С мартенички да се украсим, здрави МАЙСКИ рожби да родим!

• 36 009
  • 723
  •   1
Отговори
# 135
Абе никой не е длъжен,ама едно лошо стъпване и може да стане беля,ми от падане може да е страшно,за жалост на никой не му пука за другия.Тия рейсове така се клатушкат,че падането си е бонус към возенето и здрави прави хора да се правят,че не те виждат си е направо жалко.Миналата бременност с моя се разхождаме вечерта и някакъв пиян заспал на средата на улицата,колите минават,свирят,псуват и никой не слиза да го мръдне,3коли щяха да го згазят за по-малко от минута.Тогава бях към 7-8 месец и един си подава главата от колата и се развикал към мен и мъжа ми"абе махнете го тоя от улицата,че ще го бутна".Еми пълна простотия,тоя ще го преместваше за 2 секунди,аз бременна,ще тръгна да го местя...

# 136
  • Където морето целува небето...
Абсолютно съм съгласна, че никой не ми е длъжен да ми става и да ме пуска на опашката, то е въпрос на възпитание по-скоро. Мен лично ме шокира, че когато потънах в дупката и бебето падна до мен, никой не ми помогна да стана, което вече е тъжно.

Много е тъжно. Хората си мислят "ми паднала, да се оправя". Не знам как стигнахме до тук всеки да си мисли, че с нищо не е длъжен да помогне и да подминава. То пак като не са спрели да снимат, че и такива случки има.

Важното е, че си добре и ти и малчо! Народа си е зле, както и да го мислим.

# 137
Curlie и за такива болки говорим. Аз с арника се мажех, ама напоследък нищо, чак така се схащам, че едва ставам. Едно че от хормоните ни се разхлабват връзките, второ че и центърът на тежест ни се измества и натоварва тялото.
Май май лошото настроение ни обзема на вълни. Аз на работа не ходя. Зарязала съм всички неща, с които се занимавам. Мислех да ви предложа да си качим някакъв списък, която какво е преценила и всяка да добавя нещо, което се е сетила и да си черпим информация от него. Аз имам някакъв, само че не знам как да го направим, ако сте съгласни или имате други идеи, кажете.
На Данито майка му, какво ще правим с това спане, имаме 3 месеца:anguished: Аз пък изпитвам неистово желания постоянно да пия прясно мляко с нес кафе от 1-2 седмици. Пия по три, гледам да не слагам много кафе, но едва се сдържам. А като цяло не обичам прясно мляко. Grinning
За помпата и аз не знаех каква, просто ми дадоха на Медела, взех нови консумативи, реално дали ще ми трябва и ще ми бъде ли полезна, не знам. Ама то с голяма част от нещата е така.
The doors, да ти кажа и аз се разочаровах малко от Цибалаб. Ходих да си правя едни изследвания през фонд за здравно. Тази, която трябваше да ми вземе кръв, се държеше доста простовато, всяка втора дума и беше абсурд.
Накрая си тръгнах. Ще ходя в Токуда и пак ще си плащам. Ама предпочитам, отколкото да се занимавам с подобни хора. В началото на бременността изследванията, които ми правиха, ме изкараха, че имам хепатит А. Така се шокирах и понеже тъкмо се бяхме върнали от Индонезия, какви ли не неща ми минаха през главата. Веднага в Токуда и пусках всички хепатити и др. За няколко часа докато изчакам изследванията, такова притеснение беше. Иначе аз се събуждам през час, тоалетната цяла нощ е моя. Така съм от началото. Вече даже и да не ми се ходи, мозъкът ми се е настроил и се събужда. Нощта ми е ден, денят ми е нощ. Имам и едни съседи, които ми тровят нервите и за секунди паля мотора. Sad
Ditmade,  дано да не сте се ударили лошо. А това, че никой не ти е помогнал, направо е потресаващо. Какви са тези хора, не знам. Ето ти снимчица на моторчето на помпата отдолу - филтъра и двете дупчици под него.
Скрит текст:
Намерих и една темичка, която на мен лично ми е полезна. Ако ви се чете, заповядайте: https://www.bg-mamma.com/?topic=981823

