28ма седмица моето вървеше 2 седмици напред почти и беше 1400.
В 30та седмица пак излизаше 2 седмица напред и вече беше 2100.
Та всичко си е индивидуално, също зависи и родителите колко кг са се родили, според моя АГ.

Общи условия

Активация на акаунт