Последна редакция: вт, 26 фев 2019, 19:40 от shakri

# 138
  • София
Curlie и за такива болки говорим. Аз с арника се мажех, ама напоследък нищо, чак така се схащам, че едва ставам.
Едно че от хормоните ни се разхлабват връзките, второ че и центърът на тежест ни се измества и натоварва тялото.
Май май лошото настроение ни обзема на вълни.
Аз на работа не ходя. Зарязала съм всички неща, с които се занимавам.
Аз мислех да ви предложа да си качим някакъв списък, която какво е преценила и всяка да добавя нещо, което се е сетила и да си черпим информация от него. Аз имам някакъв, само че не знам как да го направим, ако сте съгласни или имате други идеи, кажете.
За помпата и аз не знаех каква, просто ми дадоха на Медела, взех нови консумативи, реално дали ще ми трябва и ще ми бъде ли полезна, не знам. Ама то с голяма част от нещата е така.
The doors, да ти кажа и аз се разочаровах малко от Цибалаб. Ходих да си правя едни изследвания през фонд за здравно. Тази, която трябваше да ми вземе кръв, се държеше доста простовато, всяка втора дума и беше абсурд.
Накрая си тръгнах. Ще ходя в Токуда и пак ще си плащам. Ама предпочитам, отколкото да се занимавам с подобни хора. В началото на бременността изследванията, които ми правиха, ме изкараха, че имам хепатит А. Така се шокирах и понеже тъкмо се бяхме върнали от Индонезия, какви ли не неща ми минаха през главата. Веднага в Токуда и пусках всички хепатити и др. За няколко часа докато изчакам изследванията, такова притеснение беше. Иначе аз се събуждам през час, тоалетната цяла нощ е моя. Така съм от началото. Вече даже и да не ми се ходи, мозъкът ми се е настроил и се събужда. Нощта ми е ден, денят ми е нощ. Имам и едни съседи, които ми тровят нервите и за секунди паля мотора. Sad
Ditmade,  дано да не сте се ударили лошо. А това, че никой не ти е помогнал, направо е потресаващо. Какви са тези хора, не знам. Ето ти снимчица на моторчето на помпата отдолу - филтъра и двете дупчици под него.
Скрит текст:
Намерих и една темичка, която на мен лично ми е полезна. Ако ви се чете, заповядайте: https://www.bg-mamma.com/?topic=981823
Мерис много. Тамън преди малко я взех и я изчистих точно както ми каза.

# 139
Започна да ме обхваща някакво безпокойство. Чувствам се неподготвена за това,което предстои, изнервям се лесно. Понякога се ядосвам и на мъжа ми,че не чете как да речем се къпе бебе, как се хваща. Самонавивам се,че само аз го мисля, а за него все едно всичко ще се случи по мед и масло.
Игнорирам тези мисли през повечето време, но напоследък са все по-често 😔.

# 140
Започна да ме обхваща някакво безпокойство. Чувствам се неподготвена за това,което предстои, изнервям се лесно. Понякога се ядосвам и на мъжа ми,че не чете как да речем се къпе бебе, как се хваща. Самонавивам се,че само аз го мисля, а за него все едно всичко ще се случи по мед и масло.
Игнорирам тези мисли през повечето време, но напоследък са все по-често 😔.
Не се тревожи Simple Smile Аз не съм се зачела как се къпе бебе и тн. Живея си в блажено незнание с идеята "А то има време!"

# 141
Момичета, продължават ли при вас болките като при разтягане отвътре?
Една такава ми се появи сега от десетина минути и се чудя до кога ще продължават... и дали е нормално?

# 142
Амурче защо бе душа ? Да не е нещо за докторска степен ? Нищо особено няма в къпането. Аз пък им се чудя защо се шашкате толкова. Грам не знаех как се гледа бебе. И сега пак не знам. Имам си едно 6 годишно, което някак е оцеляло. Като го гледам ....ми добре си е, нищо му няма 😀😀😀

# 143
  • София
Болки си имам чат пат от разтягането все още да. Ма си отминават за 10-15 минути.

Как се къпе бебе не съм гледала и не съм знаела. Импровизирах, на ММ му се стори много несериозно от моя страна и изгледа няколко клипчета в нета. От тогава та до сега той къпе малкия.

# 144
  • Където морето целува небето...
Амурче защо бе душа ? Да не е нещо за докторска степен ? Нищо особено няма в къпането. Аз пък им се чудя защо се шашкате толкова. Грам не знаех как се гледа бебе. И сега пак не знам. Имам си едно 6 годишно, което някак е оцеляло. Като го гледам ....ми добре си е, нищо му няма 😀😀😀

Бога ми, точно това си помислих! На 7 е и не знам как съм го отгледала, някои неща са ми толкова мътни, че сега се питам как ще се справям. Едно време и лекции и училища нямаше всеки ден. Не се шашкайте, момичета! То от вътре си идва какво да правиш. Аз бях изчела няколко книги за бебета и да си призная, реалността няма нищо общо с книгите. Къпането на кукла също няма общо с мърдащото три килограмово същество Simple Smile.

# 145
От 20та до 30та седмица слагам утрогестан 2 вагинално вечер. Вчера док ми каза да го спра, спомням си,че предния път го спрях постепенно (според него може и от раз). Имам 4 глобули останали. Тази вечер ще сложа само 1 и се чудя докато свършат всяка вечер по 1 ли да слагам? Или днес да сложа 1, утре да прескоча, други ден пак 1 и така докато свършат четирите.
Идеята ми е да свикна с ниска доза и накрая без,че ме е страх да не стане нещо.

# 146
И на моя мъж му идва отвътре. Първите 4-5 месеца само той къпеше малката, а аз само асистирах - да дам нещо, да държа нещо. Вярвам, че и с това бебе ще е така. Аз си бях в някакво отрицание като цяло първите дни. Все едно някой ще дойде и ще ми гледа детето, а аз само ще наблюдавам. Simple Smile Но човек се нагажда към всякакви ситуации. Ако мъжът ми не се справеше, със сигурност аз щеше да поема. Но пък като си стресиран и объркан, и виждаш, че някой друг поема контрола, просто се отпускаш , оставяш го да се справи той, а ти поемаш други неща. Като видите малките безпомощни и беззащитни душички, ще ме разберете.

# 147
От 20та до 30та седмица слагам утрогестан 2 вагинално вечер. Вчера док ми каза да го спра, спомням си,че предния път го спрях постепенно (според него може и от раз). Имам 4 глобули останали. Тази вечер ще сложа само 1 и се чудя докато свършат всяка вечер по 1 ли да слагам? Или днес да сложа 1, утре да прескоча, други ден пак 1 и така докато свършат четирите.
Идеята ми е да свикна с ниска доза и накрая без,че ме е страх да не стане нещо.

И на мен ми каза, че няма проблем изведнъж да се спре, но аз слагах 2 дни по 1 таблетка и спрях. Щом имаш останали 4,ако не ти е драма ги слагай 4 дни по 1...аз накрая вече нямах търпение дс го спра, та само 2 дни изтърпях 😂

# 148
Момичета, не знам какво ще купувате, но съвет от мен -не забравяйте чорапки. Rolling Eyes С бебе №1 имах всичко, освен чорапи. Бях се почувствала като идиот. Докато се организираме някои да отиде до магазина да му купи, детето около ден-два нямаше един чорап в нас. Викам: Добре стартираме....
По пазаруването мога да изкоментирам, че на мен лично в началото ми бяха най-удобни целите пижами. И с тях си караше той първите 2-3 месеца. В смисъл постоянно си беше с тях у нас и навън. Може би след 4-5ия месец започнах да го пременям за навън. За тоя тип пижами говоря https://direct.asda.com/george/baby/sleepsuits-pyjamas/white-ani … l?cgid=D5M10G1C14  и този https://direct.asda.com/george/baby/all-in-ones/assorted-zebra-r … tml?cgid=D5M9G1C2  Но това е за мен, за друг друго е било удобно.
За къпането - в повечето частни болници има урок по къпане след като родиш. Ама няма значение. Защото моя милост реши, че всичко й е ясно  и няма да чака мъжа си да се прибере и да се къпе бебето, а ще го изкъпя сама с една приятелка. Аз го изпуснах, тя го хвана и то не се удари за щастие (а то беше и в мивката, щеше да падне от около 5-10 см, де, не си представяйте, че пада от терасата). После вечерта като си дойде ММ и си седяхме на терасата, а бебето спеше, като надух една хормонална гайда как съм щяла да убия детето. ScreamSmileSmileSmile Ела да видиш. Ами, те на тоя урок много лесно го показваха, какато и на всички клипчета в ютуб. А то в реалността стана супер хлъзгаво от сапуна и аз не го удържах JoyJoyJoyJoy Някой да ми беше казал, че става хлъзгаво. В крайна сметка започнахме да го къпем двамата - единия го държи, другият го сапунисва и облива с вода. Накрая започна и ММ сам да си го къпе до ден днешен.
Също знам, че в много държави препоръчват новородените да не се къпят всеки ден, защото прекалено им оголва кожата в началото. Така че ние го къпахме съвсем в началото през ден.
Белами, аз ям само суши със скариди темпура. Суровата риба не я докосвам, споко. Hug
Шакри, и аз се чудя как ще го карам 3 месеца. Като от сега съм така, както описва и the doors, и сън няма. През деня съм ОК, но вечер такива контракции ме пердашат в последната седмица, майко мила. И всяка вечер той все повече и повече ме удря, защото както и да легна все го натискам и той започва да ми тропа. Ама, такива удари са, че снощи ММ си беше сложил ръката и вика: Абе, това нормално ли е?. Викам: Нормално е, ама го очаквах повече след един месец, не сега.
С тая бременност съм всички усещания с 1 месец напред. Иначе и аз сърбам латета, но безкофеинови.
За освобождаването на място - изобщо не ми прави впечатление. Но се сетих, че с предната бременност по това време вече беше май месец и облеклото беше друго. Много повече изглеждах бременна. Сега мисля, че много хора ме взимат за дебела. Защото предния път много ми освобождаваха място и на опашки и всичко.
Дитмедче, добре, че си ОК. Мен ме беше шубе тая зима да не хване някаква поледица като преди 2-3 зими и аз с корема и 3-годишния да обикалям по леда. Добре, че се размина. Точно от такива ситуации се притеснявах.

# 149
И за мен ще е второ детенце и нищо не помня, освен, че не се спи в началото : Scream
Иначе и аз съм се вкиснала тези дни, не спя, ставам постоянно да пишкам, чувствам се като кит и всички ме дразнят Weary
Хората наистина са изпростяли. Не мога да повярвам как може да не те пуснат на опашката или да ти помогнат, ditmade. Аз си се пререждам или казвам "Ако може една нещастна бременна да пуснете?!" Grin, като не се сещат, подсещам Wink

Общи условия

Активация на акаунт